Fredagsmys

Benjamin och jag kör fredagsmys för hela slanten idag! Vi började med sovmorgon till 8.50. Från 05.30 sov han i våran säng. Supermysigt! Efter frukosten hade vi soffmys hela förmiddagen. På eftermiddagen tog vi en promenad och en fika på stadens café. Nu blir det ett bad och sen filmmys! Vi älskar sånna här dagar. I morgon blir det andra bullar!


Kommentarer

Nu har jag gått in via datorn och manuellt fixat så ni kan kommentera mina senaste inlägg. Tydligen är det någon bugg med appen. Förhoppningsvis så ordnar det sig snart. Men nu kan ni iallafall kommentera de senaste inläggen. Oftast bloggar jag ju via mobilen och då kommer det inte att gå att kommentera de inläggen förrän jag loggat in på datorn och fixat. Har jag tid ska jag dock försöka blogga via datorn på en gång så slipper vi problemet.

Sjuk mamma

Det är inte lätt att vara sjuk mamma när man är ensam. Pappa är fortfarande iväg så det är bara jag och Benjamin. Men jag är som sagt sjuk så nu är det tufft att vara ensam hemma. Hundar som ska rastas och Benjamin som skall tas om hand om. Även hemmet som måste hållas i ordning.

Igår var vi på babysim igen och oj vad mysigt det är!! Benjamin fullkomligt älskar vattnet så det är underbart! Nästa vecka ska jag försöka ta med kameran.

Av nån anledning går det inte att kommentera inläggen som jag gör visa blogg.se-appen. Vet tyvärr inte vad jag ska göra åt saken.


Kärlek


Tänder

I någon vecka nu har vi anat tänder under tandköttet på Benjamin. För några dagar sen började en av dom spricka igenom lite i ett hörn. Nu är den på allvar på väg upp. Om någon dag borde den vara uppe helt. Min lilla kille börjar bli så stor!

Han har lärt sig att äta fyra olika smaker nu också. Dock är det inte mat utan mer frukt. Men just nu känns det som att det är bättre att han äter nått istället för inget alls. Även om jag inte vill att han bara ska äta godsakerna. Men han kommer säkerligen lära sig med tiden att äta annat också.

Nu har pappa rest till Finland. Han kommer hem om nio dagar. Känns tomt även om mamma och Benjamin mys är underbart!
Badet

Benjamin älskade badet igår. Han tyckte det var jättekul att plaska och sprattla med benen. Så det ska bli riktigt kul att fortsätta hela våren! Det känns viktigt att lära honom om vatten. Hur man beter sig osv. Tror vi bestämt redan nu att vi kommer fortsätta även på fortsättningskyrserna när vi kommer så långt!


Barnvakt och mat!

Han äter! Han gapar och äter. Äntligen! Min duktiga lilla kille. I två dagar har han ätit glatt utan problem. Det känns så skönt att inte behöva tvångsmata honom. Hoppas det håller i sig nu!

Igår hade vi barnvakt för första gången. Han var hos farmor sin medan pappa jobbade och jag tränade Zumba. Nu ska mammakroppen bort! Det var riktigt skönt att bara släppa allt och få röra på sig. Det hade gått riktigt bra hos farmor också. Inte en ledsen min alls. Så det kändes skönt, då slipper jag ha dåligt samvete för att jag lämnade honom en stund! (jag vet att jag inte ska ha de, men ni fattar nog hur jag menar)

I eftermiddag är det babysim på schemat! Nu ska vi ut på promenad så pyret får sova i vagnen.


Gunga!

När solen sken och det var så fint väder passade vi på att vara ute. Vi tog en promenad och njöt av frisk luft. Vi passade också på att gunga för första gången. Det blev bara en kortis eftersom det var kallt. Ville inte att han skulle sitta på det kalla. Men oj vad han tyckte det var rolig! Han skrattade så jag trodde jag skulle smälta. Sprattlade med benen av glädje och var bara så nöjd. När vi gick in fortsatte han att sprattla. Jag tror han ville gunga mer! Kanske får han gunga lite idag också.


Trugar vidare

Det går trögt med maten här. Igår köpte jag hem barnmatsburkar i olika smaker och märken. Så nu provar vi oss fram. Nån gång måste han ju börja äta. Finns ju ingen unge som lever på bröstmjölk hela livet. Men det känns verkligen inte kul att tvinga honom. Han kniper igen munnen och vrider sig allt vad han orkar för att slippa. Det känns inte som att han kommer bli mer matglad av tvång precis. Men vi får fortsätta att truga så gott det går, så börjar han väl äta när han känner sig redo!

Han har dessutom två tänder på gång nu och det kan säkert också störa aptiten.

Rivet äpple var inte så gott, men skoj att kladda med.


Mat

Sorry! Jag vet att jag skulle uppdatera, men det kom annat i mellan!
Iallafall, nu väger pyret 6810g och är 68cm lång. Men andra ord är han en liten bebis för att vara 7 månader. Eller ja, en smal bebis är han för speciellt kort är han inte. BVC tyckte dock att vi måste kämpa hårdare med att få i honom mat då han avviker från sin kurva åt fel håll. Vi hade önskat att han gått upp mer i vikt. Så om cirka två veckor skall vi tillbaka igen! Men jag vete 17 hur vi ska göra. Han kniper igen munnen och vrider bort huvudet när man kommer med nått han inte vill ha. Vi ska prova att köpa lite olika barnmatsburkar och se om det kan va nått. Vi kämpar på! Det är inte lätt att mata en bebis som inte är redo!

Men, bortsett från vikten och maten så utvecklas han precis som han ska och är en mycket välmående bebis. Det var ju iallafall skönt att höra!


7 månader igår

Nu har jag vart otroligt dålig på att uppdatera bloggen känner jag. Det går i perioder. Antingen får jag torka och vet inte vad jag ska skriva, eller så finner jag ingen tid att sätta mig ner och göra de även om jag har massor att dela med mig av.

Igår blev lillpyret hela 7månader! Och han kan redan sitta själv utan stöd (har han kunnat ett bra tag nu), ta sig framåt och är i allmänhet världens finaste goding! Ja, jag är kanske en smula partisk när jag säger de! Han är ju trotts allt min bebis.

Idag skall vi till BVC på en extra kontroll. Hon vill se att han växer och går upp i vikt som han ska trotts att han i princip vägrar att äta annat än bröstmjölken. Nu börjar han dock bli duktigare på att smaka saker. Återkommer med uppdatering när vi vart där!


Baklängeskryp

Mitt lilla hjärta har börjat "krypa" baklänges. Nu går det verkligen undan! Jag hinner knappt med. Men det är kul att se. Han blir så glad när han kommer på hur han ska göra.

Nästa vecka börjar babysimmet. Det ska bli kul att se vad han tycker om de! Nu är det länge sen vi va på badhuset. Men när vi va där sist så tyckte han om de. Första babysimmet skulle det dock bara vara info, men jag tror vi går i och doppar oss på egen hand ändå.

Städdags! Nu är det hög tid att plocka ner julpyntet!


Supernatt

Inatt har Benjamin sovit som en prins! Han har bara vaknat en gång. Helt underbart. Somnade vid 20.45. Åt 03.00 vaknade sen 06.30. Helt ok måste jag säga! Nu sover han sin morgon/förmiddagslur.
Tyvärr har jag sovit pissdåligt bara för att lillprinsen sovit gott. Vaknade inatt med extrem näsblod som inte gav med sig. Lyckades svälja massa blod och mådde skitilla. Men jag hoppas Benjamin kan fortsätta att sova bra så kanske jag får bra nätter framåt också.

Idag ska vi mysa. Pappa jobbar hela dagen så det blir mamma och Benjamin mys hela dagen. Inte dumt alls! Benjamin ska antagligen fortsätta öva på alla sina konster idag också. Känner på mig att han kryper snart. Mitt lilla hjärta börjar verkligen bli stor!


Pulka

Glömde ju berätta! Igår åkte vi pulka för första gången! Det va helt ok tyckte Benjamin. Men, gårdagens stora måste ändå vara att han intog krypställning för första gången igår. Min lilla goding!


Bilder

Har skaffat mig en app till telefonen som man kan redigera bilder med. Är helt såld på den. Bjuder därför på några bilder. Just for fun!


Nyårsafton

Nyårsaftonen firades hemma med min lilla familj. Väldigt enkelt blev de med lite god mat, kortspel och slappande vid teven. Inte märkvärdigt alls faktiskt. Benjamin somnade 22.30 och vaknade inte förrän 02.30 för mat. Sov sen till 06.30 för att då komma upp i vår säng och mysa till 8.30. En bra start på nya året! Gott nytt allesammans!


RSS 2.0