Försov oss!

I morse när Benjamin bara skulle somna om en stund som han brukar så tänkte jag göra detsamma. Det brukar inte bli mer än max en timme. Så, jag la mig bredvid och tänkte att vi hinner ändå och hoppade över att ställa klockan. Det skulle ju bara bli max en timme som sagt! Men av nån anledning tyckte han att vi skulle sova två, så vi vaknar 3 minuter innan babysången börjar! Inte en chans att vi skulle hinna! Vi får ha babysång hemma istället och så får vi se vad vi hittar på under dagen.

Slappa i en knölig säng och leka lite kanske? (fråga mig inte hur mina killar sover. Det är alltid knöligt där dom legat!)


Heldag

Igår var det minst sagt en lång och händelserik dag! Bland annat var Benjamin och jag med Sara och Freja till Örebro. Sara hade lite ärenden så vi passade på att följa med. Jag köpte strumpor till Benjamin och lite kläder som han ska få till jul (om han inte hunnit växa i dom innan). Det får duga som julklappar åt honom från oss. Nån leksak ska han nog få också. Sen misstänker jag att han kommer få en hel del av framförallt släkten! Vi satsar mer till nästa år när han är lite större och förstår mer. I år kommer han bara vara lite över 6 månader på julen så den behöver inte bli så märkvärdig. I vilket fall som helst så åkte vi till vårt nyöppnade dollar store hemma i Arboga efter Örebro vistelsen. Där hittade jag en haklapp till Benjamin och tråkiga saker som sköljmedel. Vill åka ut dit igen om några veckor och kika i lugn och ro. Nu när det var premiär var det lite väl mycket folk och svårt att ta sig fram med bebis och allt. Det blev en heldag igår kan man säga! Vi var inte hemma förrän tjugo över sju.

Benjamin och Freja på väg hem från Örebro!


Helg och blöjor!

Man blir verkligen dagblind när man går hemma med bebis, men det som gör mig påmind om att det ändå är helg är att Erik är borta och jobbar. Supertråkigt, men ett ont måste. Idag har jag dock haft lite att göra så tiden har gått lite fortare. På förmiddagen var Benjamin och ja med Sara, hennes barn och några av hennes vänner. Efter det har vi jagat blöjor! Som vi jagat! Liberos 3or är små för dom har börjat läcka bajs. 4orna är för stora. Pampers köpte jag ett paket av för ett tag sen och det gör jag inte om! Dom lukta pyton! Icas och coops egna fanns bara för stora barn. Världsproblem, jag vet! Men! Efter många om och men fick jag äntligen tag på ett paket huggies. Fick prova dom på mässan förra veckan och dom verkade bra, så jag tror på dom! Förhoppningsvis kan vi fortsätta på dom nu. Synd bara att dom inte finns på vår vanliga affär utan att man måste gå upp för jordens längsta backe till en affär jag aldrig handlar på annars. Den ligger dessutom åt helt fel håll. Men men, hellre det och vi får bra blöjor än att Benjamins kläder ska bli förstörda!

Benjamin gillar huggies blöjor i alla fall!


Promenad och fika

Idag har jag vart på hund och barnvagnspromenad och fått sällskap av Sara och lilla Freja. Det var skönt att gå men jag hade inte blivit ledsen om vi sluppit spöregnet! Bebisarna sov dock skönt i sina vagnar så dom stördes inte av vädret. Efter den långa blöta promenaden tyckte vi att vi förtjänade en fika och som vanligt blev det ett gäng timmar på cafét. Men både vi och bebisarna trivs med att sitta där så varför inte!


Idag känns det som att Benjamin sovit mycket, så förhoppningsvis sover han bra i natt. Han brukar nämligen sova bättre på natten om han sovit bra på dagen. Ikväll (och hela dagen för den delen) har det gått hyffsat lätt att söva honom också vilket har vart skönt. Jag hoppas det fortsätter så nu!

Torsdag i morgon betyder babysång!

Bjuder på en glagfisbild på mitt lilla hjärta. Bilden är några dagar gammal.


Sömnbekymmer

Övertrött bebis är inte att rekommendera. Senaste dagarna har Benjamin haft det väldigt jobbigt att somna in och han sover oroligt. Han kan skrika i en timme innan han somnar av utmattning. Ingenting hjälper. Det är precis som om han vore väldigt övertrött eller överstimulerad. När han väl sover kan han skrika och gråta i sömnen. Jag misstänker mardrömmar. På nätterna sover han nu hos oss i vår säng. I sin egen säng vaknar han på två minuter och är jätteledsen. Jag tror att han är i någon utvecklingsfas och att det är övergående, men det gör så ont i hjärtat att se honom så ledsen. Man vill ju göra allt för att trösta och skydda! Han har så svårt att komma till ro och det enda som hjälper när han skriker är att leka med honom eller på nått sätt roa honom, men det funkar ju inte när han ska sova! Då blir han ju ännu mer stimulerad. Jag hoppas den här perioden går över snart, för allas skull.

Inte nog med att han har svårt att somna, han har börjat vakna vid fem på morgonen och tycker att det är dags att gå upp. Han ligger och pratar, gurglar och jollrar för sig själv i mörkret i nån timme innan han kan tänka sig att somna om. Inte jätteroligt precis. Till råga på allt så passar han på att bajsa så jag måste kliva upp och byta. Hoppas att även detta är övergående för det är inte mänskligt att gå upp så tidigt!

Nått som är väldigt mysigt dock är att han leker med sina fötter!


Bloggapp och mässa!

Har nu skaffat mig en bloggapp till telefonen och hoppas på att det ska bli lättare att blogga. Får ju så lite tid till datorn nu och det är lättare att komma åt mobilen när man tex ammar! Så detta blir första inlägget med appen - vi får se om det blir bra. Jag hoppas de!


Mässan igår var över förväntan! Kom hem med massor av fina gratisgrejer och gjorde även fynd. Köpte en dingli kanin och två bitringar/leksaker till Benjamin! Han älskar redan sin kanin!

Men inte nog med det så hade jag himla trevligt sällskap och nästa års mässa är redan bokad! Ser redan fram emot den. Båda bebisarna skötte sig fin fint och det var riktigt kul att komma iväg!

Idag blir det barnvagnsprommenad och ev en sväng till öppna förskolan i eftermiddag.


Senaste veckan.

En hel del har händ de senaste två veckorna. Jag bjuder på en update i bildform!


Hundgos i soffan! Nova är mycket snäll och man får göra vad man vill med henne. Myshunden!
Babysång är en favorit. Det går vi på en gång i veckan och Benjamin somnar lika gott efter besöket varje gång.En gåstol har han fått också, en väldigt enkel utan en massa krussiduller på. Duger fin fint och han trivs bra i den!


Så har han fyllt 4 hela månader också och lekt en massa i sitt babygym. Prata med leksakerna, gurgla och dreggla är jätte skoj!


"sjunga" för leksakerna är också skoj!


Busfrö!


Han har fått paket från spanien också med massor av fina kläder, bland annat denna fina pyjamas.


Men veckans bästa är nog hoppgungan som vi fått låna. Fick Benjamin välja skulle han sitta i den jämt!


Bada är också en favvo. Så nu i veckan gick vi hem till svärmor så Benjamin och pappa fick låna badkaret. Det kommer vi göra om för Benjamin tyckte verkligen att det var supermysigt!


Sen har vi ju såklart myst i mammas och pappas säng också såklar!Han har lärt sig massor av nya ljud och han älskar att "flyga". Flygturer och sånger som "prästens lilla kråka" får honom att skratta så han kiknar. Gullungen! Fötterna har han börjat leka med också. När man lägger honom på skötbordet så tar han tag i benen eller fötterna och försöker stoppa dom i munnen. För någon vecka sen kom han på att han kan "gå" också. Man håller i hans händer så tar han en fot i taget och går frammåt, min lilla kille!

I morgon bär det av mot underBARA BARN mässan. Jag hoppas på många fina gratisprylar!

Är med och tävlar


Namngivardagen

Vår första bröllopsdag och Benjamins namngivardag i lördags blev kanon! Ceremonin blev lyckad och det syntes både ett och annat fuktigt öga. Både vi och Benjamin fick massor av fina presenter och allt var bara så lyckat! Jag är riktigt nöjd faktiskt. En stor del till att det blev så lyckat också beror nog på all hjälp vi fick! Det ända jag och Erik gjorde i form av städning var att plocka ihop alla presenter, torka borden och ställa tillbaka bord och stolar. Allt annat gjorde våra gäster! Så ett stort tack till er (ni vet vilka ni är)!

Här kommer ett litet axplock av bilder på Benjamin och oss (har inte frågat gästerna än om det är ok att lägga ut bilder på dem):

Fullt upp

Nu har det vart väldigt dålig uppdatering från mig igen, jag vet! Vi har fullt upp med att planera in i det sista inför namnceremonin på lördag. Jag tycker att jag har gjort det lätt för mig, men ändå är det så mycket som man skall fixa med! Börjar bli aningens stressad nu känner ja för det är mycket som inte är klart än. Inte blir det lättare att få saker gjort med en liten vilding som kräver uppmärksamhet. Igår köpte vi i alla fall sevretter och fyllde frysen med kakor och bullar som vi fick levererade igår.

Om jag hinner i eftermiddag ska jag lägga upp en ny video på Benjamin. Men jag lovar inget! (annars kommer den senare i veckan)

RSS 2.0