Min solstråle!

Benjamins prickar är borta! Dom var nästan helt borta morgonen efter jag upptäckte dom. Det var bara några få kvar vid halsen, men på kvällen var även dom borta!

Idag har vi skickat ut inbjudningskorten till namnkalaset. Fick hjälp av Jennifer att slicka igen alla kuvert och klistra på frimärken så nu är dom på väg!

En fråga förresten! Benjamin har blivit extremt tv-biten. Han älskar att sitta i sin babysitter och glo på tv. Är det väldigt onyttigt för en så liten? Jag låter honom såklart inte sitta hela dagarna, men ibland när jag tar en dusch eller liknande så får han sitta och titta. Har hört att dom kan bli överstimulerade, men är det "bara" de?
Mammas lilla solstråle! Jag älskar dig!

Värmeutslag? Allergi?

I morse när vi vaknade upptäkte jag att Benjamin är alldeles röd prickig på hela kroppen. Vet inte vad det är för nått. Prickarna känns inte att ta på men dom är många! Bak på ryggen/rumpan  har han så många på samma ställe att det är en stor fläck. Vad kan det vara?

Klädstorlekar

Alltså det här med klädstorlekar är verkligen inte lätt! Vi har plockat bort nästan alla bodys och pyjamasar i storlek 56 nu då dom blivit för små. Men kläderna i 62 är alldeles för stora! Vi har tre stycken bodysar i storlek 60 som sitter hyffsat bra. Men alla tre hinner han ju använda på en och samma dag och sen har han inga fler att ta på sig. Pyjamasar har han några styclen som passar, fast dom är ju inge roliga att ha på dagtid.

Men inte nog med att kläderna inte passar ordentligt på längden så tycks alla bebiskläder vara anpassade för tjocka bebisar. Benjamin är smal och äger inte ett enda par byxor som passar i midjan. Allt är stort och bara glider runt på honom. Dessutom ser det ofta ut som clown-byxor då dom är så stora över lår och höfter. Nu börjar han så smått äntligen fylla ut vissa byxor i 50/56 i midjan, men då är dom för korta i benen i stället! Varför ska det vara så svårt med alternativ? Benjamin kan ju knappast vara den ända bebisen med detta problem? Alla bebisar är väl inte tjocka?

Igår blev det i alla fall lite rea-shopping. Det var halva priset på alla barnkläder. Köpte tre borys, tre dregellappar, fyra strumpor, två kalasbyxor/strumpbyxor (kalla det vad du vill - tänkte att det var praktiskt att ha i höst och vinter under overallen och med lite tur kanske dom passar både i midjan och på längden - samtidigt!) och en mössa. Gjorde också ett fynd på tradera. Fem bodys för 18 kronor. Nu ska han bara kunna ha alla kläder. Köpte i 62 så det dröjer kanske nån eller ett par veckor! Fram tills dess får vi fortsätta tälta!

Nya vrålåket

Efter noga övervägande bestämde vi oss tillslut för en ny vagn. Eller ja ska väl säga att jag bestämde mig för en ny vagn, Erik hade inte mycket att säga till om! Det blev i alla fall en Emmaljunga Citycross med quadrolift (en liggdel som går att bygga om på olika sätt bl.a kan man göra den till åkpåse eller sittdyna sen när han börjar sitta upp). Är galet nöjd måste jag säga! Benjamin verkar också nöjd. Han låg hela premiär-promenaden och pratade glatt med alla små grodor inne i suffletten (det är alltså små grodor på själva innertyget av suffletten)!

Vad tycks? Är den inte snygg!?
Tog som allra hastigast en bild inne på Ica på hemvägen!

BVC 10v & 4d

I måndags var vi på en återträff/efterträff med föräldrargruppen. Det var riktigt roligt att få se alla bebisar utanför magarna. Alla var så himla söta! Förhoppningsvis kommer vi fortsätta hålla lite kontakt med varandra nu. Vi var en sån bra grupp. Fast det är nog inga problem, vi alla har ju facebook.

Igår var vi på BVC för en vanlig vägning. Benjamin har inte gått upp som önskat om man ska följa kurvorna. När han föddes låg han två kurvor under "normalkurvan", sen kom han nästan upp på den och nu igår var han nere på samma som när han föddes. Vågen stannade på 4630g, en ökning på 260 sen förra besöket för två veckor sen. Jag tycker inte att det är en såå dålig vilktökning. Men men, det viktiga är att han växer och mår bra vilket han gör! Hans huvudomfång är nu 39,2cm

Han har förresten kommit på ett sätt att ta sig fram på! Ligger han på rygg så sätter han fötterna i golvet nästan under rumpan och så trycker han ifrån så han glider iväg! Mammas lilla hjärtegull. För några dagar sen råkade han göra de, men nu tycks det vara en medveten handling för han ler när han upptäcker att det funkar!

Skrot och jag satt framför spegeln och tittade. Det tyckte han var vääääldigt spännande!

Inbjudningskort

Nu har jag beställt inbjudningskorten till namnkalaset. Beställde också kuvert och frimärken. Så nu ska vi bara få hem allt och få fram allas adresser sen är vi redo att skicka ut dom! Känns skönt att kunna bocka av ännu en punkt på "att göra listan". Jag hade tänkt beställa en banderoll också men jag tyckte det blev så dyrt när man skulle ha allt så jag hoppade över de. Banderoll är ju faktiskt inget måste, det är bara en extra utgift som jag tror att vi hoppar över!

Det ända jag kan komma på nu som skall inhandlas är dukar, servetter, ljus och ev lite ballonger eller annat att piffa till lokalen med. Sen är det bara mat, fika och kläder att ha på sig som skall fixas! Jag tror det kommer bli jätte bra det här!

10 Veckor


Nu har jag vart så där dålig på att blogga igen. Det är som vanligt så mycket man ska hinna med om dagarna och man ligger ständigt efter med något som disk, tvätt dammsugning osv. Sen har vi haft främmande också. Benjamins moster Viktoria har vart här i 4 dagar och hälsat på, så datorn har som vanligt inte vart någon prioritet.

Från det ena till det andra så blir Benjamin 10 veckor idag och det firar vi med en bildbomb från veckan som varit. Enjoy!
Älskling och mamma.

I lördags kväll ville Benjamin inte alls sova utan var allmänt missnöjd hela kvällen. Tillslut somnade han sittandes i mammas knä lyssnandes till sin favoritlåt, Bumbibjörnarna.



I onsdags gick Benjamin, jag, moster och Nova (vår ena hund) på långpromenad. När vi kom hem igen vilade vi oss på gräsmattan utanför en stund!






Älsklingen har blivit en riktig pratkvarn och svarar alltid när man pratar med honom nu! Det är så himla mysigt och nästan varje dag kommer det nya ljud och miner också. Helt underbart!




Händerna är väldigt skoj och en ny upptäckt. Dom är inte still för en minut, dom går ju att ha till så mycket! Man kan bland annat viffta med dom (eller ja hela armarna snarare) och äta/slicka på dom. Får man tag i nått kan man hålla hårt också och ibland dra lite. Mammas hår är en favorit!

Omöjlig

Ja, det är precis vad Benjamin har vart hela dagen. Omöjlig! Vill inte ligga si och inte så och absolut inte själv i vagnen, vaggan eller spjälsängen. Nej, mamma ska hålla fast ändå är man inte riktigt nöjd. Tror det är en "ont i magen dag" idag. När han väl är nöjd och sover så är det PÅ mig så man har inte fått mycket gjort idag inte. För man ska ju inte tro att man kan flytta honom när han somnat.

Men han är ändå underbar min lilla son! I morse vaknade jag av att han jollrade lite och när jag tittade upp möttes jag av detta underbara ansikte:

Cupcakes el. tårta?

Sitter med planeringen till namnkalaset och funderar på tårta eller inte. På vanligt dop brukar man ju ha tårta, men nu när det blir namnkalas så känns det som att vi har man lite "friare händer". Funderar på om vi ska göra cupcakes istället. Blir en lite mer avslappnad känsla än men tårta. Sen om vi ska ha smörgåstårta också så känns det lite "tårta på tårta" så cupcakes är kanske bättre!? Om inte annat tror jag det är lättare att baka själv och göra snyggt utan att misslyckas!

Hade tänkt mig något i den här stilen i så fall (men i våra färger då såklart), vad tror ni om det?

Bilder på sötnosen från igår. Tyvärr dålig kvalite och taskigt ljus från fönstret, men ändå!

2 månader

Idag fyller mitt lilla hjärta hela två månader! Tiden har gått så fort och det har hänt så mycket! Han har vuxit 8 cm på längden, huvudomfånget har ökat med 3,2cm och vågen visar +1435g (från födelsevikten). Min lilla älskling växer så det knakar!


Älskar dig så otroligt mycket Benjamin!

Kalas och bvc

Passar på att uppdatera lite snabbt medan Benjamin sover! Det är svårt att hinna med bloggen nu när han börjat vara vaken allt mer och kräver sin tid och uppmärksamhet. Så fort man får en stund över så vill man hellst bara vara. Datorn får komma i sista hand. Men nu ska jag försöka uppdatera er lite om det senaste dagarna!
I lördags fyllde jag år så då var det myspys och "kalas". Fick fina presenter och Benjamin var en ängel nästan hela dagen. Det var kvällen som var jobbig. Han har börjat ha ganska bra dagar och riktigt bra nätter nu men kvällarna är lite knepiga. Då är det ingenting som duger åt honom. Men när han väl slocknar sen kring 21 så sover han för natten sen. Han har endast två avbrått för mat. Ett vd 02 och ett vid 05.30, sen är dte morgon kring 08. Helt ok!
I söndags var det kalas igen. Då var Benjamins morfar, moster och ena morbror och Yvonne här. Både jag och Benjamin fick fina presenter!
Morbror Per håller i Benjamin (dålig bild tyvärr)
Moster Viktoria med en sovandes Benjamin!
T.V. - Presenter. T.H. - Benjamin sovandes på moster Viktoria, vår hund Nova och pappa.

Idag har vi vart på BVC, 8 veckorskontroll med läkarbesök. Det gick kanon och Benjamin fick mycket väl godkänt på alla tester plus ett stort plus i kanten för att han var så allert och med i blicken! Det värmde i mitt mammahjärta kan jag lova! Min lilla kille!
Vågen stannade idag på 4370g och han är nu hela 56cm lång. Mammas lilla kille börjar bli stor!

Back in shape

Nu börjar vägen mot mitt hälsosamare liv. Nu får det vara slut på att vara småfet efter förlossningen och trycka i sig en massa onyttigt. Tror aldrig jag ätit så mycket onyttigt som nu efter förlossningen. Vet inte vad som tog åt mig, under graviditeten var jag inte speciellt sugen på saker, men sen Benjamin föddes! Jösses säger jag bara, vilka cravings! Men nu får det vara slut! Nu ska mina sista gravidkilon bort (det är förvisso bara 3st så det är inte så dramatiskt som det låter - men dom ska bort)! Måste också få tillbaka min kondition. Den var förvisso inte på topp innan graviditeten heller, men nu är den katastrofal! Min kondis just nu är så dålig att det är pinsamt. Nä, nu får det vara slut!

RSS 2.0