Inskolningsveckan

I tisdags började vi inskolningen på dagis (förskolan). Första dagen var vi där i en timme och bekantade oss med lokalen och personalen. Han fick i lugn och ro utforska och se sig omkring medan mamma och pappa skrev papper och fick information. Dag nummer två skulle vi vara där i 1,5 timme men efter en timme vart han arg och ledsen efter att han blivit knuffad och ramlat. Bet sig i kinden gjorde han också så fröken tyckte vi skulle gå hem och ladda inför nästa dag. Så det gjorde vi. Tredje dagen (igår) va vi där i fyra timmar. Vi var med och lekte ute, hade fruktstund, åt lunch och sov middag. Allt gick bra utom vilan då han inte ville sova hos någon fröken eller på en madrass. Det var bara mamma som gällde. Men jag nattade och han sov ganska oroligt i en halvtimme innan han vaknade igen. Men allt som allt gick det jättebra och han verkar trivas!

Idag, på fjärde dagen fick jag vara med på fruktstunden när vi kom och sen tyckte dom att jag skulle gå. Benjamin gav mamma en puss och vinkade så snällt, sen följde han med fröken in och lekte. Så idag är första gången vi lämnat honom ensam på dagis. Vi får se hur det går. Jag sitter stand by ifall dom skulle ringa. Dom tror att det kan bli lite strul vid vilan men vill ändå försöka. Hör jag inget ska jag komma vid 13 och hämta. Vi håller tummarna för vår stora lilla kille!


När blev min bebis så stor??


Bloggtorka

Det är minst sagt bloggtorka från mig nu. Det är fullt upp med 100% studier, jobb och ett vilddjur hemma! Däremellan ska det hinnas laga mat, tvätta, städa och gud vet allt som ska göras. I morgon börjar inskolningen på förskolan för lilleman också så nu är det fullt upp! Ska bli spännande med dagis. Tror han kommer tycka att det är jättekul. I morgon startar vi med en timme bara för att få information och se lokalerna lite. Sen ökar vi på successivt!


Jag älskar dig!


Bada och ramla

Igår va vi på babysim igen. Oj vad duktig han är och oj vad han tycker att det är roligt. Fick han bestämma själv så skulle han redan simma själv och bada dygnet runt. Han är en riktig fisk i vattnet. Dyker utan problem och håller i sig i kanten. Vi måste verkligen försöka komma iväg oftare än en gång i veckan och bada.

Vilddjuret börjar äntligen lära sig av sina misstag nu också. Igår gick han i soffan som så många gånger förr. Men den här gången hände de som vi väntat på, han ramlade ner och slog i huvudet. Det gör så ont i mammahjärtat när han gör sig illa, men så försöker vi tänka att han aldrig kommer lära sig om han inte får prova. Jag tror han lärt sig från gårdagens fall för han har inte gått nått mer i soffan nu utan sitter snällt eller kryper. Känns så skönt att han lär sig att ta det lite lugnt!

Bulan från gårdagens fall.


RSS 2.0