Lite sent

Idag har vi haft en bra dag! Energin har vart på topp och vi har hunnit massor. Bland annat har vi vart på stadens café, vi har handlat, promenerat i solen (Benjamin har gått själv) och planterat. Alla blommor är omplanterade samt att vi sådde lite frön Benjamin och jag. Benjamin gjorde även en egen kruka med kärnorna från dagens frukt - ett äpple. Så vi får väl se om det vill växa nått så småningom. Så har han hjälpt till att sätta i små skyltar i jorden och såklart vattnat också. Det är så mysigt att kunna göra saker tillsammans!

Kom på att jag glömde lägga ut magbilden i måndags så den kommer nu. Lite sent! Men ändå. I måndags v 31 (30+0) alltså.


iCandy Pear

Vår fina iCandy Pear får helt klart godkänt. Hur smidigt som helst att kunna växla den mellan enkel- och dubbelvagn. Nu väntar vi bara på lillasyster så vi får prova den som dubbel. Här har ni den som enkelvagn;


Bilderna

Hittade en jättefin blå onepice till Benjamin på rean. Bebis fick en tunnstickad "overall", en body och byxor. Bilen och kläderna med bilarna på är från det tidiga påskägget jag nämnde i föregående inlägg.


Syskonvagn

Nu har vi blivit med syskonvagn. Det blev en begagnad iCandy pear och vi är jättenöjda. Än så länge iallafall. Har bara hunnit provköra den som singelvagn. Som dubbel blir sen till våren/sommaren när bebis kommer.
Apropå bebis så har vi vart till barnmorskan nu på förmiddagen. Allt såg bra ut och bebis har snurrat på sig och ligger med huvudet nedåt nu. Men hon har all chans i världen att vända runt som hon vill, så än ropar jag inte hej!

Vecka 31 (30+0)
Bebis hjärtljud: ca 144/min
Sf-måttet: 28cm
Mitt blodtryck: 100/60
Järnvärdet: 122 (har ökat jättebra från 110 för 2 veckor sen)

I helgen har vi för övrigt vart på äventyr Benjamin och jag (pappa fick va hemma med djuren och ha lite FF - FamiljeFritt). Först en sväng upp till Södertälje för att hälsa på Kecka och Benjamins kompis Casper. Ett kärt återseende må jag säga! Sen får vi ner till Nyköping och träffade min familj. Riktigt mysigt! Benjamin fick jättefina presenter i sitt lite tidiga påskägg också. En bil, ett par byxor med favoriten Blixten på samt en tshirt med bilar på. (Bilder kommer. Även bilder på det jag fyndat kommer!) Kort och gott har vi haft en toppenhelg!


Bäddset och byxor

Benjamin gick sin första långa dag på dagis igår. Det hade gått jättebra! Han hade inte ätit nått dock, men det gör han ju inte hemma heller. Däremot hade han han sovit middag i nästan två timmar. Så det var ju jättebra! Han va glad och nöjd när jag lämnade och ännu gladare och nöjdare när vi hämtade på eftermiddagen! Han va en solstråle hela kvällen sen. Verkligen jätteskönt!

Medan han var på dagis så passade jag på att slå mig ner vid symaskinen en sväng. Knåpade ihop ett jättefint bäddset till spjälsängen och ett par mjukisar till Benjamin. Mjukisarna gjorde jag lite stora så att han ska ha att växa i. Han kan ha dom redan nu tack vare muddarna, men det ser lite pösigt ut. Mest nöjd är jag med bäddsetet dock. Vår lilla flicka kommer sova som en prinsessa när hon kommer till världen!


V. 30 och ingen middagsvila

Ja då har vi gått in i vecka 30 nu då! Stressen över allt som behöver fixas innan hon kommer börjar smyga sig på. Minst sagt. Det är saker som skall inhandlas, som måste inhandlas och inte kan vänta. Det är grejer hemma som skall fixas i ordning, möblering, tvätta bebiskläder, packa bb-väska, skriva förlossningsbrev, hämta upp saker ur källaren osv. Har ett gäng saker jag tänkt sy som jag vill få gjort också. 10 veckor kvar (till beräknat, hon kan ju komma både tidigare och senare) kan låta mycket och man kan tycka att vi hinner. Men, sakta men säkert så ger min kropp upp och jag kommer inte orka dona och feja på slutet. Det är knappt så jag orkar nu. Jag är verkligen stor, tung och osmidig! Så jag måste verkligen ta tag i ett och annat så det blir gjort! Innan det är "för sent". Det är ju inte bara saker att fixa inför lillasysters ankomst som skall orkas med heller. Nej, blivande storebror, hunden, katten och hemmet ska ju tas om hand också. Benjamin håller troligen på att sluta sova middag nu. Var och varannan dag är han omöjlig att få i säng för middagsluren. Så han skall underhållas precis hela dagen! Vilket är jättemysigt och roligt, men oj så krävande! Man är mer än slut när kudden börjar ropa om kvällarna vill jag lova. Så det är inte så "bara" att dona med saker inför bebis ankomst. Men vi får se, i morgon ska Benjamin gå sin första långdag på dagis. Sex timmar ska han vara där. Så då får jag ju lite tid över.


Myskillen!


Söndag

Söndag betyder slappar dag. I alla fall om mamma och pappa får bestämma. Men så är ju inte fallet utan här får man snällt anpassa sig efter det lilla monstret! Så, söndag blir städdag. Plocka leksaker, kläder (som han rivit ut ur både lådor och tvättkorg), skor, petflaskor och gud vet allt! Behöver jag säga att jag hade ont i ryggen igår och helt enkelt lät honom hållas medan jag dog lite på soffan? Dammsuga och torka golven måste vi göra också eftersom han envisades med att köra in vagnen i vardagsrummet så vi fått grus och sand precis överallt. Ja som sagt, hej städsöndag! Tur att han är så stor att han tycker det är kul att hjälpa till.


Emmaljunga säljes!

Emmaljunga nitro -12 i färgen pp black/blue säljes! Jättefin!!
Ingår fotsack, regnskydd, sittdyna och parasoll. Aldrig använd utan dyna så inga slitningar på sitsen! Finns i Arboga men kan skickas mot porto.

Endast 4600kr

Kan mot en billig peng skicka med addbabykrokar (krokar man hänger på handtaget) och vinteråkpåse.
Bättre bilder kan ordnas om så önskas. Kan tas till Stockholm, Nyköping samt ev några fler städer. (Ej solblekt)

Det går bra att ta kontakt här via bloggen, annars maila [email protected]


Syskonvagn

Nu har vi letat, letat och letat lite till efter den perfekta syskonvagnen. Men, det är bara att inse fakta - den existerar inte! Så, vi får kompromissa med våra krav och önskemål och försöka få ut det bästa möjliga. Efter att noggrant ha finkammat blocket och x-antal hemsidor för barnvagnar så tror vi eventuellt att vi kanske har hittat nått som kan funka för oss. En iCandy pear. Har hittat en jättefin sådan på blocket för ett bra pris. Säljer vi vår emmaljunga nitro så går vi plus minus noll vilket känns väldigt skönt! Så nu ska vi bara skrapa ihop pengar så att Benjamin och jag kan åka ner till Nyköping och känna på den. Håll tummarna, för jag är så less på detta vagnletande!


Magsjuka?

Benjamin kräktest två gånger på raken igår förmiddags. Men sen dess har han mått bra. Han har vart sig själv och har kunnat äta som vanligt. Men man vet ju aldrig och dagis är stenhårda! Man är inte välkommen med sina barn om dom inte vart symtomfria i minst 48h från senaste kräkan/blöjan. Finns ju en anledning till reglerna och jag förstår dom! Igår när jag ringde och sjukanmälde honom sa dom att de bara hade två friska barn inne då det gått magsjuka i över en vecka nu. Kul. Så vi tar Benjamins kräka på största allvar och håller honom hemma. Men jösses vad svårt det är att underhålla honom stundvis när man inte kan gå ut och han är pigg! Han klättrar på väggarna! Tar på sig skorna och ställer sig vid dörren för att han vill gå ut. Blir fly förbannad när han inte får osv. Men är han pigg i eftermiddag ska vi gå en promenad (hunden måste ju ut i vilket fall) och kika på bilar eller nått. Det kan man ju faktiskt göra utan att vistas bland folk. Nu ska vi ta ett bad!


Mvc v29 (28+0)

Det gick bra på mvc idag. Allt var som det skulle om än järnvärdet ser ut att sjunka. Ska kolla de om två veckor igen. Sjunker det mer får vi se om jag ska ta dubbel dos av järntabletterna. Men i övrigt var det bra.

Bebis hjärtljud: ca 137-140/minut
Sf måttet: 26cm (preciiis under medel)
Blodtryck: 110/75
Blodsocker: 4,9
Hb: 110
Urin: ua

Ställde mig på vågen också och ligger nu +4kg sen starten. Helt ok för mig! Frågade om hon kunde känna hur bebisen låg också, men det var svårt tydligen. Hon trodde bebisen låg med ryggen mot min rygg då hon bara kunde känna "smådelarna". Om bebis låg med huvudet upp eller ner kunde hon inte säga.


Kladdmonster

Busungen har hunnit med mycket idag. Gjort sin första kiss på pottan (tänk så löjligt stolt man kan bli över en sån sak), sovit middag (hurra), lekt en himla massa och grisat ner både sig själv, hunden och halva köket med yoghurt! Men rackarns va han tyckte det va roligt. Han skrattade så jag trodde han skulle trilla av stolen några gånger. Självklart kunde jag ju inte hålla mig för skratt heller så att försöka säga åt honom var ju lönlöst i de läget. Det var bara att låta honom hållas och ta fram trasan helt enkelt! Det är ju inte varje dag trotts allt. Hunden klagade inte hon heller kan jag säga, även om hon blev aningens kladdig!

I morgon går jag in i vecka 29 (28+0) och ska träffa barnmorskan igen. Det ska bli spännande att se vad alla värden ligger på. Jag är ruskigt nyfiken på vikten som jag inte kan hålla koll på hemma eftersom vi saknar en våg. Självklart ska det ju bli roligt att få höra bebisens hjärtljud och sånt också.
Läste i en av mina gravidappar att bebisen nu kommer att tredubbla sin vikt och att jag borde gå upp några kilo innan förlossningen. Herregud säger jag bara! Hur stor ska jag bli? Känner mig som ett hus redan nu. Är så stor nu som jag va i slutet med Benjamin. Det är ju inte klokt! Sprickfärdig ab.


21 månader, 70%

Ja idag är det 21 månader sedan våran finaste kom till världen! Kan inte fatta att han blivit så stor. Vart har tiden tagit vägen liksom? Snart är det dags för två årskalas också. Men först hoppas jag att lillasyster tänker komma ut! Gärna sådär ett par-tre veckor innan Benjamin fyller år så att dom får varsin månad. Just nu har vi beräknat datum den 2a, Benjamin fyller den 10e. Så det finns en liten risk att dom får samma födelsedag. Men jag känner på mig att bebis tänker titta ut före beräknat, precis som Benjamin gjorde (bara därför kommer jag väl gå över tiden). I vilket fall, nu säger vi välkommen trimester tre! 70% av graviditeten har redan passerat.


Bild


Lördag

Det är intressant hur min gravidkropp fungerar. Undrar om jag hinner lära mig hur den vill ha det egentligen? Jag har då inga större förhoppningar om de. Det är ju bara 11 veckor kvar till beräknat. Men iallafall, idag har jag skruvat om spjälsängen (höjde upp bottenplattan) och dammsugit rent madrasserna. På skoj satte jag dit spjälskyddet också, men det ska tvättas innan bebis kommer. Det tyckte min kropp va helt ok. Men stå på en stol och städa ur skafferiet va tydligen inte ok? Nä för då kom foglossningen som ett brev på posten! Bära ner julgranen (inte en dag förtidigt - jag vet!) i källaren va tydligen helt ok, men gå en liten promenad i hyfsat seg takt för att njuta av solen var inte ok. Nä för då kommer sammandragningarna. Som sagt, jag förstår mig inte på min kropp. Men ok, över lag har det kanske blivit lite för mycket idag med både tvätt och städ här hemma. Men ändå, hur ska jag veta vad som är ok när kroppen har sånna konstiga idéer för sig?
 
Jaja, Benjamin har haft en bra dag iallafall. Han har byggt med duplo och kört bilar. Kollat på film och självklart hjälp mamma med alla bestyr. Bäst va helt klart att skruva om spjälsängen. Det vart riktigt intressant och så var det ju väldigt mysigt att lägga sig i den när vi va klara. Det va tydligen perfekt att ligga i den och kolla ut på bilarna genom fönstret! Min lilla prins blev kung i det läget - iallafall om man frågar honom själv!
 
Middag ville han inte sova idag trotts att han va trött som en gnu. Jag försökte i flera omgångar med nej. Tillslut deckade han i vagnen när vi va ute och gick dock. Men då va klockan efter 16 nånting och det va mindre bra, för jag har inte lyckats få liv i honom efter de. Jag fick upp honom från vagnen, bytte blöja och tog på pyjamas. Han var vaken under tiden, men gapade, grät och vred sig. Så snart jag va klar slocknade han igen. Så ja, han har väl tagit natt helt enkelt. Kan ju inte tvinga honom utan är han trött så får han väl sova. Han behöver antagligen de! Men han har ju missat både middagen och kvällsvällingen samt tandborstningen och det känns väl sådär (har dock laddat med välling ifall han vaknar inatt och är hungrig).
 
Jag funderar på om det kan vara någon utvecklingsfas han är inne i nu för det har vart mycket störningar i sömnen på senaste. Det är även andra gången på kort tid som han inte sover middag och sen tar natt vid 16.30. Vi har i för sig märkt att det händer mycket med språket nu och det börjar komma medningar. Så kanske är det de han samlar energi till? Sen har han massor med tänder på gång. Dom växer så det knakar och han gör inte annat än tuggar på saker eller gräver med handen i munnen. Min lilla prins! 

Sova middag?

I två dagar nu har Benjamin inte velat sova middag. Han har blivit trött och krupit ner vi vagnen självmant så att vi kan gå promenad (precis som vi brukar - han somnar gärna ute när vi går). Men väl ute så har han fått en ny energikick och inte velat sova! Stundvis ser man på honom att jag gärna vill, men det går ändå inte. Är det solen och känslan av vår som får honom att hålla sig vaken tro? Eller är det att magen börjar jobba efter lunchen? I morgon ska jag pröva att få omkull honom tidigare och hemma/inne. Kanske rent av senare lägga lunchen så han får sova innan? Ja vi får se! Idag har han hållet igång från 06.00 till 18.00. Igår höll han igång till 18.30. Kan ju säga att från 15.30 och framåt är det inte roligt! Då är hans stubin kortare än kortast och det är ständigt nära till vredesutbrott på leksaker som inte gör som han vill. Så när han väl somnat är jag beredd att göra honom sällskap!


Vecka 28

I helgen har Benjamins moster vart här. Det har vart jättemysigt. Vi har vart på loppis, långpromenad, sytt, lekt i lekparken, byggt med duplo osv. Benjamin har vart helnöjd! Så pass att han inte ens velat lägga sig om kvällarna. Det har han inte haft tid med!

Men nu är helgen och sportlovet över. Nu börjar en vanlig vecka igen, med dagis och allt. Ganska skönt! Från och med om två veckor börjar han gå andra tider på dagis också, vilket jag tror kommer gynna hela familjen! (Äntligen har kommunen fått tummen ur!) han kommer få äta lunch på Dagis vilket känns toppen! Men det är först om två veckor. Nu kör vi som vanligt.

Jag är för övrigt gravid i vecka 28 med lillasyster nu. Tiden bara flyger förbi och man börjar känna på allvar att det är dags att fixa med ett och annat. Man vet ju inte om hon kommer tidigare än beräknat som storebror gjorde. Måste inhandla en del saker som syskonvagn och babyskydd plus lite annat smått och gott. Mycket kan ju inhandlas även efter hon är född också. Men just babyskydd och vagn måste vi ha innan eftersom det kommer att användas från start! Ska bara vinna på lotto först. För det är ju sjukt vilka priser det är på bebis prylar!


Flodhäst

Benjamins moster och jag hade inget bättre för oss igår efter långpromenaden, så vi tog fram symaskinen! Tanken var att det skulle bli en mini flodhäst (10cm lång och 7cm hög ungefär), men efter väldigt många skratt, hjälp från Benjamin och ingen beskrivning slutade det i nått helt annat än en flodhäst. Benjamin tyckte dock jätte mycket om den och enligt honom säger den "Muuu". Så det är väl nån korsning mellan en flodhäst, mus och ko? Söt vart den iallafall.


RSS 2.0