Mormor

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Först kom Benjamins mormor och hälsade på. Jättemysigt och Benjamin fick ett par nya byxor. Lite stora men han växer i dom! Det var perfekt för just byxor har vi dåligt med. När mormor åkt hem gjorde vi oss i ordning och gick iväg på adventskaffe. Där blev vi sittande ett bra tag. Timmarna bara rann iväg och nu har Benjamin äntligen somnat för natten efter en kväll med magont och mycket skrik. Mitt lilla hjärta!


1a advent!

Idag, på 1a advent, ska Benjamin och jag pynta klart i lägenheten och baka lussebullar. Även fast han är så liten och inte kommer komma ihåg sin första jul känns det viktigt för oss att sätta våra blivande traditioner. För hur det än är kommer Erik och jag alltid minnas Benjamins första jul.

Vi övar på att sitta! En stund går bra, men när man minst anar de så vinglar man omkull. Så, för säkerhetens skull bygger vi upp med kuddar!


Pulka!

Har idag beställt en jättefin babispulka till Benjamin som han ska få i julklapp. Nu hoppas vi bara att det kommer lite snö. Det behövs inga mängder, bara så att han kan åka pulkan.


Bra natt

Inatt hade vi en bra natt. Han somnade tillslut för natten vid 22.40 och sov ända till 04.50. Så många timmar i sträck har varken han eller jag sovit sen han föddes! Därefter sov han till 07 då vi blev väckta av pappa. Jag hoppas innerligt att han kan göra det här till en god vana så det inte bara va en engångsgrej. Dock var han svår att lägga igår och verkade ha riktigt ont i magen. Det var dock mindre kul.


Säkerhet

Idag har vi vart på informations träff på BVC där de pratat om säkerhet. Allt från bilbarnstolar, vatten och sladdar till små saker som kan fastna i halsen. Mycket lärorikt men ingen direkt ny information. En liten påminnelse liksom.

Vi har nu i dagarna provat välling, men det var ingen hit alls! Han kniper ihop läpparna när man kommer nära med flaskan nu. Likaså om man kommer med grötskeden. Knasbollen! Men det är bara att avvakta och prova längre fram igen. Han är helt enkelt inte redo än. Nått han däremot mumsar i sig för fulla muggar är smörgåsrån! Oj så gott! Ett plus i kanten är att man kan äta det själv också. Riktigt skoj!


Julklappar

I onsdags åkte jag och Benjamin till Södertälje och hälsade på Rebecka och hennes lille Casper. Vi shoppade lite julklappar och hade det bara allmänt mysigt. Tågresan gick jätte bra och Benjamin var snäll hela vägen. Charmade som vanligt! Vi köpte ett jätte gott julte på Indiska också så nu laddar vi inför advent och allt mys. Bara en vecka kvar nu! De första julklapparna är dessutom inslagna.

Måste för övrigt berätta att Benjamin i tre nätter nu har sovit som en prins! Han har somnat runt 20.30-21.30 vaknat vid 01.30 och 06.00 för mat och sen vaknat för dagen kring 08.00! Det känns som jag fått sova hur mycket som helst. Tänk vad man ändrar uppfattning om vad som är bra sömn och lyx när man får barn!

Benjamin på tåget.


Önskelista

Det är väldigt svårt att skriva en önskelista på saker som Benjamin kan tänkas bli glad för i julklapp. Han kommer ju bara vara 6,5 månad gammal. Han kommer varken komma ihåg eller förstå. Men, för mig är det ändå viktigt, så jag ska göra ett försök.

En fårfäll att ha i vagnen.
Leksaker - ex brio
En ny kudde - anpassad från 6 mån.
Kläder - storlek 68-74 (han har 62-68 nu)
Haklappar och annat till matning - han har ju börjat med sånt nu.
Bebispulka

Det är vad jag kommer på nu. Men listan kommer garanterat fyllas på! Självklart är egen fantasi också helt ok!


Utvecklingen går framåt! I morse när jag sträckte fram mina händer och frågade om han skulle komma upp så svarade han med att sträcka ut sina armar! Min lilla goding!! Han är expert på att värma mitt hjärta!


Fars dag!

Grattis pappa på fars dag! Mamma och jag älskar dig!


Bättre nätter

Hör och häpna, inatt vaknade Benjamin bara två gånger för mat. Han åt vid 20, somnade 21 och vaknade bara 01.30 och 05.00 för mat 06.10 vaknade han för dagen. Känns helt ok måste jag säga! Hoppas det håller i sig! Undrar om det är grötens förtjänst eller om han sover bättre ändå. Vilket det än är så fortsätter vi med gröten så gott det går. Igår var han väldigt ointresserad och fick väl inte i sig mer är 2-3 teskedar. Men vi tragglar vidare. Än gör det ju inget att han inte får i sig så mycket gröt. Jag helammar ju honom fortfarande så hungrig behöver han ju inte va! Idag när jag går och handlar ska jag köpa smörgåsrån och se om det kan va nått för lillkillen.

Älskling sover så sött <3


5 månader

Idag blir min bebis 5 hela månader! Det är inte klokt vad tiden går fort.


Shopping

Igår bara sådär bestämde jag mig för att ta med Benjamin på lite shopping av farsdag present. Sara och lilla Freja hakade också på och det blev en heldag på Ikea och Erikslund i Västerås. En jättebra dag blev det faktiskt och Erik som aldrig kan hålla sig blev jätteglad för sina farsdag presenter. Benjamin var duktig och snäll i sin vagn nästan hela tiden. Smågnällde bara när han va trött eller hungrig! Min lilla prins!

I förrgår spenderade vi hela dagen på landet, hemma hos Lena och lilla (stora i jämförelse men Benjamin) Alvin. Det var också en mysig dag och garanterat nått vi kommer göra om!

Har jag sagt förresten att Benjamin älskar att äta på sina fötter? (bilder nedan, men först bilder på Benjamin och Alvin)


Matkasse

Glömde ju berätta att vi beställt Linasmatkasse! I hopp om att vi ska skärpa till oss och laga mer och varierad mat hemma. Ska jag någonsin bli av med mammamagen måste vi skärpa oss här hemma. Vi måste också komma in i rutin att laga/äta x-antal måltider för Benjamins skull. När han börjar äta vanlig mat är set inte ok att slarva längre!


Gröt!

Igår kväll fick Benjamin provsmaka gröt för första gången. Det var första gången han fick smaka någonting annat än bröstmjölken. Vilken hit det blev! Han tyckte det var riktigt gott och roligt att kladda med! Han ville ha mer och blev arg när det tog slut. Men mamma fick sätta stop så lillskrot inte skulle få ont i magen. Om nån vecka kanske vi kommit upp i en full portion!


BVC

Idag har vi vart på BVC. Benjamin är nu 64cm lång och väger 6175gram. Vi pratade om att snart börja introducera gröt åt honom, i hopp om att han ska kunna sova längre pass på natten. Jag ska nog vänta nån vecka till tror jag, men sen ska jag försöka smygstarta. Men vi får se. Hon sa att det är att rekommendera att ge honom gluten medan han fortfarande helammas. Så vi ska väl göra de. Kan va skönt att ha lite tid på oss och smygstarta så vi dels ser vad han tycker, men också för att se hur hans mage reagerar på fast föda.

Efter BVC träffade vi Sara och hennes två söta tjejer Nike och Freja. Vi åkte till dollarstore, McD och ö&b. Benjamin har fått (ska få) 2 nya julklappar. Sen blev det fika hemma hos mig. Har ju hela frysen full med vaniljbullar!

Om lite mindre än en timme kommer tant Madde hit och myser med Benjamin. En helspäckad fredag med andra ord. Men en mycket bra fredag!


Glad liten goding

Så här glad och söt är man när man lärt sig att rejsa runt i hela vardagsrummet i sin lekstol!


Åter till vardagen

Efter några fullsmäckade dagar men moster Viktoria på besök är vi åter tillbaka till vardagen och verkligheten. Ingen babysång denna vecka dock då det är höstlovsvecka. Lite tråkigt eftersom vi missat två veckor. Men vi myser hemma i stället.

Benjamin har börjat sova i sin säng igen och det har inte vart några som helst problem. Så himla skönt. Han somnar i min famn och så lägger jag ner honom så sover han vidare. Det är snarare mamma och pappa som tycker sängen känns tom nu.

Han har på allvar fattat hur man vänder sig från mage till rygg nu också. Det är inga olyckshändelser längre utan nu gör han det fullt medvetet! Min lille goding!

Från fikat i helgen.


Ny design

Nu har lillsyrran och jag äntligen (efter x-antal timmar) lyckats få till min blogg. Så vad tycker ni? Är det godkänt? (ser du den inte så uppdatera sidan)

Bloggtorka och badbekymmer

Ja, i några dagar nu har det minst sagt vart bloggtorka från min sida. Benjamins moster har vart här och vi har gjort allt annat än suttit vid datorn. Igår var vi hem till svärmor och lånade badkaret igen. Tyvärr var det ingen succé den här gången. Benjamin tyckte det var jätte hemskt. Vet inte om det är någon åldersgrej men han har blivit helt förstörd av att bada de senaste tre veckorna. Han blir livrädd när han får vatten på sig! Känns som vi provat med allt, men inget hjälper. Tycker så synd om honom. Vad ska man göra? Han måste ju bli ren ibland i alla fall. Känns så hemskt när han blir så rädd och ledsen! Tips någon?


Lillskrot grejar med nappen. Mammas lilla älskling!


RSS 2.0