Baka baka liten kaka

Vaniljbullar check. Cake pops check. "Hjärtkakor" står på tur. Kolakakor och syltkakor är beställda. Dekorationer ska fixas. Bröd skall beställas. Smörgåsmat skall inhandlas. Hej och hå! Bara en vecka kvar till namngivningen och det är mycket att fixa! Fullt ös, men det blir nog bra. Måste fundera ut vad ungarna ska ha på sig också. Det är nog det största frågetecknet just nu! Tur vi har så många hjälpsamma själar omkring oss som ställer upp och hjälper till med allt iallafall. 

Syskonkärlek ❤️Bilduppdatering

Har försökt blogga via appen gångar gånger på senaste, men det har hängt sig/inte gått att ladda upp varje gång. Så nu får det bli en uppdatering från senaste tiden i bilder, bara så jag "kommer i fatt". Det är så tråkigt att försöka skriva om alla långa texter igen. Man tappar suget! 


Benjamin har "klippt sig" (jag tog trimmen). Före.

Efter. 

Isabel har fått en ny onepiece.

Nya/första skorna är på ingång.

Vi har fikat på bästa caféet!

Isabel har kärt sig att rulla från rygg till mage. Nu kan hon rulla åt båda hållen.

Jag har pysslat inför namngivningen.

Vi har vart ute och lekt. Hoppat i vattenpölar och gungat.


Världens finaste dagiskille! 


Det var en liten kort bilduppdatering på en del av allt det roliga. Nu är jag ikapp och kan blogga som vanligt. 

I onsdags var det fotografering på förskolan. Benjamin blev ovanligt mammig och därför missnöjd under gruppfotot. På sitt enskilda foto log och skrattade han däremot. Det ska bli spännande att få se bilderna sen!
I övrigt flyter allt på. I torsdags fick Benjamin äta med dom "stora" barnen på deras avdelning på dagis. Det hade gått jättebra och han hade ätit ovanligt mycket mat! Vi misstänker att han får sig en liten "smyg inskolning" av personalen till den "stora" sidan. På BVC säger dom att han ligger i framkant utvecklingsmässigt och redan nu klarar/kan allt han "ska" kunna på 3års-kontrollen. Min stora lilla kille! Man blir ju så stolt så man smälter bara man ser honom!


Ny frisyr!

Tror både Benjamin och jag hade tröttnat på hans hår. Hår i ögonen och ständigt trassel i nacken som han inte ville borsta ut. Så, efter att ha velat fram och tillbaka i några dagar tog jag tillslut fram trimmen. Det fick bära eller brista! Jag tänkte att blir det inte bra är det ju i alla fall höst runt knuten och mössan skall snart på. Så ja, jag rakade av honom håret. Kändes bra tills jag såg hans långa fina lockar ligga på golvet. Då ångrade jag mig plötsligt och kände inte igen honom längre. Undrade vad sjutton jag gjort. men då var Det ju försent, jag kunde ju inte spara lite. Men det gick över fort. Han är jättefin och är själv jättenöjd också. Så vi får se, kanske gör vi sade igen när det börjar växa ut. Han passar bra i kort, även om han plötsligt ser mycket äldre ut. 

Före


Under


 Efter

Bloggtorka

Senaste tiden har vart intensiv. Isabel har vart sjuk med feber, gallskrik och dålig sömn. Nu är hon frisk men sover knappt. Hon vaknar minst en gång i timmen och gnäller, vrider och vänder. Trotts pyjamas och filt på natten har hon i två tre nätter känts lite kall, så ikväll drar vi fram ett täcke så får vi se. Kanske har hon sovit dåligt efter hon va sjuk för att hon har vart frusen. Det är värt ett försök åtminstone. Efter att ha blivit väckt minst en gång i timmen fem nätter i rad är jag en smula desperat efter sömn! Det gick ju an när man bara hade ett barn, men nu när man har två behövs sömnen för att man skall orka.

För övrigt flyter dagarna på. I tisdags blev Isabel 3 månader. Det firades med en besök på BVC. Hon väger nu 5680gram och är 60cm lång. Sakta sakta dalar hon på kurvorna och ligger nu preciiis under medelkurvan. Det var meningen att hon skulle ha fått sina första sprutor också, men eftersom hon va sjuk så fick det vänta. Vi ska tillbaka om två veckor istället.


Benjamin har idag vart på Parken Zoo med våra vänner "kompis Jocke" och "kompis Malin" som Benjamin så gulligt kallar dom. De hade tydligen haft de jättebra! Min lilla kille börjar bli stor som åker på äventyr "själv". Han va helt slut efteråt så han somnade i bilen hem. Erik bar in honom i våran säng, han öppnade ena ögat för att kolla att mamma och pappa va där sen somnade han om och sover som en stock! Det ska bli så kul att höra honom berätta om sin dag i morgon när han vaknar.

Båda barnen sover, så jag ska fota lite kläder till min facebookloppis och lägga ut (kika in vettja: https://www.facebook.com/groups/548555695214646/ ). Sen avslutas den här dagen med godis och film i sängen för den här mamman! Träningen får nya tag när jag fått lite sömn. Nu är jag så trött att jag med 'nödd och näppe' orkar laga mat och leka med barnen. Men det går framåt!


(Dagiskillen redo att gå till förskolan och Isabel provar sin nya höstoverall)


RSS 2.0