Frisör premiär

Ja jag vet att det är väldigt tidigt att gå till frisören med en 14 månaders, men det behövdes. Han hade så långa strån som gick ner i ansiktet. Det va inte så att vi bokade tid åt han utan passade på när jag ändå var in och klippte luggen. Hur som haver så blev han jättefin! Efteråt gick vi och fikade i lugnan ro. Han är fortfarande dålig efter vaccineringen så inga större utsvävningar, men lite hallon va gott!! Jättegott!


Utslag

Och så kom utslagen. Han har vart hängig i ett par dagar nu efter vaccinationen. I dag såg jag att han fått massa utslag också. Fast idag känns han piggare så han är väl på bättringsvägen nu.

Vår duktiga lilla kille har lärt sig hela tre nya ord på två dagar också! Bil, bummbil (brandbil) och buss. Han är så himla duktig! Varje dag är det någonting nytt. Han kan så mycket och förstår så mycket nu! En ny grej han börjat med som han gillar är att hämta strumpor eller skor och sträcka fram fötterna så man ska hjälpa honom att klä på sig. Han har också börjat äta mer själv med bestick. Favoritleksaken just nu är boken "Bosse brandbil" och den ska man titta i jämt!


Vilddjuret

Vilddjuret är vildare än vildast här hemma. Man blir nästan svettig bara man tittar på honom. Men det är bra, det ska vara full fart på barn.

Idag är det bara två veckor kvar innan vi åker på semester. Så det är hög tid att börja fundera på packning och grejer som ska med. Tips? Nått att tänka på när man reser med små barn? Hur underhåller man stans värsta vilddjur i lite över 4h på ett plan? Finns ju inte en chans att han sitter still. Har köpt några nya saker och ska ladda med kex, frukt och andra goda "mutor".


Skor

Nu har han vuxit ur sina skor och det är dessutom dags att börja tänka på höstskor nu - för några nya sandaler blir det inte. Kunde bara inte låta bli när jag såg dessa. Billiga vart dom också, 125 spänn och dom är ju jättesnygga! Så nu har han ett par skor extra att variera med sina convere.
 

BVC - mässlingsprutan

Eftersom vi skall åka till Spanien om tre veckor fick vi lov att vaccinera mot mässlingen tidigare. Egentligen skulle han få den sprutan vid 18 månader, men som sagt han fick nu. Det gick jättebra och han va så duktig. Blev lite ledsen en kortis men sen var det bra. När vi ändå var där så passade vi på att väga och mäta. Nu vid 14 månader och 6 dagar vägde han 8205gram och var 77cm lång. Huvudomfånget minns jag inte, tror det låg strax under 47cm. 
 
Han har blivit en riktig liten klätterapa och nu är det hög tid att uppdatera lägenheten vad gäller barnsäkerhet. Spisen är en riktig favorit att klättra på och vi får hjärtinfarkt varje gång. Vi har nämligen inget tippskydd eller något barnlås på knapparna. Vi ska få tippskydd av hyresvärden, men det verkar ta tid (har väl tjatat på dom om det i snart ett år). Förhoppningsvis sätter om in de i samband med att vi får "nytt" kök (vi ska få nya luckor och bänkskivor - kranen, kylen och frysen är redan nya). Tv-bänken har han börjat klättra på också, så nu har vi plockat bort allt utom teven på den. Tack och lov är den stadig och han vet precis hur han tar sig ner, så jag är inte så orolig när han klättrar på den - även om jag såklart önskar att han kunde hålla sig på golvet!
 
Några nya ord har han lärt sig också. Senaste är blomma, sen har han nått eget ord för "mormor" som jag inte kan skriva. Idag har jag hört att han viskar napp när jag frågar efter den. Ordförådet börjar bli stort och han förstår det mesta man säger nu. Sen att han väljer vad han vill lyssna på och inte är en helt annan sak!
 
 
Idag fick vi besked om dagisplats också. 9/10 ska han börja inskolas på ett dagis som ligger nära oss. Tar inte mer än fem minuter att gå dit så det känns bra. Ett barn från min mamma-grupp som vi brukar träffa ska gå på samma dagis så det känns kul. 
 

Jobb jobb

Idag blir det jobb igen. Benjamin och moster Viktoria vinkade av mamma i lekparken. I kväll får han följa med farmor till kanal caféet och mysa. Det är inte så dumt!


För ett par dagar sen kom Benjamins moster Viktoria hit och ska stanna här i två veckor. Supermysigt tycker vi! I eftermiddag ska hon tillsammans med faster Sanna, agera barnvakt en stund innan farmor kommer och tar över. Hur bra som helst med så snälla människor runt omkring sig! Själv ska jag iväg och jobba. Känns kul att komma iväg lite, även om det "bara" är till jobbet. Och så är det ju såklart mysigt för Benjamin att få lite tid med sina nära och kära!


RSS 2.0