Över 3kg

I morse var vi åter igen en sväng till bvc för vägning. Nu har lillhjärtat passerat 3kg, närmare bestämt så låg han på 3125gram idag. Tjohoo! Det innebär att jag får glesa ut amningen lite mer nu, från varannan till var tredje (max var fjärde) timme! Äntligen kanske man kan få börja känna sig mer som en människa igen och kanske hinna göra nånting på dagarna!

Efter bvc besöket träffade vi Lena och hennes lilla Alvin på en fika! Mycket trevligt och oj va stor lilla Alvin har blivit! Har svårt att tänka mig att Benjamin ska bli så stor. Men självklart kommer han ju bli de! Det skiljer bara 5,5 veckor mellan dom, ändå var Alvin en riktig bamse jämfört med Benjamin!

Nu är vi hemma igen efter att ha vart ute hela förmiddagen (och halva eftermiddagen). Dock han vi inte mer än innanför dörren innan vi insåg att vi måste ut igen. Det är så sjukt varmt inne så det går inte att vistas inne alls! Så nu sitter vi på balkongen och myser, eller ja, Benjamin ligger i vagnen och jag sitter vid datorn! Kan säga att jag är väldigt glad över att vi har skugga på balkongen nästan hela dagen. I alla fall så här mitt i sommaren!
Nappen är jättegod men skulle den råka trilla ut så har man en tumme att ta till!

Så små

Hans händer och fötter är så små och söta så jag bara måste dela med mig!

Nybadad

Benjamin har kommit på att det är ganska mysigt att bada nu. Första gången han badade inne på BB så tyckte han att det var det värsta han har gjort, men nu på hemmaplan så är det riktigt mysigt säger han. Det är dock inte lika mysigt att ligga naken och bli insmord med babyolja efteråt. Skulle tro att han tycker det är lite kallt. Men sen när kläderna väl är på så sover man gott!
Måste förresten visa Benjamins fina strumpor som han fick av Ingrid och George från USA i present nu i veckan. Toksöta!

14 dagar idag

Idag är det två veckor sedan lilla älsklingen föddes! Mitt lilla hjärta!
(bilder kommer sen)

BVC

Idag har vi vart på BCV. Det gick jätte bra. Benjamin har gått upp sen förra besöket, nu väger han 2940gram vilket är 5 gram över födelsevikten! Äntligen! Jag måste dock fortsätta att amma varannan till var tredje timme. Helst dygnet runt, men det var ok att att låta det gå lite längre mellan mattillfällena på natten. Tack och lov! Annars skulle jag gå under! Så vi fortsätter så som vi gjort dom senaste två dagarna nu (har sovit 4-5 timmar i sträck på natten).

Det är förresten ett litet kräkbarn vi fått så det är haklapp och klädbyte x-antal gånger per dag som gäller. Sötnosen är dock aningens liten för sina stora haklappar! Hihi.

Namn och fika

Idag har vi skickat in anmälan om namn till skatteverket. Benjamin Gustav heter han nu, vår lille son!
Vi har också vart på stan ock fikat med Sofia och hennes två barn. Det var mysigt tyckte både Benjamin och jag! Benjamin tyckte det var jätte mysigt att sova i Sofias armar. Presenter fick vi också som vi tackar så mycket för! Efter fikat gick vi till apoteket och köpte en salva till mina stackars bröstvårtor. Dom gör så ont ibland att jag bara vill lägga mig och gråta, så jag hoppas det blir bättre med den här salvan (fick ett prov på salvan på bvc förra veckan och det känns som det gjort nytta), så håll tummarna! (Jag vet att det bästa är att smörja med bröstmjölk och låta lufttorka, men det rinner konstant så det går inte att lufttorka! Därför provar jag salvan)

Jag ska ta mig i kragen och lägga in bilder från kameran, men så länge får ni leva med mobilbilder från igår:


Före vs. Efter

På kul så har jag tagit bild på magen efteråt för att ha nått att jämföra med.

Det här är sista bilden med Benjamin i magen (tagen dagen innan han kom ut V.38+3):
7 dagar efter förlossningen såg magen ut såhär:
Nu är magen ytterligare lite mindre vilket känns skönt. Men, det är ändå mycket kvar. Så fort kroppen tillåter de så ska jag börja träna lite smått. Vill få tillbaka min gamla kropp och framför allt så vill jag att huden på magen ska dra sig tillbaka. Just nu är det tyvärr väldigt mycket "deg"  som jag inte alls gillar (annat vore ju i för sig konstigt såhär 10 dagar efter förlossningen).

Det tar tid att vänja sig vid dom stora förändringarna!

BF idag

Idag är det BF, men Benjamin är redan 9 dagar! Jag är så glad att han valde att komma till oss tidigare. Han är verkligen underbar! Han har börjat vänja sig vid att äta varannan timme nu också vilket är skönt. Var så svårt att väcka honom och tvinga honom till att äta i början. Han var inte alls intresserad av att äta så ofta! Men det märks att han har mer energi nu. Han är vaken mer och ligger och tittar och myser med oss! Kärlek!

Förlossningsberättelsen

Onsdag 8/6


Kl 02.00 vaknar jag upp av att jag känner att nånting rinner mellan mina ben. Jag kastar mig upp ur sängen och springer in på toaletten där jag konstaterar att det är vattnet som går! Ringer till Erik (som då befann sig i studion och jobbade) och sa att nu är det igång. Han kasta sig hem på bara några minuter medan jag ringde förlossningen. Barnmorskan sa att jag skulle ta på mig en bamsebinda och gå och lägga mig igen så skulle jag ringa vid 8 på morgonen för att få en tid för kontroll.

 

Att sova nu var lättare sagt än gjort, men tillslut så blev klockan 8 och vi ringde in igen. 10.30 skulle vi vara inne för kontroll. Jag hade nu börjat känna av lite värkar, men bara lite och oregelbundet.

 

Väl inne så fick vi göra en ctg-kurva som var perfekt, dock lyckades jag inte åstakomma mer än en fjuttig värk. Efter ctg´n gjordes ett ultraljud för att se hur mycket fortervatten som fanns kvar. Det var inte mycket alls, men bebis mådde bra! Vi fick en ny tid för ny kontroll morgonen efter om inget skulle hända innan. Efter kontrollen var det bara att åka hem och vänta på att ett riktigt värkarbete skulle dra igång.

 

Kl. 23.26 åkte vi in igen, då hade jag haft regelbundna värkar sedan 20 tiden så dom tyckte jag skulle komma in. Väl inne blev det ny ctg-kurva och åter igen avtog värkarna så vi skulle bli hemskickade. Men först ville läkaren göra ultraljud igen så vi skulle slippa komma in på den bokade tiden vi hade till morgonen efter. Han hade dock massor att göra så vi fick gott vänta några timmar på att han skulle bli ledig.

 

Torsdag 9/6

 

Under tiden vi väntade drog mina värkar igång igen och jag började tycka att det var jobbigt och jag var riktigt trött, så när vi fick träffa läkaren igen så kollade dom hur öppen jag var. Bara 1cm och eftersom jag inte sovit på över 24 timmar så skickade dom hem mig med något smärtstillande och sömntabletter. Jag däckade innan vi ens han ut till taxin kl 04.00. Minns knappt att vi kom hem.

 

Vid 13 tiden vaknade jag igen utav värkarna. Biter ihop hela eftermiddagen och kvällen. Försöker äta och ladda inför det som komma skall.

 

Framåt 23 tiden orkar jag dock inte längre utan känner att det är dags att åka in igen. Klockan 23.40 är vi åter igen inne på förlossningen och nu blir vi inskrivna för att stanna. Får ligga med ctg i 30 minuter. Bebis mår fortfarande prima.

 

Fredag 10/6


Kl. 00.15 är jag öppen 4cm och barnmorskan bestämmer att jag ska få sova den natten så 00.25 får jag en morfinspruta i rumpan och en tablett. Sedan fick vi sova.

 

Vid 03.40 görs en ny ctg-kurva som fortfarande är felfri. Värkarna är relativt kraftiga, täta och regelbundna.

 

Kl. 10.55 blir vi flyttade till ett större rum och dom kollar igen hur öppen jag är. 6 cm och nu sätter dom en skalpelektrod på bebisens huvud för att hålla koll.

 

Kl. 11.35 får jag en kanyl i handleden och de ger mig antibiotika i förebyggande syfte då det nu gått över 48 timmar sedan vattenavgång. Sedan blir jag erbjuden att prova lustgas vilket jag tackar ja till. Den får jag 11.40 och den är min bästa vän från och med då.

 

Kl. 13.15 är jag bara öppen 7cm så nu vill barnmorskan koppla på dropp för att skynda på lite. En kvart senare är det sagt och gjort. De börjar på lägsta dos. Då och då smyger barnmorskan in och ökar dosen utan att säga någonting till mig. Hon och Erik bara tittar på varandra och nickar. Jag är glad att dom inte sa någonting för jag hade fullt upp med mitt. Fick in en boll att sitta på vilken var väldigt skönt! Fick också en kall blöt handuk att ha i pannan.

 

Kl. 15.15 är jag öppen 8 cm och allt ser bra ut. Vid det laget är värkarna väldigt intensiva och jag är helt inne i min lustgas!

 

Kl. 15.47 trycker det på ordentligt och jag vill börja krysta, men är bara öppen 9-10 och har en kant kvar. Får stränga order om att ja inte får krysta, men jag kan inte hålla tillbaka fast jag försöker. Barnmorkan hinnar i princip bara gå ut ur rummet när jag hör att Erik ringt på klockan och säger till sköterskan att ”sladden åker in och ut” var på hon säger att ”oj nu blir det bebis” och springer och hämtar barnmorskan igen.

 

Kl 16.45 kom han äntligen ut och jag fick honom på magen (navelsträngen var så kort att han inte nådde upp till mitt bröst), vilken känsla!! Så mycket kärlek!

 

För att få ut moderkakan fick jag akupunkturnålar i magen samt att hon knådade och tröck på magen. Det var riktigt obehagligt! Klarade mig undan med endast en liten bristning och behövde inte sy nånting.

 

Kl. 18.45 vägdes och mättes han. Han var 48 centimeter lång och vägde 2935 gram. Vår lilla guldklimp!

 

Kl. 20.00 skrivs vi in på BB.

 


Kan redan göra samma frilla som pappa, tuppkam!


Första veckan

Det är nu en vecka och en dag sedan vår lilla Benjamin kom till världen och det har redan hunnit hända massor. Första 3 dagarna låg vi kvar på BB för att få tid att lära känna vår nya familjemedlem och få alla prover/kontroller genomförda (har långt till BB och hade ingen lust att sitta och åka). I måndags åkte vi hem.
Familj och vänner har vart här (både hemma och på BB) och Benjamin har fått massor av fina presenter. Första BVC besöket är avklarat och gick galant. Dock har han gått ner mer i vikt sen utskrivningen på BB så nu måste jag amma honom varannan timme dygnet runt tills han når sin födelsevikt igen. Det är tufft, men har man inget val så har man inte.

Ska lägga in bilderna från kameran så fort jag får tid, men så länge får ni några mobilbilder på Benjamin (och pappa):

Benjamin

2011-06-10 klockan 16.45 kom vår lilla pojke till världen! 48 cm lång och 2935gram.

Snart mamma och pappa

Hoppar in lite snabbt och gör en uppdatering här. Natten till onsdagen (8/6) gick vattnet vilket betyder att snart är vi mamma och pappa! Snart får vi hålla vårat lilla pyre!
Är han inte ute självmant innan 09.00 i morgon (fredag 10/6) blir det igångsättning.

Sne mage?

Möttes av den här synen i morse när jag vaknade:Något sne mage! Det ser ju ut som min navel sitter på sidan. Undrar vad bebis pysslar med där inne egentligen! (de vita sträcken på magen är katthår - yes min ena katt sover på mig på nätterna. De andra strecken är "sovmärken") 


Nu har vi kommit fram till det första datumet på gissnings listan! Vi får väl se om någon prickar rätt. Som det känns nu så blir det ingen bebis idag, men man vet ju aldrig! Om det är någon som inte gissat än som vill vara med så gissa på! Än är bebis inte ute (19 juni är BF). Lämna din gissning i en kommentar så lägger jag in den i listan. Själv vågar jag inte gissa men om jag ska slänga till med nått så säger jag 10e!Lena - 7:e juni

Sanna - runt 10:e juni, 3980g, 52cm

Mamma - 14:e juni, 3240g,  49cm

AnnCatrin - 15:e juni, 3275g, 49cm

Viktoria - 16:e juni, 3150, 50cm

Kecka - 17:e juni 3280g, 49cm

Sabine - 18:e juni, 3355g, 50cm

Runi - 20:e juni (15:e juni eller 11:e juni)

Camilla - 21:a juni

MosterA - 21:a juni, 3150g, 49cm

Madde - 22:a juni, 3450g, 51cm

Johanna - 22:a juni, 4150g, 52cm

Jessica - 23:e juni, 3700g,  50,5 cm

Alexandra - 24:e juni, 3280g, 50cm


Tror ni han lyssnar?

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.

Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 2 veckor. Till grund för vräkningen föreligger totalt ointresse från Din sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod med slutdatum 110619.

Som en sista åtgärd kommer jag tvingas lämna ärendet vidare till kronofogdemyndigheten då ingen hyra för perioden kommit mig tillhanda. För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig därför att flytta ut självmant!

Med vänlig hälsning
Hyresvärden Mamma AB


Magen vecka 39

Nu tycker jag inte magen behöver växa mer, utan nu kan bebis få komma ut i stället!
- Vecka 39 (38+0) -

95% av graviditeten har passerat

Du är i vecka: 39
Du är i kalendermånad: 9
Du är i trimester: 3

Du har 14 dagar kvar till BFJag funderar på om magen har sjunkit något sen förra veckan eller om den bara blivit större? Vad tycker ni?
Det känns som den blivit lägre och mer framtung, men jag vet inte.

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Matstol

I morgon kommer Erik äntligen hem "på riktigt". Inga mer spelningar innan förlossningen så från och med i morgon kan jag slappna av ordentligt och bara vänta på bebis. Det känns riktigt skönt! Då kan vräkningen starta på allvar. Allt här hemma är klart för pyrets ankomst så det är bara pyret själv som fattas. Nog skulle det i för sig behövas en rejäl städomgång här hemma och det vore skönt att ha gjort innan pyret tittar ut, men förutom det så är allt faktiskt klart!

Jag berättade kanske aldrig att vi fått en jättefin matstol till pyret förresten! Det är förvisso begagnad, men efter en tvätt så är det garanterat som ny. Små barn sliter ju inte på saker direkt så den kommer bli jätte bra! Det är en Akta Graco "Tea Time" i gult. (Den har inga leksaker på kanterna som den på bilden, men annars är det exakt samma)

15 dagar kvar till BF

Bäddad vagga

Provbäddade vaggan och det blev riktigt mysigt. Nu ska vi bara bestämma vart den skall stå någonstans! Just nu står den mitt på golvet i vardagsrummet och där ska den ju såklart inte stå sen. Men tills det nylimmade benet torkat får den stå där! Har lagt i folie i den nu i hopp om att lära katterna att det INTE är deras säng. Vi får se om det funkar!

Vaggan

Igår kom svärmor förbi med den gamla vaggan som vi ska ha till pyret första tiden. Den köpte hon när hon väntade min man och sedan har alla hans syskon legat i den också. Riktigt mysigt! Tyvärr så lossnade ena "benet/foten" på den när den plockades fram från källaren (inte konstigt med tanke på att den har hängt med i 25år) men det ska vi limma fast igen! Sedan ska jag tvätta sängkläder till den och bädda i ordning. Det kommer bli så bra!
Den är graverad med Eriks födelseår. Jättefint!
Den står på högkant i väntan på att få sin "fot" fastlimmad. Tror den kommer bli jätte fin när den står rätt och är bäddad! (lägger självklart upp nya bilder då)

Ingen vattengympa

Idag blir det ingen vattengympa som tänkt. Min man ligger halvt invalid på soffan med extrem smärta i benet så i eftermiddag ska jag försöka hjälpa honom till vårdcentralen. Det ska bli intressant att se. Han kan inte gå med sitt ben och jag är höggravid och känner mig så där lagom i kroppen. Vi är ett himla snyggt par måste jag säga!

Grädden på moset vore ju om bebis skulle få för sig att komma ut nu mitt i allt. Men jag hoppas han håller sig på insidan iallafall en vecka till. Idag är vi i för sig inne i rätt månad och jag har ju sagt att han får komma när han vill nu. Men med tanke på omständigheterna så hoppas jag han vill ligga kvar och gotta sig där inne ett litet tag till. Veckan ut iallafall.


RSS 2.0