Klädstorlekar

Alltså det här med klädstorlekar är verkligen inte lätt! Vi har plockat bort nästan alla bodys och pyjamasar i storlek 56 nu då dom blivit för små. Men kläderna i 62 är alldeles för stora! Vi har tre stycken bodysar i storlek 60 som sitter hyffsat bra. Men alla tre hinner han ju använda på en och samma dag och sen har han inga fler att ta på sig. Pyjamasar har han några styclen som passar, fast dom är ju inge roliga att ha på dagtid.

Men inte nog med att kläderna inte passar ordentligt på längden så tycks alla bebiskläder vara anpassade för tjocka bebisar. Benjamin är smal och äger inte ett enda par byxor som passar i midjan. Allt är stort och bara glider runt på honom. Dessutom ser det ofta ut som clown-byxor då dom är så stora över lår och höfter. Nu börjar han så smått äntligen fylla ut vissa byxor i 50/56 i midjan, men då är dom för korta i benen i stället! Varför ska det vara så svårt med alternativ? Benjamin kan ju knappast vara den ända bebisen med detta problem? Alla bebisar är väl inte tjocka?

Igår blev det i alla fall lite rea-shopping. Det var halva priset på alla barnkläder. Köpte tre borys, tre dregellappar, fyra strumpor, två kalasbyxor/strumpbyxor (kalla det vad du vill - tänkte att det var praktiskt att ha i höst och vinter under overallen och med lite tur kanske dom passar både i midjan och på längden - samtidigt!) och en mössa. Gjorde också ett fynd på tradera. Fem bodys för 18 kronor. Nu ska han bara kunna ha alla kläder. Köpte i 62 så det dröjer kanske nån eller ett par veckor! Fram tills dess får vi fortsätta tälta!

Kommentarer
Postat av: Alexandra - mamma till Leia

Åhhh! Det kommer jag ihåg. Den mindre storleken är för liten, men nästa är för stor! Gah! Men han växer snart i nästa ;) Nu har Leia 80, men nästan alla hennes kläder är 86 och därmed förstora, haha. Men jag tycker det är en bra idé att köpa nästa storlek när förra är på gränsen t för liten. Gör ju inget om det är lite stort.

2011-08-28 @ 12:40:51
URL: http://triquetra.blogg.se/
Postat av: Marie

Har samma problem fast tvärtom =P Tove har ju en liten mage så de enda byxorna som sitter jättebra är Polarn och pyrets byxor - och de är inte billiga!

Jag har dock upplevt att kläderna på Lindex är anpassade för smala barn?! Tove kan nämligen inte ha någonting därifrån.....!



2011-08-30 @ 08:00:05
URL: http://ivantanpaliten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0