Tänder?

Skymtade jag just den tredje tanden? Ja jag tror minsann de! I underkäken bredvid de två han reda har ser det ut att vara på gång - Tror jag! Törs inte säga säkert för han är ju inte stormförtjust i att låta mig titta precis! Men det ser vitt ut på tandköttet. Ja vi får väl vänta och se om det dyker upp nån tand. Skulle ju förklara hans dåliga sömn de senaste nätterna!


God morgon!

Varje morgon är en god morgon om man får vakna med dig!


Busungen

Han har skaffat sig nya sovrutiner, men jag är inget större fan. Somnar kring 19, vilket är helt ok, men sen vill han upp mellan 04.30-05.30. Det är på tok för tidigt! Det gick väl an de första två nätterna när han bara vaknade 1 gång på natten. Men de senaste nätterna har han vaknat säkert 1gång i timmen! Jag är helt slut!


Från det ena till det andra är han omöjlig att byta blöja på nu. Han ålar sig, vrider och vänder. Vid nr två är det katastrof! Känns som det blir överallt. Och när man väl fått av och tvättat rent från den smutsiga blöjan börjar kampen om att få på en ny. Igår när han inte ville tog han den nya blöjan i munnen och försökte krypa ifrån mig! Busungen!


Flirtar!

Skrev ett jättebra inlägg nyss och när jag skulle publicera försvan allt! Suck! Så tråkigt att börja om när man lyckats få ner allt så bra. Jag gör ett nytt halvhjärtat försök.

Igår lärde farmor Benjamin hur man flirtar. Så sjukt gulligt! Han flirtar liksom med hela ansiktet. Sötare charmtroll får man leta efter.

Några andra "nya" saker som han lärt sig på senaste tiden är bland annat att;
- Klappa händerna. Helst till musik/sånger med rörelser.
- Vinka. Mest när han själv känner för det och gärna med båda händerna samtidigt.
- Stå utan stöd. Han är så duktig och mycket stadigare än han tror. Sätter sig ner utan problem när han inte vill stå längre.
- Klättra ner från soffan själv har han ju gjort ett bra tag nu. Det är så skönt att kunna vända ryggen till när han sover och göra annat utan att vara rädd att han ramlar och slår sig.
- Peka på saker om man frågar vart dom är. Tex "Var är kissen?" "Däää" säger han då och pekar på kissen. Eller så säger han "kssss" till kissen. Andra ord som han känner igen och pekar på är bland annat lampa, mamma, pappa och vovven.

Kommer inte på fler saker nu. Kom av mig helt när jag fick börja om med inlägget. Men, jag har sagt det förut och säger det igen, det är så sjukt häftigt att följa hans utveckling. För inte alls så länge sen låg han ju i min mage. Nu far han runt och hittar på hyss som den lilla buse han är!

Nu vaknade han så ska gå och plocka upp honom. För spjälsängen kan han inte klättra ur själv...än!

Förskola

Igår skickade vi iväg ansökan om dagisplats (förskoleplans heter det ju egentligen, men jag säger dagis). Så nu är det bara att vänta och hålla tummarna! Sökte till början på september, men det är inte helt bestämt att han ska börja då. Det beror lite på! Vill ha honom hemma så länge som möjligt.


Helgen

I helgen som va åkte Benjamin och jag ner till mina föräldrar i Nyköping och hälsade på. Passade också på att träffa några vänner som jag inte sett på ett tag. AC hade sin kamera med sig och passade på att ta några bilder på Benjamin och Snusen (mamma och Unos katt). Super fina blev dom! Här får ni ett smakprov;

Igår

I morse skrev jag ett långt bra inlägg om gårdagen, men bara sådär så försvann allt och jag tappade suget helt. Så himla tråkigt att behöva börja om när man suttit så länge och skrivit. Men nu, flera timmar senare gör jag ett nytt försök. Lite halvhjärtat, men ändock!

Så, igår fyllde lilla älsklingen hela 10 månader! Första födelsedagen närmar sig med stormsteg. Kan inte riktigt fatta de, min lilla bebis är snart ingen bebis längre, han börjar bli stor! Vart tog tiden vägen liksom? Han föddes ju nyss!

Vi var till bvc igår också för 10månaderskontrollen. Vikten stannade på 7110g (-5 sen förra gången) och längden slutade på 71cm (+2). Lång och smal liten kille. Utvecklingsmessigt fick han stort plus i kanten också då han kan mer än han behöver för sin ålder, han ligger lite "före". Han va så duktig så. Nästa besök är vid 1år och då är det läkarundersökning och vaccinering också. Inget vi ser fram emot direkt, men men.

Babysimmet drog igång igen igår också. Jätte skoj. Benjamin verkligen älskar att bada, han är en riktig fisk i vattnet. Är så glad att vi började med de. Det är riktigt mysigt och han sover så himla gott efteråt. I natt sov han hur bra som helst. Somnade strax före 22, vaknade 02.30 och 06.00 för mat, gick upp 08.20. Jag hoppas dock att de bra nätterna håller i sig så det inte bara är efter babysim och bvc han sover så gott.

Bjuder på en bild från avslutningen på babysimmet del 1. (Den är ca 3 veckor gammal.) Mammas lilla fisk!


Ny vagn

Eftersom vi tycker att Benjamin är för liten för att vändas framåt så blev det ingen sulky. Men lyckades hitta en väldigt liden och smidig "vanlig" vagn! Va väldigt sugen på emmaljungas scooter-s ett tag, men vill som sagt ha honom emot mig ett tag till. Så efter många om o men och en hel del "resor" fram och tillbaka så har vi idag hämtat en billig, men bra vagn. En Teutonia fun, bättre begagnad. Hur fin som helst och Benjamin tycks trivas då han somnade efter bara 20 minuter i den! Lite ovant att köra med svängbara framhjul men det är ju en vanesak. Ska tvätta av chassit lite för det va väldigt lerigt, men den är snart fixat. Så här ser den ut, visst är den fin?


RSS 2.0