Converse

Dom är fortfarande lite stora. Men vad gör de när han sitter i vagnen? Så himla fina att dom måste användas ju!


Kärlek


Mammalyx

Den här mamman unnade sig lite vardagslyx och gick till frissan idag. Så skönt att få vara nyklippt och fin inför sommaren! Min frissa är så himla bra. Dom har sån skön massagestol man får sitta i medan dom tvättar håret. Bara det gör ju att man skulle kunna gå och klippa sig flera gånger i veckan!

Benjamin fick umgås med sin farmor medan jag var borta. Men han va inget vidare sällskap. Han hade somnat 15 min efter att jag gått. Min lilla sjukling! (han har troligen ögoninflammation, ont i halsen och feber)


Bullar!

Nu har jag och Benjamins moster bakat bullar till kalaset. Hela frysen är full. Massor blev de, 110st närmare bestämt. Olika storlekar och olika snygga, men förhoppningsvis goda! Nu är det bara lite kakor som fattas och såklart tårta, men den ska vi nog beställa!

Känns skönt att bli klar med så mycket som möjligt i förväg så man slipper stressa in i det sista. Tänk att min lilla bebis fyller ett helt år om bara 2veckor!


Shopping runda!

Det blev en shoppingrunda för mig och Benjamin idag. Det var Sara och hennes minstingen som ville ha sällskap. Blev en bra dag! Den här mamman unnade faktiskt sig själv ett par nya shorts! De ni! Jag som inte skulle klä mig i shorts någe mer. Ett par ballerinaskor till mig själv blev det också och ett par solglasögon. Är nöjd! Benjamin fick en cykelhjälm och en kofta, hans pappa fick shorts. Bilder på inköpen blir det senare. Så länge bjuder jag på ett gammalt inte allt för gammalt kort på mig och mitt lilla hjärta. Enjoy!


Barnens dag

Barnens dag firades med en sväng i parken där vi kikade på knallar och andra barn. Sen unnade vi oss lunch på stan följt av en långpromenad. En sväng ib på leksaksaffären blev det också. Köpte ev soldräkt till Benjamin så han inte bränner sig i sommar. Avslutningsvis lekte vi en stund i stora lekparken. Blev en mycket bra dag!



Nya dynan!

Är såå nöjd med nya dynan! Den blev verkligen skitsnygg! Och allt är Lenas förtjänst, det var hon som gjorde allt jobb! (tack Lena)


Promenad

Första promenaden i nya vagnen avklarades igår och vagnen får högsta betyg av både mig och sonen. Dock ett litet minus för svåråtkomlig varukorg. Men det är nått jag är beredd att leva med! Det är bara att lära sig hur man packar så går det bra. I övrigt är jag supernöjd! Har saknat att köra emmaljunga. Tycker dom är så lättkörda och smidiga att gå med. Liten och smidig men samtidigt stor sittdel men mycket plats att växa i för sonen! Är så nöjd med köpet. Idag ska jag med hjälp av Lena sy sittdynan som jag pratat om tidigare. Önska mig lycka till! Självfallet lägger jag ut bilder på resultatet sen!


Nya vrålåket!

Nu är nya vrålåket hemma och vi han inte vara nöjdare!


Öppet kyrkis

Vi passar på att gå till öppet kyrkis och leker så mycket vi orkar innan dom stänger för sommaren. Benjamin älskar att vara där och träffa andra bebisar och större barn. Beter han sig som han gör där på dagis sen kommer det gå toppen! Inskolningen kommer gå som smort. Men vi får väl se, han kanske kommer in i nån jobbig separationsångest-fas lagom tills dess. Hoppas inte!

Benjamin och Alvin - bästa kompisar när mammorna får bestämma!

 


Trummis

Ska han bli trummis som pappa månntro? Sötungen!

 


Så duktig!

Han tar några steg varje dag nu. Han är så duktig! Det är så roligt att se. Han skiner upp som en sol och är så nöjd. Men han tycker nästan att det är lite för kul för när han tagit några steg fram och tillbaka blir han så ivrig att han nästan kastar sig! Är man inte med att ta emot honom då så åker han på näsan. Men övning ger färdighet! Fortsätter han såhär i den här takten så går han obehindrat på födelsedagen. Mammas kille börjar bli stor!


Sittdyna

Nästa vecka hämtar vi den sista och slutliga vagnen. Den röda vi har nu är bara tillfällig. I den nya vagnen har jag bestämt att jag vill ha en sittdyna och istället för att köpa en ny så ska jag sy en! Allt material är inhandlat, så nu det är bara vagnen som fattas så jag kan mäta och ta ut mönstret. Återkommer med resultatet!


Leka

Det börjar bli dags att köpa lite uteleksaker. Några bilar, traktorer och sånt och lite andra sandleksaker som typ hink och spade! Hade tänkt vänta tills han fyller, men får nog bli nått litet innan också. Det är ju trotts allt en månad kvar och det lär ju bli en del lek ute nu om vädret håller i sig.

Det tar på krafterna att krypa runt i lekparken!


Sov hos farmor

Från fredag till lördag sov Benjamin borta för första gången så mamma och pappa fick umgås lite på tu man hand. Välbehövligt då det inte har hänt sen innan Benjamin föddes (med andra ord på snart ett år). Det hade gått jättebra. Benjamin trivs så bra med sin farmor och är trygg med henne vilket är underbart. Så jag kunde verkligen slappna av och njuta av att få sova en hel natt för första gången på 1,5år (japp, du läste rätt, år!). Det kommer säkert bli fler gånger. Även om jag saknade honom till tusen så var det faktiskt skönt att få slappna av, jag behövde de! Dessutom är det ju helt underbart att få omfamna nån man saknat <3


Första steg!

10månader och 3,5vecka gammal tog han nyss sina första steg! Vår lilla klätterapa. Är så stolt över honom!


Solhatt

Nu när det har vart jättevarmt ute och strålande sol i några dagar, så har pappa köpt en solhatt till Benjamin.Vi måste ju skydda både huvud och ansikte på honom. Sen att han själv är allt annat än nöjd över sin hatt är en annan sak. Känner mig nästan elak när jag tvingar honom. Han sliter i den och gapar och skriker när jag knyter på den, men det är faktiskt för hans skull. Bara man får på den så går det att avleda med annat så han glömmer bort den en stund! Men det är just det där med att få på den. Men men, Ilandsproblem. Han är väldigt fin i den!


Onda cirkel

Denna onda cirkel måste få ett stop. Benjamin somnar tidigare och tidigare på kvällarna, men vaknar också allt tidigare. Jag begär inte att han ska sova hela förmiddagen, men lite längre än till strax efter 04 vore ju skönt. Har försökt hålla honom vaken längre på kvällen så han ska sova längre på morgonen, men det går ju så där lagom bra. Igårkväll deckare han redan 17.45. Dessutom har han vaknat en gång i timmen hela natten (förutom de första timmarna mellan 18-21). Jag känner mig helt förstörd! Det märks att jag inte fått sova en hel natt på 1,5 ÅR! Kroppen och psyket tar ut sin rätt.

Igår förmiddags lekte vi i sandlådan en stund innan farmor kom och hämtade skrutt. Han fick vara där under dagen så jag kunde städa i lugn och ro. Det går så mycket fortare och är mycket lättare att städa när man får vara själv. Dessutom tycker svärmor ändå att det är mysigt att ha honom hos sig!
Idag blir det babysim. Men först ska vi sova ett tag till. Benjamin tycks äntligen, efter snart 2h ha lyckats somna om.


RSS 2.0