Flodhäst?

Erik har i några dagar kommenterat vad tjock jag har blivit men jag tycker inte det har vart så farligt. Inte förrän nu när jag såg bilderna på mig själv!? Hjälp, jag är ju redan en flodhäst! Haha, vart skall det här sluta? Jag har ju ingen midja kvar, ingenting. Till och med min navel ser annorlunda ut mot vanligt!
Vecka 12 (11+6) 13 i morgon.
Från sidan.
Framifrån.

Snart v 13

Äntligen har vi klivit av den jobbiga känslomässiga berg-och-dalbanan och åker bara dom roliga karusellerna. Haha, ja nu låter det som jag talar i gåtor, men jag tro ni vet vad jag menar!
I morgon går vi in i vecka 13 och om några dagar också in i den andra trimenstern. Tiden har förhållandevis gått ganska fort den senaste tiden, men det har ändå vart ganska skönt! Då är den mest kritiska tiden förbi och vi kan nu alla tillsammans njuta!
När man tänker på det så känns det rätt konstigt att det här kommer bli våran sista "ensamma" jul. Nästa år har vi en 6 månaders att fira med! Rätt häftigt egentligen :)

På begäran

På begäran så kommer här ett inlägg, haha! Ja jag vet, jag är dålig som inte uppdaterar varje dag :P
Som ni kanske ser så har jag men lite hjälp (tack!) fått in en ticker här i bloggen, så nu ni kan se hur långt jag har kvar på jäsningen.

Jag har för övrigt börjat smygtitta lite på IKEA efter möbler och grejer till pyret som jag skulle vilja ha. Men det skall väl diskuteras med min andra hälft också förstors. Sen är det ju ett litet tag kvar så man kanske inte behöver börja med så stora saker ännu! Men nog allt kliar det i fingrarna!

Ja, nu syns de!

Nu kan jag berätta att oavsett om ni tycker syns eller inte på bilderna att magen växt så kan jag nu tala om att det syns! När mina kollegor börjat tissla och tassla på jobbet och börjat fråga varandra om jag är gravid därför att dom tyckt att det sett så ut, så känns det som att det inte går att ta miste på. Alla mina goa jobbarkompisar säger att jag fått en liten kula och andra former på kroppen, så jag antar att det inte längre är nån idé att ens försöka neka eller dölja! Jag har helt enkelt en gravid mage! Ska försöka ta en bild med kläder på och lite mer helkroppsbild så kanske ni också ser.

En bit på vägen

Känns äntligen som att det börjar hända nått med filten! Första nystanet slut och den är nu så här lång. Bara 7 nystan kvar.
Jag vet inte vad det är för konstig kant jag lyckats med där i början, men det är inte alls så tydligt och fult i verkligheten som på bilden. Ser liksom ut som att det ska vara där.

Vecka 12

Ja eftersom jag blev flyttad så skriver vi lite om vecka 12 istället för 11 som var planerat!

Bebis
Naglarna har vuxit ut på både fingrar och tår och din bebis har hår på kroppen, (s.k. lanugohår). En del bebisar kan redan nu klia sig, suga på tummen, sträcka ut armarna och sträcka på sitt lilla huvud. Det går att höra bebisens hjärtljud. Bebisens ansikte börjar nu att synas allt tydligare. Det har fått en haka och en liten näsa. Bebisen urinerar för första gången och urinet hamnar i fostersäcken. Den kan också svälja och göra andningsrörelser. I vecka 12 är bebisen stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram. Nu finns grunden lagd till alla kroppens organ och en period av kraftig tillväxt tar sin början. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade.
Mamma
Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Barnmorskan kan känna livmoderns ovandel (fundus) nu. I början av andra trimestern kommer du antagligen att börja behöva använda mer löst sittande kläder. Det är inte bara magen som växer, utan också dina bröst, höfter och midja ökar i omfång. Det är inte för tidigt att börja träna bäckenbotten med knipövningar. Starka muskler där förebygger mot inkontinens och hjälper till under förlossningen. När illamåendet lägger sig återvänder förmodligen din aptit.
Pappa
Att lyssna på ditt barns hjärtljud och se när barnmorskan undersöker magen kan göra graviditeten mer verklig. Barnmorskan är till för dig och din kvinna och kan svara på alla frågor. Ingen fråga är för konstig.

Inskrivningen

Nu har vi vart på inskrivning hos barnmorskan lillpyret och jag. Det gick jätte bra och barnmorskan var trevlig. Det visade sig att det var samma barnmorska som blivande farmor (svärmor) haft under sina tre senaste graviditeter. Japp, men andra ord så var barnmorskan gammal som gatan, haha!
Hon sa när vi bokade tiden att besöket skulle ta ungefär 15 minuter bara, men jag var där i 50 minuter och det var hon som pratade, inte jag! Vi har i alla fall fått massor av information nu om kost och hälsa. Vi har pratat om vikten av bäckenbotten-övningar och träning under graviditeten. Alkohol, kattlådor och gud vet allt. Tack och lov fick jag böcker, broschyrer och papper med mig hem som jag ska läsa när jag får en stund över.
Barnmorskan ville förresten räkna min graviditet efter mensen och inte bry sig om vad senaste ultraljudet sa då hon anser att man blir så flyttad hit och dit i alla fall. Så, pyret är nu beräknat till den 15 juni och inte den 21 vilket betyder att jag idag är i vecka 12 (11+1)!
Nästa besök är om två veckor och då skall jag få lämna blodprov, urinprov och väga samt mäta mig.

Magen vecka 11

Ja då var det vecka 11 som gäller nu då! Syns det någon skillnad från förra veckan?

Dagens

Ok, en först update på filten! Jag hade tänkt att den ska bli ca 65x100cm. Här är dagens prestation! Nu är det bara si sådär 96cm kvar! Hua min nacke, mina armar och min rygg, tåls att träna på tekniken så jag kan göra detta mer avslappnat!

Kan också berätta att det har kliat något enormt i mina shoppingfingrar och jag har råkat fynda pyrets första klädesplagg. Tyckte inte 26kr var några pengar att bråka om. Visst är det söt!?

Ett litet projekt

För att det skall kännas som att tiden går lite snabbare så har jag bestämt mig för att ha ett litet projekt. Jag ska sticka en babyfilt att ha i barnvagnen (eller på andra ställen också för den delen). Så nu har jag köpt garn och stickor! Vi får se hur det går, eftersom jag inte begriper mig på "stickningstermer" så följer jag inget mönster utan kör på fri hand!
Det här ska bli nått i stil med...      ...det här!
Wish me luck!

Litteratur

Jag är i valet och kvalet om jag skulle köpa mig några böcker om barn och graviditeten. Det vore kul att läsa och kunna slå upp i under graviditeten. Men vad ska man köpa för bok/böcker i så fall? Det finns ju så sjukt många att välja på. Vilken är bäst? Självklart så ska jag köpa "Ett barn blir till" av Lennart Nilsson, det är ju ett måste har jag hört så den har jag redan lagt bud på inne på tradera.com. Men finns det någon annan bok som rekommenderas?
Nog för att det finns hur mycket som helst att läsa på nätet, men det är ändå inte samma sak som att kura ner sig i sängen med en kopp te och läsa en bok. En annan fundering var att gå ner till biblioteket och låna böcker där, men hinner man läsa ut dom då? Den här typ av böcker känns inte som nått man sträckläser och sen är klar.

Magen vecka 10

Slänger in en bild på magen från vecka 10 så det finns nått att jämföra med på tisdag när det blir ny vecka och ny bild!

Första inlägget

Ja då börjar vi då. Efter många om och men så har jag bestämt mig för att skriva en blogg om graviditeten och allt som händer runtomkring den. Mina tankar, funderingar och känslor kring att bli mamma, men också om lillpyrets utveckling.
Nu i början så har det hänt väldigt mycket och det har vart en enormt känslomässig berg-och-dalbana, men det börjar äntligen lugna ner sig och jag försöker att njuta! Jag är idag i vecka 10 (9+5) och det är inte långt kvar på den första trimestern. Det ska bli så skönt att få gå in i den andra och kunna släppa den värsta oron för den lill*.
Pyret, du är väl här för att stanna?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0