Ingen napp!

I torsdags kväll när vi skulle natta sonen låg han bara och slängde iväg sin napp. Orkade i te gå upp och tända och leta så vi tänkte att kan kanske somnar ändå. Tog inte lång stund innan han somnade. Där och då beslöt jag mig för att ta bort nappen. I alla fall på prov. Det är tre, snart fyra dagar sen och han har klarat sig jättebra! Han har frågat efter den vid nått tillfälle bara men då har jag avledat med något. Det har gått hur bra som hellst! Inge gnäll, skrik eller sura miner! Trodde inte vi skulle sluta med den så tidigt, han är ju bara 18-månader. Men så blev de! Känns både bra och konstigt. Ibland skulle jag vilja ge den till honom, men nej! Han behöver den ju inte! Vi får se hur det går på dagis sen efter julkort dock. Men han får ju nya tider och ska inte sova där mer, så det borde inte vara några problem! Tänk va stor han håller på att bli. Min lilla bebis är inte bebis längre!


Ordförråd

Lilleman börjar få ett rejält ordförråd nu och blir allt bättre på att sätta ihop ord till meningar. Självklart kastar han in väääldigt många ljud/läten/inga riktiga ord här och var fortfarande. Oftast så är det så han pratar. Men ändå gör han sig förstådd. Han pekar på många saker han ser och sätter ord på dom när man är ute och går. Ibland undrar jag vart han lärt sig orden ifrån, för många gånger är det rätt! Sjunger mycket gör han också, mest hela dagarna faktiskt. Lyssnar man så hör man faktiskt hur han försöker få till dom rätta orden och melodin hörs tydligt!

I morse vid frukosten kom han på att han har en spegel på haklappen. Han titta i den och sa "Heei Benamin. Ottaa - tittoooot". Så himla gulligt!


Tänder

Helt obemärkt har Benjamin plöttsligt, på några dagar, fått 4 nya tänder. Kindtänder dessutom. Jag har sett att han bokstavligen kört in hela handen i munnen och dreglat någe enormt. Så jag har misstänkt att det har vart på gång. Men fyra stycken på samma gång!? Dessutom smärtfritt!? Ja det är väl bara att tacka och ta emot! Han har haft nog med sin hosta och onda hals senaste veckan, så det var ju skönt att det här kom smärtfritt. Så nu har han 8 tänder helt plöttsligt. Stora killen!
 
Igår kväll somnade han ovanligt tidigt efter att inte ha velat äta på hela dagen, bara lite välling. Men bara ett par timmar efter han somnat så vaknade han och var superledsen. Misstänkte att han hade ont i magen då han inte skött den som han ska senaste dagarna. Helt otröstlig va han, min lilla kille. Vi försökte peta i honom ipren men det gick sådär. Helt plöttsligt bestämmer han sig för att kliva upp ur sängen och vi lät honom hållas. Tänkte att vi får väl se vad han tänkt göra. Kanske känns skönt för magen att vara uppe och gå? Han klev över tröskeln och så plöttsligt spydde han en jättehög på golvet! Va ledsen några minuter till och somnade sen helt utslagen mellan oss i sängen. Vår lilla plutt! Men idag tycks han må bra. Hostar men är pigg. Vi får väl se hur dagen blir. Kanske att han kan gå till dagis i morgon, men troligen får han va hemma tills på måndag. Kanske lika bra, så han inte blir sjuk igen.
 
 

18mån-kontroll

Igår blev godingen hela 18 månader! Jisses vad tiden gått undan. Förra veckan va vi in på BVC för en 18månaders kontroll. Han fick stora plus i kanten av sköterskan som tyckte att han låg i framkant i utvecklingen. Han visade sig verkligen från "sin bästa sida" och sköterskan sa att han kan mer än de flesta i samma ålder. Sånt är ju himla skoj att höra! Värmer hjärtat lite extra! Vad gäller vikt och längd så följer han stadigt sina kurvor! Vågen stannade på 9130g och han är nu 80cm lång. Lång och smal med andra ord.

Denna vecka är vi hemma från dagis i kraftig förkylning (?) med halsont och hosta. Men lika bra att ta det nu så vi är friska över jul sen. Även om vi såklart gärna inte är sjuka alls. Tyvärr har vi ju inte hunnit njuta av snön än heller eftersom det första dagarna var alldeles för kallt ute och nu är han sjuk och orkar inte! Är han inte bättre i morgon får det bli en sväng till vårdcentralen. Går tydligen halsfluss och grejer på förskolorna nu. Det vill vi inte ha!


Möte

Idag hade vi uppföljningsmöte på dagis. Vi gick igenom hur allt gått och hur vi och dom tycker att det går för Benjamin. Vi upplever att han trivs och dom va också nöjda. Dom hade bara positiva saker att berätta, vilket kändes väldigt skönt! När han började ville han inte gå in i vilorummet och sova och skulle sova i frökens famn. Men, nu springer han självmant in till sin madrass och lägger sig. Fröknarna var mycket nöjda över hans framsteg på den korta tiden. Han har verkligen anpassat sig och trivs! Ja det va bara positiva ord som sagt. Så det kändes skönt!

Dagens minus va att det va omöjligt att ta sig fram på oplogade vägar med barnvagn innehållande en sovandes Benjamin! Snacka om trött och svettig mamma. I morgon tar vi pulkan till dagis om dom inte plogat.


RSS 2.0