Sommar

Det blir inte så mycket tid över till att blogga när man har både en vild tvååring och en nykläckt bebis. Eller ja, nykläckt och nykläckt, imorgon blir hon hela 4 veckor. Det är i för sig inte så mycket.

Imorgon börjar sista dagisveckan för Benjamin. Sen stänger dom för fyra veckors sommarlov. Det ska bli himla intressant att se hur dom fyra veckorna blir när han inte får komma iväg och leka. Känner på mig att han kommer klättra på väggarna och vända lägenheten upp och ner! Vi ska dock försöka hitta på massor av skoj för att undvika de. Igår va vi på stan och tittade på "aggabilen", för det va nämligen Arboga Meet här igår. Det var mycket uppskattat och han somnade helt slut för natten redan vid 16 tiden.

Närmast på "sommarlovsshemat" står det Furuviksparken. Vi ska på en träff med några föräldrar och barn från min "mamma juni-11" grupp från nätet. Vi har missat tidigare träffar så det ska bli himla skoj och Furuviksparken kan ju inte va annat än ett vinnande koncept för såväl vuxna som barn. Så det ser vi fram emot!

Sen blir det ev en träff med "maj-13" gruppen i Västerås (om den blir av, den är inte färdigplanerad än). Lite grillning och härligt sällskap bara. Utöver de ska vi försöka komma iväg och bada, picknicka i parken och göra sånna vanliga roliga saker. Hälsa på familj och vänner. Vi får se vad det blir. Eventuellt åka till parken så och gå på barnens zoo. Vi får se!


Kärlek

Det värmer verkligen mitt mammahjärta att se dom tillsammans!


Bvc, 3veckor

Idag är det hela tre veckor sen Isabel föddes. Tiden bara flyger förbi. Tidigare idag va vi till bvc. Benjamin fick följa med och det uppskattades! Han hittade massa skojiga leksaker att leka med.

Isabel och jag har torsk. Jag på och i brösten, hon i munnen och rumpan. Min lilla tjej. Tycker så synd om henne! Jag vet ju hur ont det gör på mig, så jag kan bara föreställa mig hur det måste höra ont på henne. Men nu har hon fått behandling och jag väntar på att läkaren skall ringa mig! Förhoppningsvis snarast så att vi kan få fortsätta amningen problemfritt. För i övrigt funkar det klockrent. Isabel går upp i vikt och följer sin kurva.

Hon väger idag 4310g.
Vägde Benjamin också när vi ändå va där, han väger nu 11,3kg. Även jag passade på att ställa mig på vågen och till min lycka visade den -1,5kg sen förra veckan. Har sen förlossningen tappat 10,5kg. Det känns helt ok på 3 veckor ändå. Alla gravidkilon är borta. Nu ska bara ca 10 "trivselkilon" bort också. Men det ska nog gå bra. Nu har jag ju en sån himla bra syskonvagn så det är bara till att gå ut och knata. När kroppen accepterar de blir det dock mer än promenader.


Syskonvagn

Äntligen har vi en vettig syskonvagn! Den är rejäl men samtidigt lättkörd och smidig. Har inte hunnit köra den så mycket än (fick hem den igår eftermiddag), men av de jag hunnit köra den så är jag riktigt nöjd. Även barnen verkar nöjda. Benjamin sitter som en prins och har mycket plats att växa på, vilket är perfekt till vintern när det ska vara overaller och grejer. Isabel ligger också bra, inte lika mycket plats att växa på, men tillräckligt för att det ska räcka så länge hon åker liggdel iallafall.
Känns toppen. Ett stort plus i kanten också är att vagnen är snygg. Nu ska jag bara mäta lite och se till att få tid till att sy dynor. Sen är den komplett!


Bildinlägg


13dagar

Lilltjejen blir 13dagar gammal idag. Samtidigt som det känns som att tiden rusar iväg så känns det också som att hon borde vara så mycket äldre "för hon har ju alltid vart hos oss". Hon är så självklar!

De senaste två veckorna har dock vart rejält omtumlande. För oss alla. Mycket känslor att tackla. Benjamin har gått igenom (gör väl fortfarande) en rejäl känslostorm. Glad ena stunden, fullkomligt förkrossad nästa. Stolt och visar upp lillasyster ena stunden, vill inte veta av henne nästa. Han är alltid snäll mot henne dock, så det är ju bra. Mest arg och ledsen är han nog på mig. För att han inte får/kan ha mig för sig själv längre och för att jag inte kan eller får lyfta och bära på honom som tidigare.

Men det ger sig. Vi vänjer oss och hittar nya vägar till en fungerande familj. Även om det är många omställningar så ordnar det sig. Man hade dock kunnat önska att Benjamins trots hade väntat eller redan passerat nu. Känns inte som man gör annat än säger nej och tillrättavisar.

Anyway. Vi har hunnit med tvåårskalas och hembesök från BVC dessa två veckor. Även studentfirande och karneval. Det har minst sagt vart fullt upp! Sammanfattar med en bildbomb från de två veckor som varit.

Några timmar gammal.

Puss!

3 dygn.

Syskonkärlek.

2års kalas.

2års kalas.

Stora killen blåser ut ljusen.

Myser i sjal under karnevalen.

Håller lillasyster för första gången. (4 dygn gammal)

13 dagar.

Stolt pappa och nykläckt Isabel.

 


Välkommen till världen!

Igår eftermiddag, kl 16.07 kom vår lilla Isabel till världen i raketfart. 3950g och 50cm lång. Mer info kommer.


Bästa kompisar


RSS 2.0