Syskonkärlek är sann kärlek

"Mamma ta kot på mig å Missabell"


Viktnedgång - mammakroppen ska bort!

För fyra och en halv vecka sen bestämde jag mig för att på riktigt ta tag i vikten. Nu är jag garanterat klar med barn och känner att det är dags att bli av med överflödig vikt som jag lagt på mig under graviditeterna. Det är dags att forma kroppen och leva sunt. Så jag har tagit hjälp av en underbar vän som hjälper mig med kosten och får mig att tänka i andra banor (på hennes hemsida sjobecks.se kan du läsa mer och även se priser - jag rekommenderar henne verkligen).

På fyra veckor har jag, med hjälp av coachen, tappat massa i vikt, men framför allt flera centimetrar runt kroppen. Närmare bestämt: 


Vikt -4,9kg 

Över byst -2cm 

Under byst -5cm 

Midja -9,5cm 

Mage -10cm 

Höft -4,5cm 

Lår -5cm 


Allt detta har jag alltså lyckats med bara genom att lägga om kosten! Om ett par veckor kommer lite träning in. Jag ska träna med hjälp av Olga Rönnbergs bok "träning för nyblivna mammor". Det ser jag fram emot! Men det är inte bara kroppen som förändras. Även psykiskt mår jag bättre. Jag har mer energi, jag är gladare och positivare i allmänhet. Jag orkar leka med barnen på ett annat sett. Jag rekommenderar verkligen alla att på allvar lägga om sin kost. Inte bara köra någon osund diet i några veckor, utan lägga om livet. Det är varken svårt eller jobbigt. Bara man kommer över tröskeln. Första två veckorna saknade jag vissa saker, viss mat, men inte längre! Jag har hittat alternativ som jag trivs med. Det gäller bara att läsa på lite. Det finns inga ursäkter!


Kalas

I helgen har jag och Isabel vart på 50- och 16års kalas. Benjamin fick vara hemma med sin pappa. Det var faktiskt första gången som jag sov ifrån honom och han va själv med Erik. Innan han han sovit hos farmor eller någon annan när jag och Erik har gjort nått. Men aldrig själv med Erik (det har bara blivit så). Det gick såklart jättebra. Jag hade inte räknat ned annat.
I vilket fall, Isabel och jag åkte till morfar för att fira mormor Kerstin och morbror Per. Det var himla trevligt och jag fick träffa alla mina syskon, vilket inte händer så ofta. Det är sådär lite extra kul när alla är samlade.
Isabels uppgift var att charma gästerna. Det gjorde hon med bravur! Hon är verkligen ett charmtroll. 

Isabel på bussen. 

Jag och min storebror.

Lillebror <- födelsedagsbarnet och jag.

Hela syskonskaran samlade.

Sociala klubben!

 Crazy sisters8 mån

Tänk att det redan gått 8månader sen du föddes. Älskade lilla guldklimp. Du och storebror är de finaste som finns!

Flyttrensning!

Inför flytten (ja vi ska flytta, har jag glömt att berätta de?) så rensas det rejält här hemma nu! Under våra 7,5år tillsammans har det hunnit bli en hel del. Speciellt de senaste 4åren då vi bott på samma ställe. Mycket lämnas till välgörenhet, men en hel del hamnar i min Facebook-loppis. Så välkomna in att kika: 

https://m.facebook.com/groups/548555695214646/

Det som går att skicka, skickar jag mot fraktkostnad. Just nu är det mycket barnkläder ute. Men även en del annat. Det är helt ok att fråga om det är något speciellt man söker. Jag har allt möjligt! 
Igår

Igår struntade vi i alla måsten som städning och packning inför flytten. Det var full fart ute i snön istället! Benjamin var helt vild och hade jätte kul. Idag däremot har vi mer att ta tag i. Tvätt, disk och städning i allmänhet. Men det ordnar sig!  

RSS 2.0