Vårskor

Benjamin har ju inga andra skor än sina vinterkängor och gummistövlar. Gummstövlar är ju lite tråkigt och vinterkängorna bli snart (ok, inte jättesnart, men ändå) för varma! Så när jag sprang på dessa (bild nedan) ursnygga vårskor på rean var det självklart! Det stod Benjamin på dom! Blev så glad att de fanns i hans storlek. Nu hoppas jag bara att han inte får världens växtspurt och växer ur dom för fort, utan att han kan ha dom ett tag iallafall. Åtminstone till sommaren då det är dags för converse och sandaler.


Jag passade också på att köpa tyg till ett babynest som jag ska sy till bebis. Det är bara vadden och symaskinen som fattas nu. Maskinen kommer nån dag i veckan och vadd får jag se om jag hittar på Ikea nån dag. Har även budat hem lite annat tyg på tradera som jag ska sy kläder av till tösen. Har ingen bra bild, men det är gammelsora med hjärtmönster på. Jättefint!

 


Sy sy sy!

Ibland är man bortskämd! Snällaste Uno har skämt bort mig med en ny symaskin! (Tack igen!!) Så nu kan jag äntligen börja sy igen (eller ja snart, den är beställd så jag väntar på leverans). Som jag längtat! Jag hoppas den kommer fort nu.

Har tänkt sy en lappfilt och ett babynest till bebis, iallafall till en början, blir väl mer sen. Till Benjamin ska jag försöka mig på nån mössa och mjukisar och eventuellt ett par gardiner till hans rum. Finns massor jag vill göra! Så nu ska jag börja leta på lite fina tyger och material. Lite har jag redan, men mer ska det bli! Jag är så glad.


Vovve

Det är riktigt jobbigt att vara sjuk mellan varven. Men trotts feber, hosta och ont i halsen vill man ju ändå leka lite. Då är vovven sådär extra bra att ha! En trofast lekkamrat med hjärtat på rätt ställe!


Mvc, vecka 22 (21+1)

Idag har vi vart på första mvc-besöket sedan inskrivningen. Det gick bra. Hon tog inga blodprover dock, det ville hon göra nästa gång istället. Lika så ville hon vänta med sf-mått. Däremot kände hon på magen och konstaterade att livmodern nådde 1-2cm ovanför naveln. Helt normalt med andra ord. Bebis hjärtljud låg på 130/min. Mitt blodtryck visade 105/70. Jag har gått upp 1kg och från och med idag ska jag börja äta järntabletter. En om dagen tills skruttan kommit ut. Urinprovet var utan anmärkning. Ja det var väl de! Nästa besök om nästan tre veckor.
Nu syns för övrigt hennes sparkar tydligt på utsidan av magen. Har legat halva förmiddagen och studerat buffarna! Hon är mycket starkare än va Benjamin va i samma vecka. Men så har jag ju moderkakan i bakvägg istället för framvägg som med Benjamin, så det påverkar garanterat! Plus att det är andra barnet och jag "vet hur det ska kännas" så att säga.



Sjukling

Fy va det gör ont i hjärtat att vakna till en ledsen gosse som men knappt nån röst gråter "mamma, aj aj aj *host* aj mamma, aj aj aj". Min lilla älskling har vaknat med feber och ont i halsen! Nu har han fått i sig en dos Ipren, en halv flaska välling och några klunkar saft. Han och pappa har krupit ner i soffan och kollar på Bilar 2 tillsammans. Jag ska göra dom sällskap snart också! Inte nog med att han vaknade dålig, igår kväll innan han somnade hostade han till så hela vällingen kom upp. Men har inte kräkts nått mer så jag tror det berodde på halsen iallafall och inte nån magsjuka. Tur de för halsont och feber räcker!


Vagnar, kläder och småplock!

Ja det härmed syskonvagnar är verkligen en djungel. Jag blir galen! Är dom inte för breda, avlånga, plastiga, tunga, små i sittdelen osv, så är dom framåtvända. Jag vägrar sätta bebisen framåt när hon slutar med liggdelen. Jag vill ha henne mot mig! Har bara hittat en vagn som känns ok men den ligger i den övre prisklassen tyvärr. Vill ju inte lägga en förmögenhet på vagn heller, samtidigt vill jag inte kompromissa med varken barnens komfort eller min körglädje. Vagnen kommer rulla många mil och användas dagligen så vill inte ha någon skitvagn! Att det ska vara så svårt!

Men det är inte bara vagn som ska köpas. Vi behöver en bilbarnstol/babyskydd, ett nytt spjälsängstäcke och eventuellt en kudde, lite mer kläder, jag måste skaffa en bröstpump, nån mer amningsbh och lite annat småplock! Det mesta har vi, men vissa småsaker måste köpas nytt, eller ja, begagnat.

Ska gå igenom alla kläder efter Benjamin nån dag också för att se vad vi behöver komplettera med. Men vill ha en byrå till tösen först så jag har nått all lägga kläderna i när jag plockat fram dom. Finns lite att göra!


Goding sover middag på lillasyster.


Bebis

Lillasyster i vecka 21 (20+4). Nästa vecka ska vi på besök till barnmorskan, då får vi se vad alla mått och värden blir. Lyssna på hjärtat och sånt. Är mest nyfiken på min egen vikt dock då det är många som sagt att jag ser ut att ha tappat vikt även om magen växer. Ja vi får väl se!


Baka baka liten kaka...

... och äta smet!


Skitgrejer!

I oktober förra året började vi köpa julklappar till Benjamin. Hittade då ett fint bilgarage från Vikingtoys på rean. På julafton när vi skulle bygga ihop garaget till honom upptäcker vi att det inte går att bygga ihop som man ska. Delarna passar inte i varandra ordentligt utan glappar samt att det på en av delarna finns en liten del som ej ska finnas där. I vilket fall så kontaktade vi lekmer.se som vi köpt av (Kommer aldrig beställa av dom igen, någonsin. Rekommenderar inte heller någon annan att göra de av diverse anledningar) för att reklamera varan. Får veta att varan är slut i lager men att så snart dom får in den igen ska dom skicka ett nytt garage och en retursedel så att vi kan skicka tillbaka det gamla. När den väntas komma in kan dom inte svara på. Inget snack om att få pengarna tillbaka eller möjlighet att få välja en annan vara. Får gång på gång mail om att det nya garaget är restnoterat. Men så idag, äntligen så kom de. Överlyckliga går Benjamin och jag och hämtar ut paketet. Vi småspringer hem för att äntligen få bygga ihop och leka med den bästa julklappen som vi så elakt fick ta ur händerna på en ledsen pojk för en månad sen. Benjamin tjuter och dansar av glädje, ropar "bilen bilen bilen" när jag börjar bygga ihop garaget. Men, självklart var de Samma fel på detta garage. Så det var bara att åter igen ta grejerna ifrån honom och lägga undan. Så tråkigt att göra honom besviken och ledsen gång på gång på det här viset!
Han är ju inte så stor att man kan förklara heller. Nu ska jag åter igen kontakta butiken och denna gång vill jag inte ha ett nytt garage! Suck!


Fyndat

Benjamin och jag bestämde oss för att ta en promenad i det fina vädret innan vi skulle möta pappa på lunch. Hur skönt som hellst och underbart att se solen. Benjamin satt och blundade med solen i ansiktet och bara njöt! Han njöt så pass att han efter en halvtimme somnade. Trodde inte han skulle göra de eftersom han i princip har vägrat att sova middag senaste veckan eller sovit en stund jätte sent på eftermiddagen (16-18 typ). Men han va väl trött och jag är bara glad att han sov. Då fick mamma och pappa äta lunch i lugn och ro också. Inte helt fel. När han ändå sov passaden jag på att kika lite på loppis. Skulle inte ha nått egentligen, tycker det är mysigt att bara gå och titta. Men jag sprang på ett jättefint babygym till lillasyster från märket Rätt Start. Fattas en kanin som ska hänga, men annars var det felfritt och bebis bryr sig ju knappast om det fattas en ynka leksak. Så jag slog till. För de priset så kvittar de tycker jag! 
 

Ursäkta röran

Jag gör ett tappert försök att uppdatera blggdesignen lite. Går ju sådär lagom bra när man får hjälp av Benjamin som trycker på alla tangenter om vart annat som jag får kuta efter honom här hemma. Fyra gånger idag har jag plockat ner honom från fönsterbrädan i såväl hans rum som vårt sovrum. Hundra femtioelva gånger har jag plockat ner honom från köksbordet och plockat leksaker. Men så småning om ska jag väl bli klar med designen!

Halvtid

Ja då var det halvtid med lillasyster nu då. Vecka 21 i morgon.

 
Om en och en halv vecka ska vi på första barnmorskebesöket sedan inskrivningen. Ska bli intressant att se vad vikten ligger på nu. Jag har ju ingen våg hemma som fungerar, så jag har ingen aning. Men jag har känt på kläderna ett tag nu att dom blivit för stora. Så min gissning är att jag gått ner i vikt samtidigt som magen växt. Precis som jag gjorde med Benjamin när jag väntade honom. Då gick jag ner och stod stil till vecka 22 om jag inte minns helt fel, sen började jag gå upp. Den här gången hade jag dock en högre startvikt än sist. Så nu fanns/finns det att ta av. Blir inte ett dugg ledsen om jag går ner, bebis tar ju vad hon behöver i alla fall. Allr jag går upp under graviditeten ska jag ju gå ner sen också, plus lite till. Andra grejer som jag hoppas jag får veta hos barnmorskan är hur mitt blodvärde ligger och blodtrycket. Har på senaste tiden känt mig väldigt snurrig och får blodtrycksfall för minsta lilla. Men Benjamin fick jag ha stödstrumpor för att trycket va så lågt. Behövde liksom hjälpa blodet upp i skallen igen. Börjar fundera på om jag ska gräva fram dom där stödstrumporna även nu. Men vi får väl se helt enkelt. Sen ska det ju såklart bli väldigt spännande med hjärtljuden på bebis och sf måttet. 

Film

I julklapp fick Benjamin Bilar filmerna ett och två av sin plastmormor, moster och morbror. Verkligen en jättebra present! Men jösses vad trött jag blivit på dom! Haha. Han ska se dom om och om och om igen! Ibland varvar han med Madagascar och nån gång har han sett Ice Age. Men det är ändå Bilar som gäller. Framförallt första. Det är det första han ber om när han vaknar på morgonen - Bilar! Gullungen. Han tittar inte några längre stunder direkt, men ska ändå ha dom på i bakrunden samtidigt som han dag ut och dag in tjatar om sin lastbil (som han också fått i julklapp - av morfar). Jag till och med drömmer om dom där rackarns bilarna nu och går och nynnar på musiken.

Är det någon som har nått bra tips på liknande filmer som han kan tänkas gilla? Eller någon serie. Vore så skönt att ha nånting mer att varva med. 
 
 

Bebis

Lillasyster i magen har blivit stark! Jösses vad hon sparkar hårt nu. Så här tidigt hade jag precis börjat känna rörelserna med Benjamin, men lilltösen kickar rejält redan! Ska bli väldigt intressant att se om hon hittar mina revben med dom sparkarna sen. Blåsan har hon redan hittat, den använder hon som studsmatta! Det är inte klokt vad jag får springa och kissa ibland. 5-6 gånger på mindre än en timma är inga problem. Benjamin va mycket snällare även om han också hade hyss för sig i magen. Men han sparkade sällan uppåt (aldrig) eller neråt utan bara ut mot sidorna!

Nu är vi i vecka 20. Halvtid på söndag! Det går undan. Magbild tagen igår.


Sova?

Benjamin har blivit väldigt svår att få i säng om kvällarna. Känns nästan omöjligt ibland. Han bara knölar runt. Han har även börjat sova middag senare och senare på dagarna (så det är ju inte alls konstigt att han inte sover på kvällen). Men det går inte att få honom till att sova middag tidigare. Tror han kommer sluta med middagsluren snart, men han är inte riktigt där än! För framåt tre tiden somnar han sittandes ändå. Men sova middag mellan tre och halv fem är på tok för sent när mamma och pappa vill ha honom i säng, sovandes, för natten vid halv åtta. Vi lägger honom vid 19 ungefär men nu kan han fara runt i sängen till strax efter nio.
Jag som är så kvällstrött och dessutom behöver min nattsömn för att orka upp med honom igen vid 06.30-07.30 nu blir helt slut. Det tar ju en stund för en annan att varva ner efter att Benjamin somnat. Men förhoppningsvis är det här bara en period som snart är över. Det är ju inte konstigt med rubbade vanor när sjukdomarna avlöst varandra i ett under hela jullovet. Som tur är har vi världens bästa pappa/make här hemma som tar hand om oss när vi är sjuka eller behöver sova!


Örebro

Idag va planen att vi skulle ta undan allt julpynt här hemma. Men vi hamnade lite spontant i Örebro (marieberg) med Sara och hennes tjejer istället. Benjamin tyckte det va helt ok, även om det stundvis va långtråkigt att åka vagn. För att inte tala om hemresan. Vilken gnällpelle! Men det är mammas straff när hon väcker en sjusovare som inte sovit klart. För vem kan somna om i en kall bilstol? Men bortsett från de var det en bra dag. Fyndade lite på rean åt lillasyster också. Tre bodysar och en mysig fleesfilt hittade vi.


Lekparken!

Idag har vi vart i lekparken! Oj va Benjamin tyckte det va skoj att komma ut. Saft och bullar tog vi med oss också. Riktigt mysigt. En hel timme for han runt, trotts minusgrader. Min lilla prins! Det är tur vi har en varm åkpåse i vagnen att krypa ner och värma sig i när man blivit kall. Mysigt!


Sova sova säng!

Älsklingen sover, äntligen! Han har blivit seglivad om kvällarna och kan vrida och vända upp till 1,5h innan han somnar (tog dock bara 45 min ikväll). Två flaskor välling häller han i sig också så blöjan svämmar nästan över på morgonen. Men vi klagar inte. Det är mysigt! Vi brukar krypa ner alla tre i sängen och kramas vid läggdags. En tradition vi kommer hålla hårt i ett tag framöver! Det är som sagt såå mysigt! Han älskar att ligga mellan mamma och pappa och "prata" om hur dagen har varit innan han somnar. Och vi älskar att lyssna! Egentligen brukar vi lyfta över honom till hans egen säng när han somnat, men nej. Vi njuter så länge det funkar. Nu har vi ju börjat få sällskap av lillasyster i magen också som sparkar på ordentligt. Så länge hon ligger i magen så spelar det inte så stor roll. Men när hon kommit ut finns det ju risk att Benjamin störs av henne under natten och inte längre vill ligga hos oss. Så som sagt, vi njuter medan det varar! Älskade unge! Kärleken går inte att beskriva med ord!


Ligger...

...nyvaken och rosig om kinderna och kikar på sig själv i den spegelvända kameran i mammas nya telefon. Sötnöten!


Nytt år!

Julen är passerad och nyårsafton likaså! Benjamin har fått mängder av fina julklappar som bilar, lektält, filmer, pussel, kläder, duplo, böcker och massa annat smått och gott. Vi har haft en riktigt mysig familjejul och träffat nära och kära om vartannat. Nu sist har vi haft Benjamins moster, yngsta morbror och deras mamma här hos oss. Det har vart jättemysigt verkligen! Benjamin tycker väldigt mycket om dom!

Nyårsafton gick obemärkt förbi igår för lilleman. Vi åt tacos och hade mys. Han somnade vid 21 och sov som en stock fram till 00.10 då han undrade vart mamma va. Gick då in och la mig bredvid honom och han somnade om på två röda! Hur skönt som hellst. Sen sov han hela natten.

2012 har vart ett härligt år! Det har hänt så mycket. Benjamin har bland annat lärt sig gå, haft sin första födelsedag/sitt första kalas, han har börjat på dagis, vuxit som ogräs och börjat prata. Vi har också hunnit med hans första konsert och första utlandssemester. Han har slutat med napp och slutat amma (läänge sen nu, men året är ju långt). Han har lärt sig att äta välling och vanlig mat. Han har bytt från spjälsäng till växasäng. Och så vidare! Men det har inte bara vart positiva saker tyvärr. Familjen har också förlorat en familjemedlem som är mycket saknad! Vår älskade hund Isa blev sjuk och gick bort i slutet av sommaren. Vi saknar henne som bara den! Men trotts de har vi på det stora hela haft ett bra år och
det nya året är fullsmäckat med saker att se fram emot. Inte minst att Benjamin ska bli storebror till en liten tjej i maj/juni. Det ska bli väldigt mysigt!


Stora killen diskade fötterna inför nyår!


RSS 2.0