Första skrattet

Idag då hon är 12v och 4d bjöd hon på sitt första riktiga skratt! Snacka om att värma mitt hjärta! Benjamin och jag sparkade boll i lekparken, med henne hängandes på armen, när hon plötsligt börjar skratta åt Benjamin. Tydligen var det roligt att se när han sprang efter bollen. Så vi fortsatte och hon skrattade gång på gång. Jag hann till och med filma en snutt (går tyvärr inte att lägga ut video här via mobilen).

I övrigt har vi haft en riktig mysdag Benjamin, Isabel och jag. Vi har vart på promenad, lekt i lekparken, haft en mysig sagostund (medan Isabel sov), byggt lego, lekt med bilar och gud vet allt. Inget måste har jag hunnit med. Jag har inte ens fått tvätten upphängd. Det känns faktiskt lite skönt ändå. Benjamin har verkligen uppskattat all 'egentid' med mamma. Mitt lilla hjärtegryn!

Ikväll när båda sover (alltså redan nu) ska jag fundera lite mer kring namngivningen. Inbjudningarna är skickade så förhoppningsvis börjar svaren att trilla in snart. Jag tror jag har dekorationen klar för mig, jag har ett hum iallafall. Sen ska jag påbörja en inköpslista och beställa godsaker och "mat". Jag kommer inte att sitta sysslolös ikväll. Absolut inte!


Finare finns inte!

Inbjudningskorten till namngivningen har kommit och jag skriver adresser för fullt. Tanken är att lägga dom på lådan på måndag. Sen är det hög tid att planera på riktigt!


Taggad

På viktfronten har det inte hänt mycket än. Har ju bara tränat i 1,5vecka. Men jag känner mig redan starkare i kroppen! Så himla skönt. Dessutom sitter kläderna bättre och bättre för varje dag som går. Även om vågen står på plus minus noll så ser jag att kroppen är på väg in i rätt riktning. Jag ska bli en "hot mama" tänkte jag! Jag är taggad!


Inbjudningarna

När båda barnen somnat igårkväll passade jag på att knåpa ihop och beställa inbjudningskorten till namngivelsen. Jag va ett tag inne på att jag skulle pyssla och göra egna kort. Men jag vet inte när jag skulle få tid till de, så det fick bli beställningskort. Jag hoppas bara dom blir lika fina i verkligheten som dom var på dataskärmen! För på datorn var dom verkligen jättefina. Det är så mycket annat som ska fixas också så jag kommer ha att göra ändå! Dekorationer, mat/fika och det ena med det tredje! Måste leta fram adressboken också och köpa frimärken!


Medeltid

Då var det medeltidsdagar i stan igen och Benjamin har för första gången i sitt liv suttit upp på en häst! Han var inte jätte imponerad, men tyckte det var helt ok. Dock va han väldigt stolt efteråt!

Benjamin har föresten fått nya sängkläder som han fullkomligt älskar. Han ville så gärna sova i dom, men inte i sitt eget rum. Såg morgon ska jag bära in hans säng till vårt rum. Så länge sover han med kudden mellan oss. Stora killen verkar eventuellt flytta självmant till egen säng!


Måste bara visa! Passade på att köpa mig ett par byxor på marknaden idag. Tyckte dom va skitsnygga och dom är galet sköna. Tror jag kommer bo i dom från och med nu!


9 veckor

I lördags blev hon 2månader. Idag 9veckor. Det är sån liten tid i en människas liv, men hon är så självklar och det känns som om hon alltid vart hos oss.

Nu börjar det bli dags att planera hennes namngivelse. Gästlistan börjar bli lång så nummer ett blir att hitta en lokal som rymmer allesammans. Sedan ska det planeras för mat, fika, dekorationer och allt som skall vara! Det blir lite annorlunda mot Benjamins kalas eftersom vi nu har större små barn som ska ha nått att göra och det ska finnas nått dom kan äta. Det är mycket att tänka på. Men först lokal så vi kan spika datum!


Nu är det nog!

Jag hade skrivit ett så långt och bra inlägg och så försvann allt. Så himla typiskt! Men jag gör ett nytt försök, om än kortare och inte lika utförligt. Here we go!

Det är mycket som förändras när man får barn, speciellt för oss kvinnor som bär barnet. Det är inte bara allt de där självklara runtomkring, utan även våra kroppar! Extra kilon, slapp hud, bristningar och gud vet allt. Allt kan man inte göra nått åt, vissa saker får man lära sig att leva med.


Men.
Nu får det vara nog!! Jag är trött på att inte kunna ha några kläder utan att känna mig och se tjock ut. Jag är trött på att inte orka. Jag är trött på min kropp. Bebis blir 9v i morgon. Nu är det slut på godismoff och noll förbränning.

På snart 3år har jag vart gravid i 18mån. Nu är det slut, nu är kroppen min igen, jag tar den tillbaka. Nu ska jag bli snygg och börja trivas med mig själv! Jag ska få tillbaka min rumpa!!

Denna lapp sitter nu på kylskåpet! Det ser inte mycket ut, men jag börjar ju på noll och just nu räcker detta för att göra slut på mig! Sen vartefter jag blir starkare kommer svårighetsgraden ökas på.

Jag har ca 10kg jag vill bli av med, så nu är det slut på onyttigheter varje dag. Jag kommer fortfarande unna mig ibland, men bara ibland. Pizza och liknande mat får det vara slut med nu. Portionerna skall även minska. Dock inte radikalt eftersom jag ammar och bebis behöver få i sig näringsrik mjölk. Så länge jag ammar får jag inte banta, men jag kan ju tänka på vad jag stoppar i mig.

Jag ger mig själv ett år. Innan jag fyller 25 ska kilona vara väck och min kropp starkare! Det är lite mindre än ett kilo i månaden (sen blir jag inte ledsen om det går fortare). Det är lagom när jag ammar och det ska jag bara klara! Som självpepp på vägen ska jag sätta upp mindre delmål med belöningar. Till exempel fixa naglarna, köpa nytt plagg, klippa håret eller liknande. Allt för att jag inte ska ge upp!

Heja mig! Jag ska bli en snygg morsa trotts tigerränder och fula tuttar. I can do it! Yes I can!


Aug. 04, 2013


Loppis

Har startat en loppis på facebook där jag lägger ut allt möjligt vart efter jag rensar här hemma. Främst barnkläder, men även gravidkläder, damkläder, herrkläder, skor, leksaker och en massa annat smått och gott! Djur finns i hemmet, men jag är noga. Gör gärna paketpris om du hittar fler saker du vill ha. Ska något skickas står du själv för fraktkostnaden.
 
Välkomna att fynda!

https://www.facebook.com/groups/548555695214646/
 
 

Tiden går fort...

...alldeles för fort!

Min lilla tjej vägde i måndags 5090g och var 59,5cm lång. Hon blev 8v gammal i måndags eftermiddag. Igår fick jag plocka fram kläder i storlek 62 för att hon är så lång!! Min lilla bebis <3


Nyköping

Förra helgen gjorde vi (jag och barnen) en spontantripp ner till Nyköping och hälsade på barnens morfar, moster, morbröder och såklart Kerstin. Jättemysigt va de. Det blev bara en natt, men det kändes lagom som första ensamma resan med kottarna. Även om jag fick otroligt mycket avlastning och hjälp med barnen så är det ändå alltid lättast att vara hemma. I vilket fall så hade vi iallafall en himla mysig helg. Benjamin fick en liten pool att plaska i ute i trädgården. Isabel fick också svalka sig i poolen, dock glömde jag fota de. Förhoppningsvis hinner vi åka ner och plaska nån mer gång innan sommaren är slut. Men det kan bli tajt.

Nästa vecka är det medeltidsvecka här. Då kommer iaf Benjamins favorit, moster Viktoria och hälsar på några dagar. Sen får vi se om dom andra också kommer förbi eller inte. Sen är snart sommaren slut. På tisdag börjar Benjamin dagis igen och vardagen börjar sakta men säkert att rulla på.

Moster Viktoria och Isabel med yvig frilla.

Benjamin i poolen.

Skvätta vatten är skoj!

Pratar för fullt i vagnen.

Morbror Per och Isabel.


RSS 2.0