Benjamin 7v & 1d


7 veckor

Idag blir mitt lilla hjärta hela 7 veckor! Det firar vi med gos i soffan. Pappa är iväg och jobbar så vi är solo Benjamin och jag. Men det är ok även om det hade vart mysigare om hela familjen hade vart hemma.

Planering

Idag ska jag på allvar försöka ta tag i planeringen kring Benjamins namnkalas (eller vad man nu vill kalla de, namngivardag är ju också en variant). Lokalen är bokad och datumet är spikat men det är ju en himla massa annat som skall fixas. Inbjudningskort, gästlista, planering av mat/fika osv. Kanske ska ställa mig och provbaka lite också så man vet vad det är man bjuder på!

Namnkallaset kommer att kombineras med vår försenade bröllopsfest, så på nått smidigt sätt skall det ordnas så att de som inte kunde uppvakta oss i samband med bröllopet får möjlighet att göra det nu. Men riktigt hur jag ska få till det och hur jag ska formulera mig i inbjudningarna vet jag inte riktigt än. Någon som har förslag?
Ett bord för bröllopspresenter och ett bord för namnpresenter.
Ja, vi får väl se hur det blir!

För dom som undrar om han inte skall döpas så är svaret nej, han skall inte döpas då varken jag eller Erik är troende. Men vi vill fortfarande uppmärksamma vad vi valt för namn till vår älskling och ha ett litet kalas för honom. Det blir som vid dop men utan ceremonin i kyrkan. Vill han sen när han blir stor döpa sig så är det helt ok, han får välja själv! Så gör vi, hur gör ni?

Från det ena till det andra så har Benjamin fortfarande torsk så nu ska vi köpa vischy vatten och pensla honom i munnen 5-6 gånger om dagen i hopp om att det ska bli bra. Själv skall jag få tid hos en läkare för att få nån medicin utskriven. Hoppas hoppas jag kan få slippa smärtan snart!
Har ingen färsk bild på Benjamin inlagd i datorn så jag bjuder på en gammal - här är han 3 veckor och 2 dagar gammal. (foto: AC Dahlin)

Bildbomb!!

Benjamin endast några minuter gammal.
Första badet, knappt ett dygn gammal.
Stolt mamma och Benjamin knappt ett gygn gammal.
Stolt och trött pappa med sin lilla son två dygn gammal.

Benjamin med nära och kära!


Mormor
Morbror Björn-Erik
Mammas och pappas goda vän Tim
Faster Sanna
Farmor
Moster Viktoria
Farbror Thom
Pappas goda vän Johanna
Mammas nära vän AnnCatrin
Pappas kompis Malin

Mormor och Uno

Igår fick Benjamin och jag besök av Benjamins mormor och Uno (pappa är iväg och jobbar). Det tyckte Benjamin var himla mysigt och bjöd på flera skratt och leenden! Två fina paket fick han också som vi blev himla glada över!

Av Uno fick han en fin body med texten "Unos syrsa" på. Syrsa kommer ifrån att han inte kunde låta bli att tänka på Benjamin syrsa när han fick höra vad Benjamin skulle heta! Haklappen är mest för pappas skull eftersom han är lite av en fotbollsnörd!
Paketet från mormor innehöll en jätte fin mjukisdress och en tuff jeansjacka/tröja. Benjamin kommer bli så fin i sina nya kläder när han har vuxit i dom! Sen hade mormor med sig ett gäng tyger som vi ska göra något fint av till Benjamin. Ena tygbite tog mormor dock med sig hem igen för hon ska sy en gardin av den till Benjamins rum (min symaskin är paj).

Uno och Benjamin.
Stolt mormor myser med Benjamin som tycker det är jätte roligt och ler och skrattar för fullt!

6 veckor

Benjamin är redan 6 veckor gammal! Det är verkligen inte klokt. Det är så sjukt häftigt att följa hanns utveckling och det går så otroligt fort. För 6 veckor sen va han nykläckt och i princip helt apatisk. Nu skrattar han och ler när man pratar med honom. Han lyssnar och följer saker med blicken. Han gör en massa ljud och börjar sakna men säkert förstå att hans händer och fötter tillhör han kropp. Hade aldrig kunnat tro hur mäktigt och häftigt det är att vara förälder!


Nakenfisen i morse! Han älskar verkligen sitt gym!

Svamp och BVC

Äntligen har jag fått hjälp med min fruktansvärda smärta i brösten, vid och mellan amning (med andra ord dygnet runt i princip)! Tänka sig att det skall behövas en vikarie på BVC och ett gäng goa tjejer i en tråd på familjeliv.se för att komma på vad problemet är och få hjälp! Efter många timmars läsande på nätet och diskussion på forumet har vi kommit fram till att vi (Benjamin och jag) troligen åkt på svamp. Jag på brösten och han i munnen. Så nu har vi med hjälp av vikarien på BVC fått behandling. Om det inte hjälper på några dagar skall jag ringa till BVC och få hjälp med starkare medicin och skulle smärtan ändå kvarstå så blir det utredning. Men nu börjar vi såhär och jag ser ljuset i tunneln!

Anledningen till BVC besöket var dock inte min smärta utan det var dags att väga Benjamin! 3960gram väger han nu och huvudomfånget är uppe i 37,5cm. Han växer på bra mitt lilla hjärta!

Myser i babygymmet:
Tuffing

Svensk sommar kräver vissa dagar lite varmare kläder. Så här om dagen blev vi tvungna att dra på Benjamin mjukisar så han inte skull frysa! Han blev himla söt måste jag säga! Mammas lilla tuffing!

Han är för övrigt himla duktig vår lilla kille! Vi har i snart en veckas tid lyckats hålla ganska bra nattrutiner vilket är så skönt! Han äter för kvällen vid 21-22 och sover sedan i sin spjälsäng till nånstans mellan 07 och 09 på morgonen. Självklart med två avbrott för mat vid 01 och 04.30, men han är så duktig och äter och somnar sedan om direkt. Ibland direkt vid bröstet och ibland ligger han i sängen och filosoferar en stund innan han somnar, men han är tyst och lugn så mamma och pappa kan somna om ändå! Lite lyx nästan!

5 veckor

I två nätter nu har vi alla tre fått sova riktigt bra! Måste vara nått magiskt med spjälsängen. Igår natt var nämligen första natten i den och vi har vart beredda på några jobbiga nätter framöver för att vänja honom vid att sova i egen säng. Men nu har sovit självständigt i två nätter utan några problem och till råga på allt har han bara ammat två gånger på natten! Hur skönt som helst och sovmorgon har vi fått också! *Peppar peppar ta i trä* hoppas det håller i sig!


Idag blir vår lilla älskling 5 veckor förresten! Jag kan verkligen inte fatta att det är 5 veckor sedan jag låg där i förlossningssalen med lustgasen i högsta hugg och klämde ut honom! Samtidigt som det känns som det var igår han föddes så känns han så självklar i våra liv och jag minns knappt hur det var innan han kom till oss. Det känns som han alltid har vart här. Han är så självklar och livet med honom är så givet. Det finns inget annat!
Mamma älskar dig!!

Har ingen dagsfärsk bild men bjuder på en suddig rackare från igår!

Benjamin 1 månad!

Idag är den en hel månad sen Benjamin föddes! Det är inte klokt vad tiden gått fort och vad mycket han vuxit och utvecklats! I morse provade vi spjälsängen en stund och låg och tittade och lyssnade på alla djuren i mobilen. Mycket uppskattat!

4 veckor

Idag fyller Benjamin 4 veckor!! Det är bara två dagar kvar tills han blir en hel månad! Det är verkligen inte klokt vad tiden går fort! Igår var vi på fyraveckorskontrollen på BVC. Benjamin skötte sig fin fint och bvc-tanten sa att han utvecklas precis som han ska och tycks må som en prins! Det värmer i mitt mammahjärta måste jag säga! Han vägde nu 3490gram och var 53cm lång. Tänk att han vuxit 5cm på bara 4 veckor! Det går undan må jag säga och vad fort dom små utvecklas! Han följer med med blicken och fokuserar på saker. Vrider huvudet och tittar åt det håll som ljud kommer ifrån. Ja menar, för knappt en månad sen kunde han ju ingenting av detta! Det är så häftigt och härligt att se! Jag är så lycklig som fått detta lilla mirakel!


Benjamin endast några minuter gammal.Från det ena till det andra så har Erik och jag vart gifta i 9 månader idag!


Trött

Efter en halvdan natt och en en lång och jobbig morgon har vi tack och lov fått en bra dag i alla fall (hitintills). Men det tog sin lilla tid innan Benjamin äntligen kom till ro och somnade! Kändes som vi provade allt. Ligga si, ligga så, byta blöjan, amma, nappen osv. Det som tillslut fick honom att däcka var ett avslappnande bad. Oj vad han njöt av att bada! Tror vi ska pröva det oftare när han är otröstlig!

Nu ligger han i sin vagn och sussar sött! Mamma lilla hjärta!

Paparazzi

Igår hade vi finbesök! Bästaste Ann-Catrin va här och myste med Benjamin hela dagen och så hade vi paparazzi! Hon hade nämligen sin kamera med sig. Inte att förglömma, Tim var här också (ja Tim du räknas också till finbesök). Vi var en sväng till Eskilstuna och shoppade loss allihopa och Benjamin visade sig från sin bästa sida, mammas lilla kille!

Men störst av allt med gårdagen var ändå att Benjamin bjöd på riktiga leenden och skratt! Mitt mammahjärta smälter! Det var inget "jag har en fis på tvären" leende (för dom har vi lärt oss känna igen), utan det här har ett riktigt smile. Nu på morgonen har jag fått fler. Först när vi låg och småpratade jag och Benjamin och sen nät jag satte på musik! Tyvärr så var inte kameran framme just då, men bjuder på några bilder från paparazzi stunden igår! (oredigerade)

(Foto: Ann-Catrin Dahlin)
3 veckor

Idag är det tre veckor sedan Benjamin föddes! Det är inte klokt vad tiden går fort. Den bara sveper förbi och man undrar vad man har gjort med tiden!? Ammar, byter blöjor, gosar och sover är väl vad man gör nu för tider och någonstans där i mellan försöker jag hinna med att äta själv också och umgås med min man. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur mycket en så liten kräver. Men det är underbart och han är värd varenda sekund av uppmärksamhet!

Äntligen börjar amningen kännas bra också och mina stackars bröstvårtor tycks äntligen ha härdats och är nu relativt vana vid den brutala misshandel som dom utsätts för x-antal gånger per dygn! Den smärta som dom (jag) genomlidit fram till nu var också något som jag inte alls kunde föreställa mig innan. Men nu känns det som sagt bra. Visst kan det göra ont ibland när han vart väldigt tuttig och snuttig och mina bröst inte fått vila, men det är inte alls samma sak som förut. Nu kan jag leva med de!
Har tyvärr inga dagsfärska bilder men bjuder på några andra så länge:

RSS 2.0