Härliga väder!

Efter lunchen idag gick vi ut i det fina vädret hela familjen. Oj va skönt det var! Lapa sol och leka i parken, det är inte fel.


Vecka 27

Är redan gravid i vecka 27. Vart sjutton tar tiden vägen? Var in en snabbsväng till barnmorskan för att kontrollera blodtrycket då jag haft flera symtom på havandeskapsförgiftning, men det var grönt allting (vad gäller hf), så det va ju skönt. Ska dock byta järntabletter då det troligen är dom jag äter nu som gett mig några av symtomen och mina järnvärden va väl inte på topp precis. Men inget alarmerande.
När jag ändå va inne passade vi på att lyssna på bebisens hjärta också. Det är alltid lika mysigt! Hon låg mellan 135-140 slag/minut och kickade på som bara den där inne. Full fart! Hon har för övrigt snurrat på sig nu och ligger inte längre på tvären. Så nu känner jag sparkar lite varstans i magen. Fast mest på höger sida. Det är riktigt skönt att inte alla sparkar landar på blåsan längre kan jag säga! Rena rama semestern. Men jag ska inte säga för mycket för då vänder hon väl på sig och lägger sig på tvären igen!



...aj aj aj buff...

Benjamin har inte kommit till ro för att sova middag idag. Kanske hänger det ihop med att han tog sovmorgon till klockan 08.00 i morse? Jag gissar på de. I vilket fall så resulterade det i en gnällig eftermiddag stundvis. Så en timme tidigare än vanligt kröp jag ner i sängen med honom för att mysa lite och varva ner. Trodde jag. Nej, då fick han nån energikick och började leka med bilar. Brum brum hit och brum brum dit och såklart "bajjan" (bärgarn - från bilar filmen). Men det varade inte så länge, för jag började sjunga vaggvisor för honom/tillsammans med honom istället. Ett lysande knep för att avleda en musikälskande unge. Han lyssnade en-två gånger på varje sång och sen sjöng han med. Han är så duktig! Så musikalisk! (Det har han ärvt från sin pappa). Ikväll har han lärt sig trollmors sången. Det lät så gulligt när han sjöng "åh aj aj aj aj buff, åh aj aj aj aj buff" så jag trodde jag skulle smälta! Lilla godingen. Han sjöng den 3-4 gånger för sig själv och plötsligt blev det knäpptyst! Han slocknade rakt upp och ner mitt i sim egen sång. Älskade unge! Han va trött.


Moffade vindruvor till mellis tidigare idag. Mumsigt värre!


Leker

Nu har Benjamin två dagar i rad (tredje idag) självmant gått in i sitt lekrum och lekt med sina saker. Själv! Innan har han mest gått och hämtat nått för att sedan sätta sig nånstans där vi är och leka. Alternativt att vi har fått leka med honom. Men nu har han vart så inne i sin lek och inte ens haft tid att kolla vart vi är eller vad vi gör. Det känns både skönt och konstigt. Skönt att han känner sig så trygg att han kan gå undan utan att vara rädd att vi försvinner. Men samtidigt är man ju så van att han svansar kring benen och om han försvinner och det blir tyst betyder det hyss. Men nej, inte längre. I en hel timme i fredags kunde jag diska, bädda rent i sängen, plocka och laga middag helt ostört. Kändes konstigt men skönt och jag blev nästan förvånad över hur fort man kan få saker gjort utan en "hjälpande hand" av Benjamin. Efter 30-40 minuter kom han förbi köket en sväng och kollade vad jag gjorde, men sen försvann han in i sitt rum igen och lekte. Min lilla prins börjar bli så stor!


100 dagar

Ja, idag är det bara 100dagar kvar till lillasyster är beräknad. Tiden går så otroligt fort emellanåt. Nu är det en sån period. Men det stannar snart av igen och det kommer kännas som tiden kryper fram! Dom perioderna är så himla tråkiga. Känns som man står och stampar på samma fläck hur länge som helst.

Från det ena till det andra. Benjamin är i nån riktig gnäll period. Vet inte om det är någon utvecklingsfas, tänder eller förkylningen som bråkar med honom. Men humöret svänger extremt nu. Han kan sitta lugnt och leka med nått och plötsligt från ingen stans flyger grejerna och han bryter ihop! Antingen blir han jätte arg eller jätte ledsen, mitt i allt kan han börja skratta hysteriskt. Det är inte lätt att vara liten!

Sötnosen hämtade vällingen och började gosa med mig i soffan. Efter att ha knölat runt några varv somnade han tillslut på bebis i magen. Det är kärlek!


"Va fan"??

Vi har en tid här hemma trott att Benjamin går runt och säger "va fan". Det låter lite kul, men eftersom det inte är så fina ord har vi fått hålla oss från skratt och försökt ignorera honom. Men i morse föll polletten ner när vi för hundrafemtioelfte gången kollade på filmen Upp tillsammans (nya favoriten). Vid ett tillfälle säger gubben i filmen "I'm fine" och det har Benjamin snappat upp! (Ja vi ser mycket film på engelska) Har inte tänkt på att han ju faktiskt lär sig ord på engelska via film och tv utan försöker koppla allt till nått på svenska. men nu får vi tänka om! Ett annat ord som används flitigt just nu är "lallong" (ballong). Gissningsvis även de från filmen! "Attoo" (traktor) är ett annat nytt ord i förrådet, likaså "vaaouvel" (navel). Låter för himla mysigt när han pratar!


Hos "ajajaj"

Idag har Benjamin vart hemma hos sin farmor några timmar. Han kallar henne för ajajaj, för när han va mindre lärde vi (farmor) honom att farmor säger just ajajaj. Precis som att vovven säger voff voff. Nu har han bestämt att farmor heter ajajaj och vägrar säga farmor. Knasbollen.

Iallafall så har haft jättemysigt där och Erik och jag har fått lite andrum. Det va skönt. Jag passade på att sätta mig vid symaskinen en stund med Erik tog en powernap på soffan. Jag har fått en kartong tyger av mormor så va bara tvungen. Det fick bli ett par pyjamasbyxor till Benjamin och en sovpåse till bebis i magen. Benjamin godkände byxorna! Han blev jättefin i dom! Så det blir nog fler.


Snabbis

Benjamin har vart ledsen och missnöjd hela dagen. Jag tror att det kan vara magen. Eller tänderna. Hur som så har vi provat allt känns det som. På förmiddagen begav vi oss ut på en två timmas promenad och några ärenden bara för att få komma ut. Han tyckte det va rätt skönt första timmen, men sen blev han bara ledsen igen och ingenting va bra. Så vi gick hem igen. Jag hade planerat att städa idag eftersom vi får främmande i morgon. Men det har ju gått sådär. Eller snarare inte alls. När jag väl fått honom till att sova middag passade jag på att ta en snabbis vid symaskinen (Hade kunnat städa, men ville få lite avkoppling efter flera timmars gnäll). Så jag ritade ett dregglis mönster och sydde en dregglis helt enkelt. Trotts några missöden med både över och undertråd som tog slut lyckades jag få ihop den. Nu fattas bara knappen som ska slås i, men det får bli när Benjamin vaknat! Inte min snyggaste skapelse, men övning ger färdighet!


Vagnprovning & shopping

Det blev en spontan sväng till Örebro för Benjamin, mig och en vän igår. Vi åkte till babyproffsen för att prova barnvagnar. Syskonvagnar närmare bestämt! Vi provade den där babytravel las vegas som jag skrivit om i tidigare inlägg. Men den va tyvärr inget för oss, benstöden va på tok för korta och Benjamin bara ålade sig och ville ur. Dessutom va handtaget alldeles för högt för mig och eftersom det inte går att ställa så har vi nu fått stryka den från listan. Synd, för annars va den fin och smidig och har ett himla bra pris. Men men. Vi provade några andra modeller också. Benjamin föll för Emmaljungas nya monkey. Den gillade jag också, men den är väldigt väldigt bred och det kan bli svårt att ta sig igenom vissa dörrhål. Med 2,5mm tillgodo på vardera sida skulle den gå in i lägenheten om vi möblerade om. Bara de får mig en smula orolig. Funderar på hur det ska gå ute. Tex är hissen på vår tågstation väldigt smal och jag är tveksam till att vagnen går in. Så då faller vi tillbaka på en av marknadens dyraste vagnar igen, Bugaboo donkey. Både Erik och jag gillar ju den, men Benjamin är inte alls förtjust i den ergonomiska sittdelen. Han vill kunna luta sig tillbaka och "lägga upp benen". Ska jag betala multum så ska den passa alla i familjen. Så frågan är ju då om Benjamin vänjer sig vid att att benen inte går att "lägga upp" eller om han bara kommer hoppa omkring i vagnen och inte sitta still. Mycket funderingar, minst sagt!

När vi ändå va på babyproffsen så passade vi på att hämta ut babyboxen som man får gratis när man väntar barn. Den innehåller ett par tidningar, rabattkuponger, trosskydd och annat smått och gott som blöjor och tvättlappar. Benjamin fick en lastbil att leka med för att han va så duktig att prova vagnar.

Det blev även en runda på Marieberg för att hämta ut lite andra gratisgrejer. En fin body till bebis och en dregglis. Helt gratis. När vi ändå va runt och kika råkade jag hitta två fina t-shirts till Benjamin. Blir bra till sommaren. Bebis fick en söt liten mössa!


Ny frisyr

Den här mamman pallrade sig iväg till frissan igår och skaffade sig ny frisyr. Benjamin kände knappt igen mig först när jag kom till dagis. Inte förrän jag kom nära. Har ju inte haft lugg och kort hår på länge. Men jag är galet nöjd!


Mvc

Har precis vart på mvc. Är nu i vecka 25 (24+0). Allt va godkänt. Tösen ligger fortfarande lågt.

Blodtryck - 90/60
Blodsockret - 4,8
Vikt - upp 1kg sen inskrivningen
Urin - utan anmärkning
SF - 22cm
Bebis hjärta - 145/min

Fick moderskapsintyget idag också, så det skall skickas in. Nästa besök om fyra veckor.

Magen idag:



Symaskinsdejt

Skickade ut far och son en sväng så att jag kunde dejta symaskinen lite. Komponerade ihop ett eget mönster på ett par smala muddbyxor (jag är inte så mycket för haremsbyxor som annars är så populärt - det blir för pluffsigt på småttingar) till lillasyster i magen. Jag är nöjd måste jag säga. Även en smula förvånad över mig själv. Trodde inte att jag kunde sånt här med att sy, men det går ju rätt bra ändå. Matchande till byxorna blev det en mössa också!

Tyvärr syns det inte så bra, men det är små små hjärtan i det rosa tyget. Dessutom är det mer "bubbelgumsrosa" än vad bilden visar. Det är omöjligt att få på bild tydligen. Men fint är det hur som helst och jag är nöjd! Vid tillfälle ska jag köpa hem tyger i andra färger så att jag kan sy till Benjamin också. Kanske nått med bilar på!


20 månader

Idag blir vår älskade lilla solstråle hela 20 månader! Han har blivit så stor och tiden har gått så fort. Nästan lite för fort.

Ursäkta suddig bild, det är inte lätt att ta kort på en vilding!


Dagens projekt

Dagens stund vid symaskinen resulterade i en mössa till Benjamin och en bebishandduk med huva till lillasyster. Är inte jättenöjd med nått av de egentligen, men övning ger färdighet sägs det ju! Så jag blir väl bättre med tiden. Båda är godkända iallafall. Jag är ju trotts allt nybörjare.


6e månaden

Läste i en av mina gravidappar på telefonen att jag nu är i 6e månaden och ca 60% är avklarat. När gick tiden så fort? Det börjar på allvar bli dags att fundera på det där med syskonvagn känner ja. Men jag är så himla osugen. Syskonvagnar är stora, klumpiga och dyra! Det finns ingen vagn som faller mig riktigt i smaken. Inte blir man mer sugen när man känner hur tungt det är med en singelvagn i oplogad snö heller. Hur ska det bli sen med en dubbel?

De vagnar vi/jag funderar på just nu är Bugaboo donkey som ligger runt 11.000kr (import) och nya Babytravel las vegas som kostar 3999kr i Sverige. Fördelen med donkey är att den går att göra om till singelvagn och att handtaget är ställbart. Köper vi en las vegas måste vi komplettera med en singelvagn (och får båda anpassa oss till höjden på handtaget). Så rent ekonomiskt handlar det i slutändan om ungefär samma pengar. Men det känns ju aningens saftigt att lägga nästan 11.000kr på en vagn. Samtidigt som 4000kr känns nästan så billigt att det är "för bra för att vara sant". Jag blir tokig!

Bilderna är lånade från Google.


Pappa?

Benjamin står i köksfönstret och väntar på pappa! Han knackar lite på rutan och säger "pappa?". Gör lite ont i hjärtat att han är för liten för att förstå att pappa jobbar och kommer först om två dagar. Vår lillasolstråle!


Babynest

Efter några timmars pill och envishet igår lyckades jag till slut knåpa ihop ett babynest till bebis i magen! Pappa och Benjamin tog en mysig dag på stan och i lekparken så att jag fick arbeta ostört. Och jag är mycket nöjd måste jag säga! Nu får vi bara vänta in bebis också, men det får dröja. Vi är bara i vecka 24 så hon får allt bo kvar i magen ett tag till. Åtminstone tills i maj har jag bestämt! Jag ska ju hinna sy fler saker innan hon kommer. Har massor av planer!

Men nu först är det upp och hoppa som gäller! Benjamin ska till dagis idag, så nu ska vi äta frukost och göra oss i ordning. Ikväll ska jag på möte/info angående dagis också, så då kommer farmor och är barnvakt. Tydligen vill kommunen flytta förskoleverksamheten till andra ändan av stan? Till gamla lokaler som tydligen är för dåliga för äldreverksamhet (de äldre har fått nya lokaler), men tydligen bra nog för våra barn? Mjaa, det ska bli mycket intressant att höra vad de säger ikväll.


Mössa

Nu har jag fått hem symaskinen. Så igår satte jag mig några timmar och provade den. Testade lite olika sömmar och sånt. Allt för att lära känna den så att jag ska våga mig på att sy i mina fina tyger. Nallade en tshirt i mannens garderob och testsydde en mössa bara för att prova lite. den blev bra. Men tyvärr gjorde jag den en storlek för liten för Benjamin, så den kommer inte användas, men den duger i leklådan bland nallarna iallafall. Nu längtar jag efter en ledig stund så jag får sätta mig igen. Vill sy babynestet till bebis nu. Jag är taggad!


RSS 2.0