Nytt utseende

Ja som ni ser så har det blivit lite nytt utseende på bloggen. Tyckte det var dags för en förändring och lite uppfräschning. Men det är inte klart än. Jag får ta lite i taget vart efter jag får en stund ifred vid datorn. Lilleman ska ju helst hjälpa till och trycka på alla tangenter som finns. Men vad tycker ni så här långt? Blir det bra?

Midsommarafton

Midsommaraftonen firades ute på landet hos våra goda vänner Lena, Tomas och Benjamins kompis Alvin. Grillade såklart, titta på midsommarstången och alla människor som dansade kring den. Det vart en helmysig dag! Benjamin var helnöjd och glad hela dagen. Han älskar ju musik så självklart dansade han med när dom spelade och sjöng kring stången, men från vagnen. Nästa år får han va med och dansa i ringen! 
 
 

Andra natten

Igårkväll var det mycket lättare att lägga honom utan bröstet. Han va ledsen och arg i 40 min bara. Dessutom fick vi i honom 1,5dl välling innan han somnade! Kändes väldigt smärtfritt jämfört med kvällen och natten innan måste jag säga! Till råga på allt sov han för första gången HELA natten! Plötsligt händer de! Han sov från ca 20.00 till 06.50. Fortsätter han såhär får ju jag snart också sova! Inatt vaknade jag tyvärr många gånger av mina bröst som gör såå ont just nu! Det tar ju ett tag innan mjölken försvinner, tyvärr, och vägen dit är en smula smärtsam!


Slut ammat

Nu har vi påbörjat operation "sluta amma" på riktigt. Igår morse bestämde jag mig för att sluta tvärt. Vi har länge försökt trappa ner men det har gått lite si så där dåligt. Och nu har han börjat bitas och rivas så nu är det verkligen inget mysigt längre. Dessutom är han ju ett år nu så han behöver inte bröstet egentligen.

Han ammade sista gången igår morse. Klarade sig utan hela dagen. Somnade i vagnen när vi va hos farmor utan problem. Men vid 21.15 vaknade han och var heeelt förstörd! I 1h och 15min grät och skrek han sig hes. Helt förtvivlad för att han inte fick bröstet. Jag visste dessutom att han va hungrig men han vägrade flaskan. Snacka om att jag kände (känner mig) mig som världens sämsta mamma! Men tillslut somnade han ju - utan bröstet. Men jag va beredd att ge upp några gånger, det måste jag erkänna!
Knappt 2h senare vaknade han igen, tokhungrig. Men den här gången Tog han flaskan efter 10min. Åt lite (40ml typ) och somnade om. Vaknade igen vid 05, drack några klunkar till och sov till 06.

Jag hoppas de närmsta dagarna går fort och att mina bröst anpassar sig snabbt. Dom gjorde riktigt ont i morse kan jag säga!


Karneval

Den här helgen är det karneval här i stan! Självklart har vi vart ute och kollat på marknaden och sånt. Idag ska vi kika på karnevalståget också om vädret tillåter och kanske gå igenom marknaden igen.
Har vi tur kanske vi ser Batman också. Vi såg hans bil igår när vi va ute, men han själv lyste med sin frånvaro. Ja vi får väl se helt enkelt!


Summering

Förra veckan va det fullt ös! Kalas nästan varje dag. På måndagen kom min mamma och Uno för att fira Benjamin. Hur mysigt som helst och han blev jätteglad för presenterna.

På torsdagen hade Benjamin kalas för kompisarna ute i lekparken. Det var bara Lena och Alvin som kom. Men det gick ju ändå! Väldigt smidigt att vara ute och killarna kunde köra med bilarna i sanden. Hur bra som helst. Utekalas blir det fler gånger, helt klart!

I lördags och söndags var det "riktigt" kalas med ballonger, serpentiner och tårta. Nästan hela släckten var här i omgångar. Lilleman fick mängder av paket och allt blev lyckat! Tänk att han redan är 1 år gammal.


1år idag!!

GRATTIS mitt lilla hjärta på din 1års dag!! Du är det finaste vi har. Det bästa som har hänt oss. Tänk va fort det här året har gått och vad mycket som har hänt. Du har blivit så stor och du är så duktig. Vi är så stolta över dig. Vi älskar dig!
/ Mamma och Pappa

 

image description

Endast 5 dagar gammal

Dagen före 1 års dagen.

 


Kalas


Tårta!

Födelsedagstårtan är beställd! Va först inne på att göra en egen, men nej, så mycket smidigare att beställa. Jag har ju gjort det övriga fikabrödet plus rabarbersaft. Det räcker gott och väl tycker jag!


Bvc

Igår var vi till BVC för 1års-kontroll. Det gick jättebra. Läkarundersökning utan anmärkning, vaccineringen utan problem, han var helt enkelt jätteduktig! Vågen stannade på 7620g och han är 73cm lång. För två månader sen hoppade han ner ett snäpp på viktkurvan, så nu följer han stadigt tredje strecket under "medel". Känns så fånigt det där med kurvor. Man ser ju om barnet mår bra eller inte! På längd och huvudomfång ligger han ett streck under, vilket inte är nått konstigt alls. Det är bara vikten som är lite klen. Men tittar man på honom så ser man att han mår bra. Inte undernärd, inte onormalt smal. Han är perfekt! Så kurvorna kan slänga sig i väggen! På utvecklings fronten ligger han ju före dessutom. Min lilla älskling! Nog om de.

För övrigt har vi beslutat att tacka nej till dagisplatsen vi blev erbjudna. Vi har föräldrar dagar kvar att ta ut, så vi gör de medan vi söker en ny plats. Så länge får vi fortsätta med öppet kyrkis så han får sin sociala kontakt med andra barn. Blir lite tråkigt då alla de andra jämnåriga han leker med nu vars mammor jag umgås med, börjar jobb och dagis till hösten. Så lite långtråkigt kommer det väl bli - för oss båda. Men finns inte mycket att göra tyvärr! Vi har ju varandra iaf och det handlar inte om nån evighetstid. Det blir nog bra!

Nästa vecka är det sista babysimmet för terminen också. Men det tar vi sen. Nu siktar vi på helgens kalas! Tänk att plutten fyller 1år på söndag! Han är ingen bebis längre, han är ett litet barn och Erik och jag är småbarnsföräldrar! Konstaterade att han vuxit 25cm sen han föddes. Det är ju massor. Min bebis börjar onekligen bli stor!


Tuffing i sina nya solbrillor som han fått av farmor!


Dagisplats

Idag fick brev från kommunen, vi har fått erbjudande om en dagisplats till hösten. Blev jätteglad tills jag såg vart! På stans sämsta dagis som dessutom ligger totalt i andra ändan mot vart vi bor. Skitkul när man inte har körkort. Fattar inte hur kommunen tänker? Det finns 10 dagisar som ligger runt där vi bor men ändå placerar dom oss i andra änden av stan?

Nu finns två alternativ. Tacka ja till platsen och sedan ansöka om förflyttning till ett dagis vi vill ha honom på (kan gå jättefort - kan ta oändligt lång tid, troligtvis det sistnämnda enligt tanten på kommunen då det är extremt högt tryck nu till hösten) eller tacka nej och söka på nytt. Söker vi på nytt får han inte börja förrän i början på oktober och han kan hamna vart som helst. Jag vet varken ut eller in!


RSS 2.0