Myshelg

Det blev en hel helg hos min familj nu i helgen. Första gången som Benjamin och jag sovit borta sen han föddes. Det gick över förväntan bra! Han sov precis som hemma med vanliga uppvak för amning. Inga konstigheter alls. Han är som sin mamma, sover han så sover han!

En liten shoppingrunda med mormor blev de i lördags. Så nu finns massa nya fina kläder i godingens garderob. Byxor, bodys, heldress och strumpor. I fredags kom min Moster A med presenter till Benjamin också! Ska ta bilder och lägga ut vid tillfälle så ni får se. Han är en smula bortskämd!

I fredags innan vi åkte till Nyköping så hade vi BVC-besök. Det gick bra. BOEL-testen gick ua och han fick mycket beröm. Han har vuxit 1cm på längden och är nu 69cm lång. Vikten landade på 6935g vilket är minus 5g. Men det finns en bra förklaring. Han har vart sjuk och matvägrat men är inte still. Han är både högt och lågt mest hela tiden! Det är så kul nu när man kan ta sig fram utan bekymmer. Så trotts att han vart sjuk har han farit runt här hemma. Så hans viktmedgång är förlåten. Han har ju faktiskt vuxit på längden så växer gör han ju!

Mormors "tröskel" var poppis! Jättekul att klättra på och leka med.


Krypa - gå!

På en och en halv vecka har Benjamin lärt sig krypa, resa sig mot saker och gå med stöd! När hände detta liksom? Min lilla bebis! Jag hinner inte med alls. Det är tre stora steg på väldigt kort tid tycker ja. Var inte alls beredd på så snabb utveckling. Men shit vad häftigt det är! Kollade bilder och videos i helgen och det är ju inte klokt va det har hänt grejer! Så jäkla häftigt! Ingenting stoppat honom. Inte ens nu när han är sjuk. Vadå ligga och ta det lugnt liksom? Måste ju träna på mina nya färdigheter!

Igår slog det oss också att han blir 1 (!!) helt år om 3,5 månad. Innan man fick barn insåg man inte hur fort tiden faktiskt går! Det är ju inte klokt! Snart dags att börja tänka på kalas! Eller ja nä så snart är det ju inte, men misstänker att även tiden fram dit kommer gå i rasande fart.

Borsta tänderna har blivit en favorit här hemma nu också då han ju fått två tänder!


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag blev ingen märkvärdig dag alls. Vi hade en seg förmiddag med lunch på stan och sen babysim. Benjamin var så duktig och dök under vattnet med pappa! Min lilla goding! Han är som rena fisken i vattnet. Så himla duktig!


Kryper

Ja nu kryper han! Det kom bara sådär. Sötisen. Nu går det undan minsann! Får han några dagar på sig att fila på tekniken så går det snart i rasande fart. Han har också kommit på att man kan snurra runt och ta sig fram sittandes på rumpan. För en vecka sen började han även resa sig mot saker. Allt på en gång! Jag hinner inte med!


8månader

Grattis underbara bebis på din 8 månaders dag! Jag älskar dig!

Igår var vi på babysång på öppna kyrkis (som det tydligen heter nu). Benjamin tycker det är jättemysigt att vara där och leka. Nu när han faktiskt börjat leka mer "på riktigt" så ska vi försöka gå dit lite oftare än en gång i veckan.

Från det ena till det andra så har jag hittat en jättefin tapet till Benjamins rum som jag vill göra fondvägg av. Men 695kr rullen känns mycket när man bor i en hyresrätt! Får fundera lite mer tror ja.


Åka pulka

Åka pulka är skoj! Det tycker både Benjamin och Nova. Dock blev den ingen lång sväng eftersom det va så kallt.

Lillpyret har börjat äta fler saker nu. Gröt och potatismos till exempel. Han börjar äntligen kännas intresserad av mat och är nyfiken på vad vi äter!


God morgon!

Tänk att jag har förmånen att vakna till det här underbara ansiktet varje morgon! Kärlek!


BVC

Jag glömde ju berätta om BVC besöket i veckan. Det var förvisso bara ett extrabesök för att väga honom, men ändå. Han har bara gått upp 130g på tre veckor. Nu väger han 6940g vilket är på tok för lite. Han vill ju inte äta. Men, de senaste två dagarna har jag lyckats få i honom tre-fyra skedar äppelgröt, så det kanske släpper snart. Sen äter han ju gärna frukt puréer, men "vanlig mat" går inte. I morse drack han lite ersättning till frukosten.

Men trotts att det går trögt med vikten så utvecklas han som han ska. Han är pigg, glad och otroligt aktiv. Jag trodde han tänk börja krypa framåt snart eftersom han tar sig bakåt. Men han har börjat resa sig mot saker nu istället, så jag vet inte om han tänker hoppa över krypet. Vi får se! Pratkvarn är han också, precis som sin mamma!

Men åter till vikten. Det är ju inte så konstigt att han inte går upp massor men tanke på hur aktiv han är nu. Det är full fart hela tiden. Babysim, sång och lek osv. Varje dag är det full fart. Det i kombination med att han inte är så stor i maten gör ju att det inte händer så mycket. Men, han går upp och det är det viktigaste även om det inte är så mycket! Sen önskar vi ju såklart att han kan bli lite mer matglad snart.


Tyckte för övrigt att bilden nedan var lite rolig. Vi känner igen oss så väl här hemma! Lillpyret!


Babysång nästa!

Så snart Benjamin vaknar så ska vi knalla iväg på veckans babysång. Efter de hade vi planerat in en promenad, men det är -11 ute så jag tror nästan vi hoppar över de. Det känns lite för kallt för bebis. Det räcker med promenaden som blir till och från babysången tror ja!


RSS 2.0