Latte morsor

Igår efter babysången hamnade vi åter igen på stadens lilla café i flera timmar. Latte morsor som vi blivit. Den här livsstilen är inte nyttig känner jag. Varken för hälsan eller plånboken. Hädanefter ska jag hålla mig till bara te och hoppa över alla dessa gosaker. Kanske en smörgås eller en lunch ibland, men jag måste hoppa över gosakerna annars kommer jag aldrig bli av med mina sista mammakilon och min degiga mage! I höst blir det friskis & svettis samt att jag lite smått har börjar med tuplermetoden utöver mina allt för mesiga promenader.

Anyway! Så här söta är våra bebisar:
Freja (Saras tjej), Alvin (Lenas kille) och min lilla Benjamin.

Freja (Saras tjej), Alvin (Lenas kille) och min lilla Benjamin.


Alvin och Benjamin

Pappa och bandet

Du har väl inte missat att pappas band snart släpper skiva som ni måste köpa?!

Den finns att köpa på alla butiker och på nätet. Kolla in den :D
// Benjamin
s

Tillägg: Låtar från tidigare skivan finns på bl.a. spotify!

Premiär på badhuset

Tyvärr fick vi inte plats i höstens babysimsgrupp så vi får bada på egen hand nu och hoppas på att vi får plats till våren istället. I lördags var premiären på badhuset och det gick bättre än förväntat! Benjamin tyckte det var jättemysigt och det var inga sura miner alls. Han bara njöt! Så nu ska vi försöka gå en gång i veckan nu.
Så här såg det ut i lördags:
Badbyxor på! Redo att ta ett dop.

Efteråt blev det fika för mamma och moster. Benjamin mumsade på handen!


Mys


Mammamys i sängen.

Slappar och myser i soffan på café.


Myser i sängen med Nisse.


Mys i vagnen på promenad.


Japp det är mycket mys! Myser är nästan allt vi gör!

Snabb update

Idag var tanken att vi skulle gå till öppna förskolan för att umgås och leka med bebisarna. Men väl där konstaterade vi att vi kollat helt fel på dag och tid. Det var alltså stänkt. Så vi åkte till stadsgården (ett café i stan) och fikade i stället. Vi blev kvar där i ett par timmar och Benjamin var så duktig och visade sig från sin bästa sida! Min prins!

Nu kräver han min uppmärksamhet så det blev bara en snabb update. Ska blogga mer och bjuda på bilder i morgon.

Torsk igen!

Ja för hundrasjuttioelfte gången har han åkt på torsk! Igen!! Jag blir galen på det här. Mina tuttar gör så ont! Efter behandlingen på bvc för lite mer än en vecka sen blev det ju bra igen, men idag både kände jag och såg att det var tillbaka. Han är vit i hela kinderna. Började nu ikväll att behandla med vichyvatten och ber till högre makter att det ska ge med sig en gång för alla!

I helgen har Benjamins moster Viktoria vart här och hälsat på. Hon har hjälp mig med städning, disk, tvätt, hundar och Benjamin! Hon är verkligen en pärla! Så himla sklönt att kunna ta en dusch i lugn och ro medan hon sitter och leker med Benjamin. Han tycker om henne!

Babysång, fika och skratt

Igår var vi på babysång för första gången. Det var mycket uppskattat och Benjamin somnade gott efteråt. Tyvärr hade ju inte jag hört alla ramsor och sånger så det var svårt att sjunga med, men jag gissar att jag lär mig med tiden! Vi ska ju faktiskt gå fler gånger. Efter sången gick några av oss mammor och fikade. Lattemammor som vi blivit!
Sara och lilla Freja.
Benjamin låg mest och sov i min famn. Babysång är utmattande!
(Jag och Benjamin)
Nike (Saras dotter) och Alvin (Lenas son) myser i soffan!

Efter fikat gick Benjamin och jag hem en stund, men vi han inte vara hemma speciellt länge innan Sandra ringde och ville ses på en fika. Så Benjamin och jag knallade snällt tillbaka till caféet igen och träffade Sandra.
Sandra med Benjamin i knät! (bilden är från förra veckans fika - ja jag är verkligen en lattemamma - fikar alldeles för ofta!)

Bästa stunden på hela dagen var dock på kvällen när Benjamin bjöd på sitt första riktiga skratt! Åh vad han värmer mitt hjärta! Snacka om att jag somnade gott (bilden från tidigare i veckan).

Ceremonin

Benjamin och jag sitter och skriver på själva ceremonin till namngivardagen. Eller det är väl mest jag som skriver, Benjamin gurglar mest och spyr på mig, haha! (han kanske inte gillar det jag skriver, vad vet jag!) Jag tror att jag har bestämt mig för att läsa en dikt eller text men vet inte om jag ska knåpa ihop en egen eller leta reda på en på nätet. Ska också försöka hitta en eller två sånger - dock tänker inte jag sjunga för det kan jag inte! Men det finns en flygel i lokalen så jag tycker det vore lite mysigt.

En annan fundering är hur vida vi ska ha faddrar till Benjamin eller inte. Jag är kluven. Vi har ett par i åtanke, men har inte bestämt oss än. Jag kan inte komma på nått negativt med faddrar, bara positiva saker. Vad tycker ni, faddrar eller inte?

Guldklimpen!


Nu går det undan!

Benjamin upptäckte precis att han kan rulla från mage till rygg! Guuud så söt han var när han rullade över. Så förvånad men samtidigt så nöjd! För några dagar sen började han medvetet greppa saker också och stoppa dom i munnen. Min lilla prins! Nu går det undan.

Isa låg bredvid och kikade också. Hot vet vad som gäller - se men inte röra! (fast jo, en puss då och då kan kan man ju inte motstå - han är ju så söt!)



Redan 3 månader!

Ja, det är redan tre månader sedan jag låg på förlossningen i Västerås och klämde ut Benjamin! Fast egentligen känns det lite konstigt att säga "redan", skulle vilja säga "är det inte mer?" då det känns som han alltid funnits hos oss. Han är liksom så självklar!
10/6 - Precis nykläckt
10/7 - 1 månad gammal
10/8 - 2 månader gammal
(ber om ursäkt för dålig bild)
10/9 - Idag, 3 månader!

3 månaderskontroll

Igår va vi till BVC på 3 månaderskontroll med Benjamin. Han tycks ha bestämt sig för att följa sin egen kurva, två kurvor under "normalkurvan". Han väger nu 4895g är 59,5cm lång och har ett huvudomfång på 39,5cm. Min lilla goding! Han fick sina första vaccinationssprutor igår också, usch va det gjorde ont i hjärtat på mig! Han blev ju så himla ledsen när han blev stucken och så har han mått dåligt i natt. Feber och gnällig, men nu mår han bra!

Torsken hade kommit tilbaka också, så vi fick behandling mot den igen. Var även in nu i morse och behandlade. Jag hoppas att det försvinner en gång för alla nu!
Jag har förresten fyndat overaller på Tradera till lilpyret! En fleesoverall nu till hösten och en tjock vinteroverall till vintern. Den ena för 5kr och den andra för 30kr. Det kallar jag fynd! I normala fall är det ju svindyrt med overaller, så jag är himla nöjd måste jag säga!


Bebisträff i skogen

Idag har vi mammor och bebisar från föräldrargruppen träffats på en fika. Mitt ute i skogen hemma hos en av mammorna. Okej, mitt ute i skogen är väl att ta i, men en bit utanför stan i alla fall. Mycket trevligt var det och garanterat något vi kommer göra igen! Benjamin och dom andra bebisarna skötte sig bra. Ända gången Benjamin hade något att invända var på hemvägen när vi blev tvugna att stå stilla med bilen i säkert 10 minuter. Det var inte populärt alls. Sitta fast i ett babyskydd och inte kunna göra som man vill, nej det är ingen hit. Väl hemma så deckade han direkt och sov som en stock i närmare tre timmar. Nu sitter han i sin babysitter och äter på sin hand. Gott gott!

12 veckor - redan!

Lill hjärtat är redan 12 veckor gammal. Det är helt otroligt vad tiden går!
Idag har vi vart på bvc/mvc. Jag har fått minipiller utskrivet så vi inte riskerar att bli gravida igen. Egentligen tyckte inte barnmorskan att jag behövde något preventivmedel eftersom jag helammar. Men jag vet många som blivit gravida trotts detta, så jag vågar inte chansa. Jag är absolut inte redo för något syskon (inte Erik heller för den delen).
Som det känns just nu blir det inga syskon alls. Men det får väl tiden utvisa.

Vi har vart på apoteket och köpt Alvedon till Benjamin också. BVC vill att vi har det hemma "i fall att" till nästa vecka då han ska få sina första vaccinationssprutor. Dock vet jag inte om vi kommer kunna ge honom om det behövs då lägsta dos som fanns var från 5kg. Som det såg ut sist hade han en bit kvar och dom på apoteket vågade inte säga om det var ok ändå eller inte. Så vi får se hur det blir!

Bjuder på en liten lista som jag hittade i en blogg. Tyckte den var lite rolig!

Namn: Benjamin
Ålder: 12 Veckor
Vikt: 4640g sist. Nu skulle jag tippa på ett par hundra gram mer
Längd: 56cm sist, men det är fyra veckor sedan så jag gissar runt 60cm nu
Äter: Bröstmjölk 
Sover på natten: Ja ca 20 till 07.30 med avbrott för mat ca 2ggr/natt men somnar alltid om direkt när han ätit klart
Sover på dagen: Ja, powernaps på ca 20-30 min var 1,5-2 timme med undantag för ett längre sovpass på förmiddagen och ibland även på eftermiddagen
Sövs: ca 20.00 oftast i vår famn (för att vi tycker det är mysigt) men somnar även själv i sin säng
Napp: Ja
Badar: 1 till 2 gånger i veckan
Bajsar: Bajskalas på morgonen/förmiddagen 
Ler: Ofta!
Pratar: Massor! Han är en riktig snackpåse
Gråter: Om han är vrålhungrig och mamma inte är snabb nog, när han är övertrött eller bara vill gosa
Nöjd/missnöjd: Efter maten eller en god stunds sömn är han väldigt nöjd. Oftast bara missnöjd om han är hungrig, trött, myssugen eller behöver bytas på.
Åka vagn: Riktigt mysigt bara man inte är hungrig eller allt för sugen på att se omvärlden! Fick han som han ville skulle han redan sitta upp i vagnen
Åka bil: Händer sällan men när det väl åks så finns inget att klaga på! Rena rama sömnmedlet
Babysitter: Skoj men babygymmet är roligare
Bärsjal/bärsele: En stor favorit, så mysigt att sova på mammas bröst i sjalen!
Ligga på rygg: Gör han nästan jämt nu mera
Ligga på mage: Duger en stund men det finns ju roligare saker
Favoritaktiviteter: Sitta i mammas (eller pappas) knä, kramas/mysa och stå upp - man ser ju så mycket! Ligga i babygymmet
Jobbigast för mamma: All tvätt! Kräkkalas nästan varje dag fyller tvättkorgen snabbt
Mysigast för mamma: Allt! Morgonmyset då han alltid är glad och pratar värmer nått så otroligt i hjärtat hur trött man än må vara

RSS 2.0