Bilstol

Efter att ha läst runt hur mycket som helst och diskuterat med andra har vi tillslut kommit fram till vilken bilstol vi ska ha. Så, igår beställde vi den, en Britax HiWay II. Den ska tydligen vara riktigt bra. Passar i de flesta bilar, stora som små samt lätt att flytta mellan bilar vilket känns viktigt för oss eftersom vi inte har någon bil själva. Jag tror den blir bra. Det är många som rekommenderar den, både privatpersoner och "proffs".
Första julen

Benjamins första jul firades i dagarna tre med alldeles för mycket mat och massor av julklappar. Alla har vart här i omgångar. Mormor, farfar, moster och faster osv. Det blev lite "för mycket", så nästa år ska vi planera bättre. Benjamins sömn (och min) har blivit lidande. Han som hade börjat sova så bra är nu tillbaka på sina gamla rutiner och vaknar med 1-2 timmars mellanrum.

Bjuder på några bilder från julhelgen!


Dan före dan före doppardan

Det är precis vad det är idag och äntligen känns det som att man kan börja slappna av. Julmaten är inhandlad och klapparna ligger under granen. Nu är det bara lite julstämning som fattas! Men förhoppningsvis kommer den infinna sig ikväll när jukskinkan står i ugnen.

I eftermiddag kommer farfar och Lena och firar liten jul med oss och Benjamin. Tyvärr är pappa sjuk och misstänker att Benjamin också börjar bli dålig, så det blir bara en kortis. Jag hoppas dom är friska i helgen!

Världens finaste bebis Benjamin kan förövrigt sitta upp själv på riktigt nu. Han är så duktig!


Julbord

Igår var Benjamin och jag på julbord och bowling med mitt jobb. Benjamin var så duktig och visade sig från sin bästa sida. Fast det gör han i för sig alltid, min lilla prins. Sen gav han mig en helt underbar natt. 21.30 till 08.40 sov han och vaknade endast en gång vid 04.30 (tror jag det var) för mat! Hoppas hoppas att det här kan bli hans nya goda vana. Ni ikväll somnade han samma tid i alla fall.

Idag har vi haft en riktig mysdag. Vi (jag) har kollat på film och myst i soffan. Vi har tagit en promenad i skitvädret, kokat knäck och bara myst. Nu ikväll skrattade vi ihop så vi båda höll på att kikna. Tänk att man kan ha så skoj med en bebis! Stackarn skrattade så mycket att han kräktes.


Mat

Benjamin har börjat avancera i språket. Han har utökat från "Bah bah" till "Dah dah, ma ma, gah gah och nått enstaka däh". Han är så söt och duktig mitt lilla gryn.

Från det ena till det andra har vi bestämt oss för att skippa allt vad puré och flytande mat heter. Han hulkar och får kväljningar tills han kräks utav de. Det känns inte snällt att plåga honom med de. Utan istället får han all mat i bitar/stavar nu. Som plockmat liksom, men ordentligt kokt så han kan mosa det i munnen. I två dagar har vi hållit på med de och han tycks faktiskt få i sig lite! Så länge han får äta själv tycker han det är ok. Det blir kladdigt, svårt att se hur mycket han får i sig och tar längre tid. Men vad gör de!?

Potatis stavar funkar.


Bilbarnstol

Vi har äntligen bestämt vilken bilbarnstol vi ska köpa. Inte den dyraste, inte heller den billigaste, men den bästa! 10/10 har den fått i alla tester. Bilbarnstol är ingenting vi tänker kompromissa med, det får kosta vad det kostar helt enkelt! Benjamin ska åka säkert!

En Britax Multi-tech II ska han få, i nån fin färg. Men vilken färg har vi ska ha har vi inte bestämt än! Det känns inte lika viktigt.


6 månader!

Världens finaste lilla kille blev hela 6 månader idag! Tänk vad fort tiden har gått och vad mycket som har hänt. Han har utvecklats massor ju. Jag har väl förresten berättat att han kan sitta upp själv en längre stund nu, flera minuter utan stöd? Han är så duktig min lilla goding!


Puré

Har börjat introducera annan mat nu (tidigare har vi provat gröt och välling). Känns som det är dags att börja lite smått. Igår smakade han banan. Idag fick han hemmagjort "mos" med morötter och potatis. Super äckligt tycker han och efter två skedar går han inte att lura mer så då kniper han med munnen och vägrar gapa! För att lura honom lite äter han sina smörgåsrån samtidigt. Går i alla fall lite bättre då.

Från det ena till det andra. Varför måste han lyckas bajsa när han luftar och ligger nakenfis? Haha, min lilla goding. Ok om han kissar, men bajs överallt!?


Mys!

Det är inte varje natt vi har Benjamin i vår säng. Min inatt är det av rent säkerhetskäl som han får låna pappas sida bredvid mamma (pappa är inte hemma). Han har nämligen visat hela dagen i dag, bland annat i sin vagn, att han utan problem kan häva sig upp i sittställning. Så i morgon skall spjälsängen sänkas ner till botten. Jag hann inte med de idag så därför får han sova hos mig vilket i för sig inte gör mig nånting alls. Det är så himla mysigt! Kanske får jag massor att göra i morgon och inte hinner fixa hans säng så han blir tvungen att sova hos mig en natt till! Mys!

Min lilla kille börjar bli stor, även om han knappt är 6 månader gammal. Han har utvecklats så mycket och det har hänt massor! Konstaterade tidigare idag att han ju vuxit nästan 20cm (19,5) på längden sen han föddes och väger mer än dubbla födelsevikten! Det är inte klokt. Han kan i princip sitta upp själv nu också! Mammas hjärta!


BVC 6månader

I tisdags var vi på 6 månaderskontroll på barnavårdcentralen. Läkarbesöket gick toppen och han är en fullt frisk bebis som utvecklas precis som han ska. Han fick även plus i kanten för att han är så "med" och är pigg och alert. Vaccineringen gick också jättebra. Inte ett ljud eller ens en grimage på första sprutan, och bara ett litet gnäll på 10 sekunder på andra sprutan. Han är så duktig min bebis! Växer som han ska gör han också; 6555g och 66,5cm lång är han nu.

I eftermiddag har vi vart och lunchat/fikat på café stadsgården. Träffade Benjamins "kompisar". Lösa korsord med Basse är aldrig fel säger Benjamin:


Utvecklingsfas??

Benjamin har det senaste dagarna vart så otroligt mammig. Jag kan inte ens lämna rummet eller i allmänhet vara "för långt bort". Jag kan sitta bredvid medan någon annan håller (ex pappa) och har blir hysterisk. Jag kan inte komma på om det är just mig han vill ha nära eller om han i allmänhet inte vill vara ensam. Då det ibland bara är jag som duger men ibland tycks det vara ensamheten i allmänhet som skrämmer honom. Kanske är det en kombination? Han blir inte bara lite ledsen och smågnällig utan helt hysterisk och nästan panikslagen. Är det här en utvecklingsfas/nått naturligt/en åldersgrej som går över? Eller är det nått vi måste "ta itu med"? I så fall hur? Nån som vet? Hur handskas man med detta? Går det över av sig självt?

Mer julklappar och nya ljud!

Det känns som det aldrig tar slut med julklapps handlandet. Men igår närmade vi oss slutet! Benjamin, hans moster och jag åkte och fixade med massa julklappar så nu är det nästan klart! Känns som man börjar se ljuset i tunneln, men också det stora hålet i plånboken. Suck! Tur att Benjamin har så många snälla och goa människor omkring sig så han får gott om julklappar ändå!

Han har börjat med två nya saker förresten! Det måste jag ju berätta! Han "ålar på rygg" så det börjar kännas onödigt att lägga honom på filten på golvet, för två sekunder senare har han ålat av den. Han har i några månader haft tekniken men inte vart så aktiv. Men nu får man verkligen hålla koll och barnsäkra lägenheten!
Det andra han börjat med är ett nytt ljud. Har suger in underläppen och säger bah bah bah bah bah... Det låter nästan som han säger pappa! Så himla gulligt!


Lunch med farfar!

Idag har Benjamin lunchat och fikat (mest mamma och pappa dock) med sin farfar. Det tyckte han va mysigt! Det blir inte så himla ofta så man får passa på att gosa så mycket man bara orkar.

Igår träffade vi tant Madde som hade världens finaste present med sig hem från USA. Ett par supersöta svarta Converse skor till Benjamin. Lite stora än men förhoppningsvis ska dom passa till sommaren då Benjamin gissningsvis börjat gå! (man vet ju inte när han tänker börja med de, därför säger jag bara gissningsvis) Vet inte vad som är sötast, skorna eller kartongen! Båda skall i alla fall sparas! (ska ordna bild så ni får se)

Benjamin och farfar från idag samt Benjamin och pappa från tidigare i veckan.


RSS 2.0