Frisören

Nu har han vart hos frisören på riktigt för första gången. Det gick jättebra och han va så duktig! Satt själv på stolen och kikade i spegeln. Inget tjafs, inget krångel. När blev han så stor? Nya frisyren förvandlade honom från stor bebis till ett litet barn! Han blev genast väldigt stor min pojke! Men så fin så.


Ikea

I torsdags när Benjamin va på dagis tog vi en sväng till Ikea. Vi behövde en madrass till spjälsängen. Men självklart blev det lite annat också. En ny/en till potta till Benjamin, några 3kronors handdukar att ha på skötbordet, en till lekback att ha i barnens rum osv. Lite småsaker. Vi va också in på stadium en sväng och köpte skor till Benjamin och mig. Egentligen var det Benjamin som behövde skor nu, men det va så bra pris att jag passade på till mig själv också. Så nu matchar vi!

Nån gång idag ska vi hämta spjälsängen vi ska ha. Benjamins gamla är för liten för nya madrassen. Tydligen har standardmåtten ändrats och vi köpte en madrass med fjädrar som inte går att skära till så den passar. Men nu har vi sån tur att en vän hade en spjälis med rätt mått till övers som vi får köpa billigt. Så ikväll eller i morgon ska jag bädda och göra fint. Nu är vi ändå i vecka 36 och det är inte långt kvar. Så det känns helt ok att börja med sånt nu. Följer lillasyster samma fotspår som Benjamin så är det verkligen inte alls långt kvar. Packa bb-väskan står också på agendan. Det har jag sagt lääänge nu, jag vet. Men nu börjar det verkligen bli dags att ta tag i de! Vi kan ju åka in i princip när som. Även om jag tror och hoppas det dröjer ett par veckor till.

I eftermiddag ska Benjamin till frissan. Det ska bli intressant! Mitt lilla yrväder som absolut inte kan vara still. Det är tur vi inte betalar fullpris.


V.35

I måndags va vi hos barnmorskan igen. Det gick bra som vanligt. Om jag inte minns fel låg mitt sf-mått på 32cm. Bebis hjärtljud kring 145-150 slag/minut. Jag hade gått ner 200gram dock. Men det känns bara bra. Ju mindre att jobba bort efteråt, desto bättre! Det går ingen nöd på bebis. Hon tar vad hon behöver. Nu låg hon med huvudet där hon ska iallafall men väldigt ruckbart. Så vill hon vända på sig så kan hon göra. Dock börjar det bli trångt så det är svårt och hon kommer förhoppningsvis ligga kvar med huvudet nedåt.


I går va Benjamin på dagis igen. Oj vad han tyckte det det va roligt. Vi han knappt innanför dörren innan han sprang in och började leka. Sånna lämningar är underbara, för att inte tala om hämtningen igår. Den va underbar! Han slängde sig runt halsen och pussades! Så himla mysigt. När Benjamin va på dagis passade jag på att klippa håret. Det blev jättekort. Men jag är nöjd! Har bara fått positiva kommentarer. Så det känns skönt, lite ovant, men skönt!


Helg

Snart har ännu en helg passerat och inte har vi fått mycket gjort. Några maskiner tvätt och mest mys! I går va Benjamin med sin farmor en stund medan jag var på vårens klädbytardag och grundade lite. Det blev faktiskt bara lite i år då det var otroligt dåligt mot vad det har vart tidigare. Men några plagg vardera till Benjamin och tösen i magen blev de. Även lite annat smått till Benjamin (se bilden).
 
Ikväll, eller snarare tidigt i morgon bitti kommer pappa hem. Som vi längtar nu Benjamin och jag. Han har tjatat om pappa i nästan två veckor nu! Ska bli så mysigt att få kramas hela familjen igen! Sen är han hemma tills bebis kommer med undantag för någon endagsutflykt. Snart blir vi en familj på fyra (plus djur)!

Fula ord

Senaste dagen har jag hört allt för många fula ord komma ur Benjamins mun. De allra flesta är dock inte meningen utan råkar bara bli just fula ord när han försöker uttala något annat. Som till exempel så kan han inte säga ordet dammsugaren utan säger nått i stil med "ou-kuken". Det låter ju lite roligt, men det gäller att hålla sig för skratt och inte uppmuntra det felaktiga uttalet. Men han han också snappat upp saker från dagis som är helt rätt uttalat men som jag inte tror han vet vad det betyder/vad det menas med. Men som han ändå säger för att någon på dagis antagligen gör de. I morse sa han till exempel "dumma dej" till mig. Bara sådär rakt upp och ner helt utan mening.

Men det är så himla häftigt med språkutvecklingen. Han kan verkligen förklara och berätta saker. Meningarna blir bara längre och längre! Det är underbart!

Idag har han bland berättat att han ramlat så bilen flög iväg och han fick ont i tummen. Han råkade också lägga sig på en lastbil i soffan som gjorde ont i ryggen. Skor och jacka måste man klä på sig och hunden ska ha koppel när hon ska ut och kissa. Osv! Han vet tydligt skillnaden på ja och nej och vet precis vad han vill när man frågar nått. Det är verkligen underbart att få följa sitt barns utveckling! På alla plan!


(En gammal bild på oss)


Magen v 34

Jag glömde ju magbilden igår. Så den får ni nu. Det börjar kännas som att magen stannat av i tillväxten nu, ibland känns det till och med som att den krympt något. Det beror alldeles säkert på att bebis snurrat runt! Kände igår hur hon plötsligt började ge mig karatesparkar på helt nya ställen. Så det är ingen tvekan om att hon bytt position. Riktigt hur hon ligger är dock oklart! Det får vi se på nästa mvc besök. Men jag hoppas det är med huvudet nedåt. Allra helst nere i bäckenet också och inte som innan när hon låg snett på tvären med huvudet mot höften. Jaja, vi får se helt enkelt!


V 34

Tiden bara rinner iväg! Idag går vi in i vecka 34 och jag har massor kvar att göra. Känner hur stressen sakta men säkert kommer smygandes nu. Måste inhandla babyskydd (bilbarnstol till bebis) och madrass till spjälsängen. Ja även till Benjamins säng. Efter vi fick ohyra blev vi så otroligt äcklade att vi inte ville låta barnen sova på sina madrasser (även om vi fick veta att det var ofarligt). Så, vi måste köpa nya (vilket förvisso behövdes ändå). Alla bebisens kläder skall vikas och läggas in i lådorna. Även en "växa låda" skall ordnas. Benjamins garderob måste också ordnas och inventeras innan helgen då jag ska på "klädbytardag" här i stan. Måste ju veta vad jag behöver komplettera med och inte.

Sen ska bb-väskan packas och förlossningsbrev skrivas. Fick med mig papper hem från mvc förra veckan med frågor att besvara till nästa gång. Så det måste jag sätta mig med också. Ja det är mycket nu. Mitt uppe i allt måste vi tvätta alla textilier i lägenheten som på nått sätt vart i kontakt med äckelpäckel ohyran (pälsängrar för den som vill veta). Men min mage är minst sagt i vägen! Varje gång nått ska i eller ur tvättmaskinen vill jag kräkas och blir svimfärdig och svettig. Sen när skiten ska hängas kommer foglossningen som ett brev på posten. Hänga in och sortera all tvätt ska vi inte ens tala om. Men, jag tror eventuellt att jag börjar se ett litet ljus i tunneln vad gäller tvätten. Det är nog bara en 4-5 svarta sopsäckar kvar på balkongen nu. Suck.

Mitt i all denna stress ska man hinna med att leka och gosa med Benjamin också. Tack och lov att han går på dagis två dagar i veckan så man får några timmar där man kan greja och dona utan att känna att man försummar honom. Just nu är jag himla glad att han sover mellan oss i vår säng kan jag säga! Det är nämligen på kvällarna när vi kryper ner i sängen hela familjen som man får chans att ta igen tid man missat under dagen. Han är så galet gosig vår son!

Babbel babbel. Ikväll somnade han tidigt då han hoppade över middags luren. Så nu ska jag passa på att bara vara innan jag också slocknar. Det blir långa dagar när han stiger upp 05.30 och inte sover middag!


Lekparken

Idag har jag vart en roligare mamma! Vi startade dagen med soffmys och frukost. Sedan tog vi ett bad och hade sångstund i badrummet. Mycket uppskattat (av Benjamin, grannarna är säkert av annan åsikt). Sen gick vi och handlade och promenerade till tre olika lekparker! Den ena är helt ny och vi har aldrig lekt i den förut. Benjamin hade jättekul och var riktigt nöjd över att få gå själv runt halva stan helt själv. Att slippa åka i vagnen är rena lyxen. Väl hemma igen lyxade vi till de med att dela på en stor kanelbulle till fika. Sen kröp han upp i min famn och somnade. Så det får bli en sen lunch efter vilan idag. Sen ska vi ha en supermysig eftermiddag och kväll med lek och sen film, chips och dipp! Jajamensan!


Busungen

Jag har världens finaste familj. Världens finaste busunge! När jag har ont överallt och inte orkar någonting alls är han så snäll och go som bara "gillar läget". Låter mig ligga på soffan och jäsa medan han leker på egen hand! Visst hittar han på hyss och tycker jag är världens tråkigaste mamma ibland. Men på nått sätt verkar han ändå förstå att mamma har ont och inte orkar kräla på golvet.


Stora killen

Idag blir vår stora lilla kille hela 22månader. Hans tvåårsdag närmar sig verkligen med stormsteg! Måste börja fundera på presenter tror ja! Kan inte fatta vart tiden tagit vägen. Han var ju så liten och oskyldig alldeles nyss. Nu är han något större och inte alls så oskyldig! Närmare bestämt är han skyldig till en hel del. Riva runt och leka rövare är hans specialité! Älskade unge.

I morse åkte Erik iväg på jobb. 12 dagars turné i Tyskland med bandet. Så Benjamin och jag är själva. Jag undrar vad vi ska hitta på! Det blir alltid så långtråkigt att vara själva. Inte för att vi inte kan roa oss, men nu som höggravid är det tufft att vara ensam med ett yrväder som Benjamin! Så det gäller att välja lagom jobbiga lekar. Det är allt annat än en skön semester med småbarn!


V. 33 (32+0)

Vecka 33 (32+0) nu då och 8e månaden! Nu närmar det sig med stormsteg. Men, det är ändå 55dagar kvar till beräknat.
Var till barnmorskan nu på morgonen. Allt såg bra ut. Mitt blodtryck låg på 120/60 vilket är väldigt högt för mig. Men hon tyckte det va bra. Sf-måttet va uppe på 31cm nu och hjärtljuden tickade på mellan 135-140slag/minut. Bebis ligger med huvudet nedåt men på tvären. Hon har sin rumpa mot mina revben och huvudet mot min höft. Än verkar hon inte ha några planer på att sjunka ner eller fixera sig. Men tid finns så hon hinner!


Dagiskillen

Benjamin älskar att vara på dagis. Det är så härligt att se. Ibland har han inte ens tid att säga hejdå när man lämnar och har inte tid att följa med hem när man hämtar. Som idag, det tog nästan en halvtimma innan vi kom iväg från dagis då han inte hade lekt färdigt. Han satt så nöjd i sandlådan och öste vatten när jag kom! Har nog aldrig hämtat en så skitig unge förut. Lervatten i hela ansiktet och sand precis överallt. Men det är härligt. Det är så det ska vara!

Medan Benjamin va på dagis så passade jag på att möblera om i hans rum. Gjorde plats för skötbordet som lillasyster ska ha sen och rensade ur bokhyllan. På nått sätt känns rummet större nu. Luftigare. Nån dag nästa vecka (om inte innan) ska jag rensa i leklådorna också.


V 32 (31+0)

På begäran bjuder jag på en jämförelsebild på magen från graviditeten med Benjamin och nu med lillasyster. Båda tagna i vecka 32 (31+0). Till vänster med Benjamin och till höger nu med lillasyster.
Känner mig dock "smal" idag mot vad jag brukar. Så det känns som om dagens bild är missvisande. Tror hon gottat till sig och lagt sig långt "in" idag. Anyway. Enjoy!


RSS 2.0