Ögoninflammation?

Fy så trötta vi är på att vara sjuka nu! Godingens ögon klibbar igen, både han och jag hostar massor. Snorar hur mycket som helst. Nej nu vill vi bli friska!!

Igår morse gick inte ögat att öppna. Men lite glad att vakna feberfri ändå.


Sjukling

Har varken haft tid, lust eller ork att blogga på senaste. Nu är lillskrot tvärsjuk också så det är fullt upp med de nu. Precis genom förkyld är han. Hostar så han kräks, feber, snuva och rinnande ögon. Hes så han knappt kunde skrika inatt. Matvägrar gör han också, vill knappt amma. Men nu har vi köpt fruktdryck till halsen och nässpray. Märkte resultat direkt. När näsan blev bättre kunde han amma lite, även om han spydde upp det mesta i en hostattack. Men bättre än inget. Lite vätska hann nog kroppen få.

Måste ju förresten berätta! I måndags stod han hur stadigt som helst utan stöd i flera sekunder. Mitt på golvet. Jättestadig va han, enda tills han kom på att han inte höll i sig, då satte han sig! Sötingen! Man bli stolt minsann.


Utedagar

I två dagar nu har vi haft heldagar utomhus med Lena och Alvin. Riktigt skönt har det vart och barnen har älskat de! Sova ute, äta ute, leka ute. Kan det bli bättre? Dessutom sover man ju så skönt om natten sen! För första gången har Benjamin fått känna på sanden i sandlådan också. Spännande och kul tyckte han.

Idag har vi vart på sista föräldrar träffen också. De prata om tänder och sjuka barn. Intressant men inte nått nytt direkt. Men ändå bra att få en liten påminnelse!


Fixa

Nu ska vi börja fixa i Benjamins rum. Allt skall tömmas ut för nästa vecka kommer dom och tapetserar där inne. Men innan dom kommer ska vi försöka hinna måla hans möbler. Växasängen är redan målad, men vill ha bokhyllan och byrån i samma färg. Sen ska jag hitta några fina wall stickers att sätta upp. Har en bild av hur jag vill ha det där inne, men är inte alls bra på det där med inredning så vi får väl se vart de landar!


Miss

Igår missade vi babysimmet! Känns så himla surt och jag är så arg på mig själv! Förstår inte hur vi lyckades. Både Erik och jag glömde bort de totalt. Så synd för Benjamins skull eftersom han verkligen älskar att bada. Tur att vi bokat in oss på fortsättningskursen så det blir mer bad framöver ändå.

Idag ska vi till BVC för en extra vikt och längdkontroll. Eftersom han hade gått ner i vikt förra gången vill vi se att det har vänt och han går upp nu när han är frisk igen. Vi får se hur det går. Både Erik och jag tycker att det känns som det stått still. Men så ser man ju honom 24/7 så man blir väl kanske lite "hemmablind". Vi får se helt enkelt!


9 månader

Ja idag är det 9 månader sedan mitt lilla pyre föddes och de firade han med att ta morgon redan kl 05.00. Inte ok! Så tidigt är jag inte människa. Före 05.30 vägrar jag att gå upp! Men nått positivt är iallafall att har bara vaknat 1gång per natt nu i ett par nätter. Om det kan hålla i sig, alternativt att han inte vaknar alls så kan jag leva med att kliva upp tidigt. Den kompromissen är jag beredd att ta.

Från det ena till det andra så blev jag jättenöjd med jackan jag köpte till Benjamin. Den såg sprillans ny ut och han blev jättefin i den! Var rädd att storleken var en smula stor, men icke! Den blev jättebra! Har budat på ett par fina skor åt honom på tradera också som jag hoppas att jag kammar hem. Jag älskar tradera! Man kan spara så mycket pengar där!


Skaljacka

Har nu hittat en skaljacka från polarn o. pyret till Benjamin som han kan ha nu till våren. Nypriset är egentligen 799kr men hittade begagnat (men i nyskick) för ynka 200kr. Känns som ett kap! Tror han kommer bli jättefin i den. En marinblå blev de, kommer lyfta fram hans fina blåa ögon. En fleesjacka att ha under om det är kallt har vi redan och den är också blå så det kommer nog bli bra. Nu fattas bara skor, men det känns inte lika bråttom. Regnjacka behövs inte nu när vi har köpt skaljackan, men ev ett par regnbyxor eller skalbyxor ska införskaffas framöver.


Vårkläder

Har börjat leta vårkläder till Benjamin. Ytterkläder alltså. Han skulle behöva en vårjacka och ett regnställ. Eventuellt väntar vi med regnställ tills han blir lite större/har lärt sig gå utan stöd. För innan de kommer vi troligen inte hoppa i vattenpölar och sitta i blött gräs med honom. Gummistövlar får också vänta tills dess, så vi vet vilken storlek vi landar på då. Svårt att gissa nu. Men en vårjacka vore ju inte dumt och kanske ett par gympaskor att kunna ha ute. Men det är svårt med storlekar! Vad ska man satsa på?

I skoväg har han ett par converse att växa i men det blir nog inte förrän till sommaren skulle jag tro. Så nånting enkelt att ha tills dess vore ju bra. I övrigt har vi bara inneskor/tofflor till honom, men det är ju inget att ha ute om han vill sätta ner fötterna och gåträna. Samtidigt som jag inte vill lägga en förmögenhet eftersom han troligen kommer växa ur de snabbt vill jag inte köpa skit heller. Ilandsproblem!


Morgonpigg

Senaste veckan har vi fått en riktigt morgonpigg bebis. Runt 06 tycker han att det är lagom att kliva upp. Men så har han ju börjat somna för natten redan kring 19. Så det är ju inte så konstigt egentligen, men jag hade ju inte tackat nej till lite mer sömn!
Även dags rutinerna har ändrats nu. Från 3-4 middagslurer till 2. Han sover på morgonen/förmiddagen i 30min till 2-3 timmar. Och en omgång mitt på dagen/eftermiddagen i 1 till 2 timmar.
Nu väntar vi bara på bättre nätter för än vaknar han väldigt ofta och vill ha napp, mat, mys eller tröst. Han har börjat drömma mardrömmar igen. Han skriker i sömnen då och då, men det är inte bara mardrömmar för ibland skrattar han också. Han sätter sig upp, kryper och hoppar i sängen. Det är hi life dygnet runt, oavsett om han är vaken eller inte! Knasbollen!

Han har blivit bättre med maten igen. Han smakar allt och har börjat gilla majsvälling. Kall ska den dock va, men det funkar ju ändå! Han dricker inte en hel flaska men tycker det är gott till maten. Mat har han börjat äta också, två gånger om dagen och gröt igen. Ska väl inte säga för mycket egentligen men det börjar gå riktigt bra nu!


Sjuk mamma

Har till och från vart sjuk de senaste veckorna. Förkylning med hosta och feber. Men på nått sätt har det funkat. Man har några superkrafter att plocka fram när man går hemma med bebis. De må ha vart tungt och jävligt, men på nått sätt har det gått runt. Men knappt längre. Har åkt på en hemsk öroninflammation och troligen har det värkt hål på trumhinnan. Ska till vårdcentralen i eftermiddag och förhoppningsvis på antibiotika/pencilin utskrivet. Men nu är det tungt! Önskar nån kunde komma och avlasta mig lite med hundar och bebis. Jag orkar helt enkelt inte springa efter min vilding hela tiden nu när jag bara vill sova bort hela dagen. Men det får gå, det måste de ju!

Från det ena till det andra. Jag måste sluta amma. Benjamin bits och det gör skitont! Till råga på allt tycker han att det är jättekul och skrattar så han kiknar när jag säger aj. Min lilla huligan! Men hur ska jag gå till väga? Han dricker inte mer än 10-30ml ersättning/välling, sen tröttnar han och vill inte ha. Om ens de, ibland vill han inte ha alls! Tips någon?


RSS 2.0