Fula ord

Senaste dagen har jag hört allt för många fula ord komma ur Benjamins mun. De allra flesta är dock inte meningen utan råkar bara bli just fula ord när han försöker uttala något annat. Som till exempel så kan han inte säga ordet dammsugaren utan säger nått i stil med "ou-kuken". Det låter ju lite roligt, men det gäller att hålla sig för skratt och inte uppmuntra det felaktiga uttalet. Men han han också snappat upp saker från dagis som är helt rätt uttalat men som jag inte tror han vet vad det betyder/vad det menas med. Men som han ändå säger för att någon på dagis antagligen gör de. I morse sa han till exempel "dumma dej" till mig. Bara sådär rakt upp och ner helt utan mening.

Men det är så himla häftigt med språkutvecklingen. Han kan verkligen förklara och berätta saker. Meningarna blir bara längre och längre! Det är underbart!

Idag har han bland berättat att han ramlat så bilen flög iväg och han fick ont i tummen. Han råkade också lägga sig på en lastbil i soffan som gjorde ont i ryggen. Skor och jacka måste man klä på sig och hunden ska ha koppel när hon ska ut och kissa. Osv! Han vet tydligt skillnaden på ja och nej och vet precis vad han vill när man frågar nått. Det är verkligen underbart att få följa sitt barns utveckling! På alla plan!


(En gammal bild på oss)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0